Stitches in Time

In dit charmante animatiefilmpje zie je twee vrouwen die aan het breien zijn en terwijl zij breien komen momenten uit het leven naar boven. Herinneringen aan hun buren, echtgenoten, moeders, kinderen en andere vrouwen die breien.

9 gedachten over “Stitches in Time

 1. Leuk – mooi in het begin, dat je door de steken van het breiwerk heen kijkt. En dat woeste schommelen van de schommelstoelen – hilarisch!

 2. Dag Hopman , ik voel me even bij de padvinderij . . . !!!
  Maar een padvinder doet toch elke dag een goede daad . Dat is dan voor vandaag door jou verricht met deze prachtige aanwijzing om op een leuke en niet vermoeiende wijze door den Haag te wandelen !
  Hartelijk dank hiervoor .
  Ik zal het natuurlijk zelf bewaren op z,n computers dan kan ik er nog vele keren gaan wandelen .
  Een terrasje zit er dan niet in , maar ik maak zelf wel een lekker kopje Koffie of neem een ander drankje . Ik denk dat het nog wel drukker zal worden op dit Haagsche pad , want iedereen wil er wel graag een kijkje nemen .
  Nogmaals hartelijk dank en een groet van Gerrie

 3. Nu nog even over Stitches in Time .
  Nou eerlijk gezegd hoef ik er niet bij te breien om mijn gedachtenwereld door te wandelen . Op veler momenten zijn er gebeurtenissen die gewoon terug keren , en kan ik het gewoon herbeleven .
  Helemaal alleen , maar soms dit met anderen delen en elkaar aanvullen .
  Zoals nog kort geleden is gebeurd .
  Zomaar over een straat uit ons dorp van vroeger en wie er woonden .
  Het gaat over een gezin , hoeveel kinderen hadden ze toch . Er was toch een nakomertje ?
  En dan enkele weken later verschijnt er een maandelijks historisch krantje , altijd met leuke gebeurtenissen uit een tijd van lang geleden .
  De pagina met het verhaal krijg ik toegestuurd en wat een verrassing om nu net met dit artikel ons probleem over het nakomertje samen met zijn broer en zussen en nog andere kinderen uit de straat op een foto te zien toen ze een prachtige reuzen sneewman hadden gemaakt en eentje kleiner .
  Ze houden een bordje omhoog 3 maart 1947 . Dus door deze foto is vastgelegd dat er toen een enorm pak sneeuw lag .
  Een prachtig verhaal erbij en al de namen van de kinderen .
  Hoe mooi dat dit verhaal zo,n echte terugblik kreeg .

 4. Na heerlijk een dutje te hebben gedaan in de schommelstoel met het breiwerkje op mijn schoot schrok ik wakker en zat weer achter de computer. Niet alleen dat het gaat over ons geliefde breiwerkjes vind ik het erg knap om een dergelijk filmje te maken.
  Dan de Hopman die ons meeneemt naar den Haag voor een rondleiding. Ieder zal zo zijn herinneringen hebben aan die stad. Terwijl ik op het platteland woon ben ik stapel op steden met hun vele winkels. De jaarlijkse zomertoer van de NS, drie dagen op reis binnen 9 dagen. De eerste dag naar de Haag waar ik op de Dennenweg een prachtig metalen onderbord zag staan met een uitgewerkte rand waar onze jongste dochter ook een schaal van had.
  Toch maar niet kopen, zou ze het wel mooi vinden? Eenmaal thuis kreeg ik spijt en twee dagen later stond Amsterdam op het programma. Eerst maar even langs den Haag, het bord toch maar kopen. Er zat een klein krasje op het bord wat ik niet gezien had en de verkoopster deed meteen 15,00 gulden van de prijs af. Toen dochter thuis kwam, zei ik achteloos, ik ben een bord tegen gekomen het staat in de kast. O, is dat voor mij het past bij mijn schaal.
  Bij de winkel van Arbeid Adelt een centimeter gekocht die in een heel leuk gehaakt hoesje zit.
  Bij Galerie Buitenzorg in de Molenstraat hele mooie kralen gekocht die ik gebruikt heb om aan kantklosjes te hangen.
  Zo zie je maar weer, wat het noemen van een plaats veel herinneringen op kan halen.
  Elma

 5. Ik kwam nog even naar t filmpje kijken.
  Zo leuk!!
  2 buurvrouwen in het bejaardenhuis. Breiend met haar herinneringen. En met al die andere vrouwen mét breiwerk en herinneringen.
  En dan als slot die ontsnapping (?)
  Aan iets anders wil ik maar niet denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *