Snurk beddengoed

Het begon allemaal met een gek ideetje over een kartonnen dozen dekbed genaamd Le-Clochard. En het zat al jarenlang in Peggy van Neer’s hoofd. Haar vriend Erik van Loo was al jaren op de hoogte van dit idee. Hij wilde het dekbedovertrek echt gaan maken en verkopen. Een plan werd uitgewerkt om 40% van de opbrengst aan Stichting Zwerfjongeren Nederland te geven. Want, zo vonden ze, Le-Clochard slaapt alleen lekker als je er daklozen mee helpt.

Le-Clochard was een succes. Er kwam veel aandacht voor het ongewone dekbedovertrek, zowel vanuit binnen- als buitenland. Duizenden dekbedovertrekken werden verkocht. Het bleef niet bij dit ene dekbedovertrek. Nieuwe ideeën ontstonden en de collectie werd uitgebreid met Le-Trottoir, Old School, White Laundry Serie en Schatkaart.

9 gedachten over “Snurk beddengoed

  1. Ik moet tot mijn spijt zeggen dat ik er nog nooit iets van gehoord had. Een bijzonder goed project misschien iets om met kerst cadeau te geven.

  2. mooi initiatief…helaas een record aan zwerfjongeren momenteel ,met alle patchworkgezinnetjes vallen ze vaak buiten de boot…..

  3. Wat erg dat er in Nederland een stichting moet zijn voor Zwerfjongeren. Wij gaan de hele wereld rond om mensen te helpen. Vergeten wij om in onze eigen straat te kijken?
    elma

  4. beetje bizar, rijke mensen die onder nep-kartonnendozen willen slapen. gelukkig dat een deel van het geld naar zwerfjongeren gaan (maar die kunnen alleen maar echte kartonnen dozen verwerven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *