Slovz, de trendy Russische laars…

Zijn de UGG laarzen op zijn retour en worden de Slovz laarzen dé nieuwe trend? Als we de trendsetters moeten geloven gaat Slovz het helemaal maken. De van oorsprong Russische laarzen, bekend onder de naam Valenki, zijn ruim 300 jaar geleden ontstaan. Het zijn warme comfortable laarzen die gebruikt worden op de koude toendra’s. Alle laarzen worden met de hand gemaakt door vaklieden. Ieder paar Slovz laarzen is uniek. Ze zijn van 100% schapenwol. Eerst wordt de wol tot vilt geperst waarna het vilt tot een laars wordt gevormd. Zelfs bij -40ºC houden deze laarzen je voeten warm. De Slovz laars past altijd. Hij gaat naar je voet staan. Er is geen rechter- of linkerlaars. Met mooi weer draag je de Slovz laars zo, bij regen- en sneeuwweer is er de bijbehorende Galoche (de overschoen). Deze rubberen Galoche heeft een antislipzool en beschermt de laars tegen water en viezigheid. Zo blijven de Slovz mooi. Wat kosten deze Slovz laarzen? Vanaf € 139 ben je de gelukkige van een paar trendy Slovz laarzen in de kleur bruin, zwart of wit.

Victoria Koblenko wordt het nieuwe gezicht van Slovz.

24 gedachten over “Slovz, de trendy Russische laars…

 1. fascinerend! al jaren heb ik me al lezend in de russische litteratuur afgevraagd hoe dat nou zat met die viltlaarzen/valenki….en …nou ben ik er nog niet achter, want kennelijk leveren ze ze nou met een overschoen tegen nattigheid en vuil…maar zo ging dat toch niet ? Viltlaarzen waren viltlaarzen en geen overschoenen werden/worden ooit genoemd! Ik heb sterk de neiging te gaan sparen voor zo’n paar, maar dan zonder al die rubberfratsen eraan…gewoon proberen of je er ook zonder dat mee op straat kunt lopen. Duur experimentje, dat wel!

 2. @frouke, wikipedia geeft een beschrijving van de Valenki: http://nl.wikipedia.org/wiki/Valenok
  Valenki betekent letterlijk gemaakt door vilten. Ik lees dat de vilten laarzen tot de (winter) standaarduitrusting van het Russische leger hoort. Ze zijn niet waterbestendig en worden daarom bij nat weer gedragen met Galoches.
  Op deze foto http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Valenki.jpg zie je duidelijk de rubberen overschoenen.
  Bij mooi en droog weer kun je met deze vilten laarzen zo de straat op, alleen met nat weer is het verstandig om de bijbehorende rubberen overschoen te dragen.
  Zijn de laarzen te lang, geen probleem. Pak de schaar en knip er een stuk af!:-) Wel zonde voor zo’n dure laarzen!
  Ik ben benieuwd of we je over een poosje kunnen spotten met de Slovz!

 3. ja, je hebt gelijk..in de nattigheid zullen ze het niet lang houden. ik vergeet dat het wel eens een beetje vriest daar in de toendra en bij droge vorst zijn ze natuurlijk ideaal! als je nou die rubberen omhulsels maar los erbij kunt krijgen en die af en toe gebruiken dan wordt het een ander verhaal. nou ja, kortom, het is, net als de reis via de transsiberische spoorweg naar Vladivostok een oude droom van me om dat nog eens zelf te ervaren…wat een land! waar de post eergisteren aan kan komen omdat je te maken hebt met 11 tijdzones….

 4. Weer een uitdaging voor de viltsters onder ons, het lijkt mij heerlijk als binnenlaars. Je laarzen een maatje meer en dan een onderlaars van vilt.
  Victoria zien wij hier in een heel andere rol, ze was te zien o.a. in de tv serie “Vuurzee”
  Het lijken mij ook heerlijke reislaarzen voor lange autoritten.
  Frouke wordt in het noorden de trentsetter, wij kijken er naar uit.
  elma

 5. Gelukkig ben ik niet trentgevoelig, want al die laarsen zijn best prijzig.
  Maar die Russische vind ik wel boeiender dan die Uggs.

 6. Bij How it’s made op Discovery heb ik ooit gezien hoe deze laarzen worden gemaakt, echt een fascinerend proces.

 7. maaike@ dan heb ik dit programma ook gezien, het kwam mij zo bekend voor. Maar ik wist niet meer waar ik het gezien had.
  Erg mooi om te zien hoe deze laarzen gemaakt worden.
  elma

 8. Ugg zegt t al…. uggly!
  Deze laars is interessant vanwege zijn achtergrond.
  Sinds ik gevilt heb vind ik het geen prettig produkt.
  Kan wel heel effectief zijn tegen de kou.
  De meisjes liepen hier hartje zomer nog met hun afgetrapte uggs.
  Gaan ze dat met deze laarsen ook doen !!?;-)
  Victoria vind ik een prachtig en zéér intelligent russisch ‘produkt’ !!

 9. In mijn russische ‘dr Zhivago’ periode droeg ik ook met bont gevoerde laarzen en een grote bruine cape met omslagdoek .
  Wil je zelf laarsjes of slofjes vilten kijk dan eens bij Annita of Elisabeth !!

 10. Uggs vond ik maar niets. Je zag er veel vrouwen mee lopen. Ik vond ze snel afgetrapt uitzien. De meeste dames liepen scheef op de laarzen. Deze laarzen vind toch wel wat hebben. Helaas zijn de overschoenen zeer kort. Zou je je voeten wel droog houden met een grote plensbui?

 11. Jaa….Marianne, elegant hè, die stijl van kleden. Zhivago, Anna Karenina….ik doe het nog steeds hoor, heb een bijna voetlange getailleerde tweed jas (mantel moet je natuurlijk eigenlijk zeggen, jas is veel te gewoon)en een beeld van een bontmuts met zo’n heel dikke bontrand rondom (niet boos worden: het is “maar”schapenbont), gebreide armwarmers voor óver de mouwen van de jas met een bijpassende hele ruime col En als het dus soms af en toe eens even echt koud genoeg is (helaas , wanneer is dat?)voel ik me daar zó goed in! Jaren geleden liep ik ermee door Krakau in Polen bij 24 graden onder nul en was deze outfit volledig geschikt en voelde ik me in die prachtige stad volledig op mn plaats…o, o, wat een romantiek toch….

 12. Hihi Frouke, zie het voor mij, PRACHTIG !!
  Ik vind dat echt bont in die koude landen mag/moet !!
  Hier bij de paarden club dragen de dames ook dit soort kledij wanneer ze een tour rijden op de arresleden en wagentjes, prachtig gezicht !!
  (wel een beetje kouwe k.. hoor !!;-)

 13. Lekker warm maar het moet wel droog blijven.
  Zal in Nederland wel een probleempje worden.

 14. Niet alle Uggs zijn lelijk hoor. Ikzelf heb zwart leren Uggs. Lekker dat die zitten!!! Mode of niet, ik blijf ze nog jaren dragen. Niemand ziet ook dat het Uggs zijn omdat ze er zo totaal anders uitzien dan die lelijke bruin suede laarzen. Die zijn inderdaad zo afgetrapt. Maar die Russische viltlaarzen zijn ook mooi. Romantiek, romantiek. Lekker zwijmelen bij Dokter Zhivago (Boris Pasternak),Tolstoi en al die andere Russen. Grote meisjes spelen ook graag “prinsesje”.
  Anneke SK

 15. @Frouke, het lijkt me logisch dat je de overschoenen er los bij kunt kopen.
  Dromen zijn er om eens werkelijkheid te worden!
  @Tijm, ik volg de trends een beetje, maar ben er zelf ongevoelig voor.
  @Maaike, er gaat veel aan me voorbij want ik kijk erg weinig naar de tv.
  @marian’ne m, de Slovz zijn erg mooi gevilt, maar je zult mij ze niet zien dragen. Ik voel me voor deze kolossale laars te klein!:-)
  Annita en Elisabeth maken fraaie gevilte slofjes. En, ze zullen sneller klaar zijn dan deze laarzen.
  @Hilda, tja, wie gaat de Slovz laars testen?
  @Frouke, jij kunt prachtig beeldend vertellen. Ik zie je in de fraaie outfit stralend door Krakau wandelen.
  @Anneke Schoonenberg Kegel, leer is een materiaal dat een heel andere uitstraling heeft dan suede. Ik zou een leren Ugg’s laars ook niet direct herkennen.

 16. Ik ga a.s. maandag deze laarzen kopen in Amsterdam! Ook ik, zoals velen, heb de documentaire gezien op Discovery en ze zijn volgens mij erg warm! Ze hijsen niet voor niets de politie en het leger in deze laarsen. Er zullen nog wel een aantal koude dagen volgen en zal ze dan goed gaan testen buiten!…

 17. @Hans, als je de laarzen hebt getest, wil je dan je mening delen met ons? Wij zijn nieuwsgierig!:-)

 18. Sinds 29 december vorig jaar geen commentaar meer? Hans, heb je ze gekocht en durf je er nu niets meer over te vertellen? Inmiddels is het oktober 2010, vanmiddag ga ik éen, misschien zelfs twee paar slovz kopen, cadeautje voor mezelf, voor mijn 70ste verjaardag. Ik een trendsetter? Nee, gewoon omdat ik ze leuk en praktisch vind. (De bruine zijn trouwens ook met vaste zool en hak leverbaar, compromis voor ons, verwende westerlingen zonder echt strenge winters?
  Over een paar weken horen jullie hoe ze mij bevallen.

 19. sorry,
  maar ik vind ze echt fucking lelijk.
  ze lijken me wel heel confortabel en lekker warrm.
  maar ze zijn gewoon echt lelijk.

 20. ik ben ook heel benieuwd naar deze laars!!!
  woon in Groningen waar ik ze nog niet in een winkel gezien heb helaas…
  Weet ook iemand of je ze gemakkelijk online kan bestellen? En passen ze altijd goed?

 21. Ik weet dat dit niet over de laarzen gaan maar ik hoop dat u of 1 van uw andere lezers misschien een kleding patroon voor een kaukasische mannen boerka (grote vilten of bond mantel ik geloof zelf dat het vilt is tegen de kou en regen veel gedragen door mannen/vrouwen in de kaukasus vooral bekend als grote mantel bij kozakken)

  mvrgr

  Pascal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *