Verena – winter 2009

Als gedreven breister (kijk maar naar deze fraai gebreide handschoenen en niet te vergeten de GAAA waarvan je de links in de rechterkolom kunt vinden) werd Mieke S. gegrepen door het winternummer van Verena.

Mieke S.: ‘Vanmiddag ontdekte ik in de tijdschriftenhandel de Verena – winter 2009, een uitgave van Burda. Mooie dingen… al bladerend kwam ik het model tegen dat je op de afbeelding ziet. Áls ik dit vest al zóu gaan maken, dan zeker niet van links! Maar ik moest meteen aan jou denken en heb het tijdschrift gekocht. Er staan trouwens heel inspirerende dingen in. Breien is duidelijk heel erg in.’

Dit ‘linkse’ vest doet denken aan de ‘linkse’ borduurwerken van Rob Scholte. Hier lees je het vervolg over de borduurwerken.

12 gedachten over “Verena – winter 2009

 1. Mooi blad heb het gezien maar dapper laten liggen 😉
  Wacht op de sokken deel 2.
  Grappig dat je dit breiwerk links noemt, ik dacht dat dat de averechtse kant heette !!
  Denk dat iedereen de chocolade melk op heeft, de gedichten voorgelezen en de surprises uitgepakt, zie weer hier en daar ‘mensen’ verschijnen !!

 2. Een links vest maaaaar, met rechtse zakjes .
  Ik moest ook onmiddelijk aan de averechtse borduurwerken denken van Rob Scholte .
  De kleuren vind ik prachtig .
  Er is zo te zien geen beleg gebreid , waardoor de voorpanden zo omkrullen . Dat is natuurlijk ook al een averechtse insteek , wij zijn er natuurlijk anders mee opgevoed . Hoe het precies zit is een beetje moeilijk te zien , het lijkt wel een los eindje rechts onder .
  Dus er is een soort shawlkraag gecreeerd en die valt dan weer in rechtsbreiwerk naar buiten . Een gecompliceerd breiwerk en ook nog eens gecompliceerd om het te omschrijven . En dat allemaal in de late Zatterdagavonduurtjes , ik ga er bijna van stotteren .

 3. Ja dat zeg ik ook altijd. Links en rechts voor de achterkant en de voorkant.
  Dus als ik m’n vest binnestebuiten aan heb, heb ik t “linksum ân”
  :-))

 4. Ja natuurlijk: averecht, jullie hebben helemaal gelijk. Maar wat het hier verwarrend maakt is dat als je iets binnenste buiten draagt, dan draag je het van links.
  Het achterpand is overigens wél zo genaaid dat je aan de rechterkant de rechte steken ziet.

 5. Hihihi, hoe je het ook noemt, voor ons gevoel had het vest anders in elkaar gezet moeten worden.
  Verder een heel mooi patroon trouwens.

 6. Toch een raar gezicht dat binnenste-buiten-vest! Ik denk dat ik het niet zou kopen als het in een win kel zou hangen en toch heeft het zijn eigen schoonheid.
  Ik hoop dat jullie met het spel een gezellige Sintavond hebben gehad Berthi!

 7. Niet vanaf mijn eigen locatie maar uit de omgeving van Rotterdam ook een reactie. Wij zijn verslaafd aan breiboeken, of het oude of nieuwe zijn maakt niet uit. Altijd staat er weer een nieuw patroontje in wat wij nog net niet in de collectie hebben.
  Dit jaar staan er prachtige vesten in die van onder wat wijd uitlopen ideaal voor een maatje meer.
  elma

 8. Ooit heb ik een trui gemaakt die ik ‘averechts’ in elkaar heb gezet. Het bleef een kledingstuk dat altijd dezelfde vraag opriep, ik werd het zelf een beetje zat op den duur. Bij het zien van dit patroon werd de herinnering daaraan weer levend, dus, hoewel ik het best mooi vind om te zien, ik zou het zelf niet meer doen.
  Ook wel hele mooie mouwen trouwens, in dit vest. Dank voor de tip, ik ga zeker even kijken in de winkel.

 9. Ja, het blad ken ik wel, het vest is prachtig, maar breien doe ik niet zo veel meer, ben nu meer aan het quilten.
  Het speekt mij altijd nog erg aan omdat ik jaren voor de 3 suisses modellen heb gebreid.
  Jij maakt mooie dingen. Gr. Annelies.H.

 10. en er ligt nog een andere verena in de rekken: een special met schitterende sokken geinspireerd op volkskunst in verschillende landen

 11. ‘Linkse’ heb ik tussen aanhalingstekens geplaatst omdat ik en blijkbaar meerdere mensen in de volksmond spreken van de linkse kant.
  Dit nummer van Verena zag ik in mijn woonplaats bij de Readshop nog niet in de schappen liggen. Volgende week nog eens kijken.
  O ja, het sokkennummer kwam ik op diverse blogs tegen. Een prachtige uitgave.

 12. Ik ben overal geweest om het breiboek Verena winter 2009 te kopen. Helaas nergens meer te krijgen. Is er iemand die het boek heeft en het mij wil verkopen?
  Trieneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *