Tatoeage

Is het je ook opgevallen dat zoveel jongeren tatoeages laten plaatsen? Harten, religie, namen, dieren, bloemen, personen, teksten, nummers, je komt het allemaal tegen. The Lone Knitta liet een tatoeage zetten op haar onderarm, een bol breiwol met een paar breinaalden. Ze moet wel een fervent breister zijn, wil je tot deze stap overgaan. Zij schrijft: ‘It came out better than I thought I would. I love that he made it look like hand painted yarn! Next I am getting a spinning wheel!’

Mocht je overwegen een vergelijkbare tatoeage te laten zetten, dan heb ik het adres voor je waar The Lone Knitta is geweest: Peacock Tattoo in Jacksonville.

22 gedachten over “Tatoeage

 1. @Saskia, ik vind het nogal wat om een tatoeage te laten zetten. Trouwens, ik vind het niet eens mooi. Ik ben het met je eens dat deze wel origineel is, daar blijft het voor mij dan ook bij!:-)
  Eline had een blauwe maandag het idee om een kleine tatoeage te laten zetten. Je begrijpt dat dit niet mocht van mij!

 2. Berthi, veel jonge (maar ook oudere) meisjes laten een tatoeage zetten onderaan de rug. Laatst kwam ik een nogal pittige betiteling van zo’n tatoeage tegen: “slettenstempel”. Niet fraai!
  Ik hoop dat Eline goed naar je geluisterd heeft en er niet stiekem op een verdekt plaatsje een heeft laten zetten!

 3. “Slettenstempel”….ik hoorde ergens: “anusgewei” 🙂
  Op discovery travel and living lopen 2 series: Miami Ink en LA ink. Ongelofelijk wat daar voor tatoos gezet worden. Tegen de tijd dat deze modehype voorbij is kunnen uit gemeenschapsgeld de chirurgische ingrepen betaald worden om de boel ongedaan te maken?

 4. OOO wat zijn jullie allemaal brave meisjes !!;-))
  Mijn kinderen mochten ook geen tatoo’s tot hun 18 e. En na hun 18 e was de behoefte over.
  Op 1 na, zoals te zien was op mijn blog !!;-)
  Sommige kleine tatoo’s vind ik wel mooi.
  En in culturen waar het gebruikelijk is heb je ook hele mooie sierlijke vormen.
  Ik zie het toch als versiering net als gaatjes in onze oren. Ik volg op TV op ’travel and living’ een serie over tatoo’s shops in amerika.
  Daar is het veel meer geaccepteerd en hebben respectabele mensen tatoo’s ter herinnering of uit respect voor allerlei verschillende zaken, en die dragen/tonen ze met trots.
  En dat kan soms heel mooi zijn.
  Bv, 9-11 of bij overlijden, huwelijk, geboorte etc.
  Ik hoop dat deze lonely(?) breister het niet doet uit eenzaamheid want dan kan ze beter naar een knit club gaan, want ze maakt prachtige dingen.
  Vooral de sjaals met schubben vind ik énig.
  Haar tatoo is heel origineel maar wel erg groot/aanwezig zegt dit BRAVE meisje !!;-)

 5. voor mij gee tatoos. Ik hoor ze liever gespeeld door een drum-pipeband.

 6. voor mij geen tatoos. Ik hoor ze liever gespeeld door een drum-pipeband. Mijn kleinzoon heeft een kleintje op zijn arm, stoort me soms , maar met een trui zie je het ook niet meer Gebeurde in een nare periode van zijn leventje.

 7. Zover ik weet hebben de heren bij mij nog geen tatoeage. Zij hebben ook een tijd lang naar de amerikaanse programma’s gekeken waar tatoeage’s centraal stonden. Sommige tatoeage’s vind ik wel mooi. Zoals een bovenarmband die je ook bij de maori’s tegen komt. Onze jongste zie ik nog wel in staat om dit te laten doen. Ik vind dat prima zolang er maar geen grote pin-ups worden of een groot hart met MAMA erin 🙂

 8. Tatoes zijn van alle tijden, maar ik heb het nooit wat gevonden, vroeger niet en nu niet en ik ben het met anderen eens dat dit een hype is waar menigeen aan meedoet en later spijt gaat krijgen.

 9. Tatoo’s voor mij niet, maar mijn kinderen hebben beide een kleine tatoo, mijn zoon als eerste en iedereen wist het, behalve ik. Mijn dochter heeft haar naam op de binnenkant van haar pols, niet lelijk maar ja,ze is 33 jaar. Van mij mocht ze ook nooit gaatjes, die heeft ze nu ook. Zo gaat dat!.Ik hoop dat ze nooit spijt ervan krijgen.

 10. Een tatoo?
  Nog niet misschien!!!
  Verweven in de cultuur is ook iets heel anders dan meedoen met een hype.
  Ik héb gaatjes in m’n oren en dat vind ik meer dan genoeg 🙂

 11. Of ik hier van houd , neeeeee natuurlijk !
  Soms zijn er wel prachtige ingenieuse motieven . Maar om daar je lijf mee vol te schrijven en nog wel voor altijd .
  je zult er spijt van krijgen , er bestaat helaas nog geen gummetje om het snel weg te werken . Nou ja er zijn misschien mogelijkheden met veel pijn en ellende al die kronkels in je prullebak laten verdwijnen .
  Een heel enkele keer kan iets kleins je ontroeren als je dat ziet .
  Op TV zag ik lang geleden eigenlijk in een flits een meisje , ik weet niet meer in welk programma . Ze was meen ik geadopteerd
  en misschien op zoek naar haar eigen ouders .
  In kleine letters zag ik op haar voet langs haar voetzool en nog net zichtbaar als ze blootvoets was , made in Japan .

 12. En hoe ziet dat eruit als je zestig jaar bent geworden????
  Anneke SK

 13. Het staat er wel leuk op maar ik zou dat nooit doen. Je kan toch ook een leuke bol wol en breipennen op een trui mazen, of een kettinkje met een bol en breipennen.

 14. In de tijd dat je daar ligt voor de tatoo kun je beter gaan zitten breien. Ik zou het helemaal niet durven, ook geen gaatjes in de oren.
  Berthi er komt een dag dat dochters niet vragen of het mag en dan zie je ineens een klein figuurtje verschijnen bij de teen van haar sandaal, zo gaat dat nu eenmaal.
  Bij http://www.wolhemel.nl kun je een leuke adventskalender bekijken, elke dag open je een venstertje en krijgt dan een nieuw patroontje voor een klein breiwerkje.
  elma

 15. @Saskia, ik hoop het ook. We hebben het eerlijk gezegd nooit meer over een tatoeage gehad.
  Als Eline het weekend thuis is zal ik haar vragen of ze nog ooit gedacht heeft om een tatoeage te laten zetten.
  @mieke s, zelfs twee series op tv. Het kan niet op. Zo’n uitzending kan iemand net over de drempel trekken om een tatoeage te laten zetten.
  @marian’ne m, och ja, je dochter wilde o zo graag een mooie tatoeage. Gelukkig is het een kleintje en niet zo’n grote bol garen met breinaalden als we zien bij The Lone Knitta!
  Ach Marian’ne m, jij bent het liefste, braafste meisje van Nederland!:-)
  @basje, ik hoop dat je kleinzoon er geen spijt van heeft gekregen.
  @Hilda, klein en bescheiden begrijp ik dus! Wie weet komt je zoon op een dag thuis en laat hij trots zijn tatoeage aan je zien.
  @Corrie, hoe lang zal deze hype duren?
  @Lous, tja, op een gegeven moment zijn ze volwassen en beslissen ze zelf.
  Ik hoop met je mee dat je kinderen geen spijt krijgen.
  @ine, ik had gaatjes in mijn oren. Ze zijn inmiddels weer dichtgegroeid!
  @Gerrie, ook nu heb je weer een bijzonder verhaal bij deze log. Als je als adoptiekind de tekst made in Japan laat tatoeëren dan heb je volgens mij moeite met de adoptie.
  @Anneke SK, geen idee!
  @Willy, zo’n leuk kettinkje die jij noemt heeft mijn moeder.
  @Elma, ik heb op de site van wolhemel gezocht maar kan de adventskalender niet vinden. Het idee is erg leuk.
  http://www.wolhemel.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *