Master voor Matthijs

Op 10 juli de Bachelor en vandaag de Master voor de studie Informatiekunde. Matthijs had tijdens de zomervakantie de spurt erin gezet om voor 1 september zijn studie af te kunnen ronden. En dat is hem gelukt. De afgestudeerden, 14 in totaal, werden vandaag toegesproken door hun begeleider. Een korte samenvatting van de toespraak van de begeleider van Matthijs:

… Matthijs jij had zo’n methode nodig bij een lastige klus in je stage voor een groot telecombedrijf. Na naarstig speurwerk had je er een gevonden die veelbelovend leek… de bedenkers bliezen in elk geval hoog van de toren: deze zou gevoel van onderling vertrouwen, tevredenheid, samenwerking en gelijkwaardigheid bevorderen. Het bleef helaas bij vage claims: het bewijsmateriaal bleek op mysterieuze wijze onvindbaar.
Matthijs jij hebt de proef op de som genomen en gekeken of de methode in jouw geval werkte: je hebt precies gemaakt wat je verstond onder de tevredenheidsfactoren, de klus uitgevoerd en gekeken of de claim klopte. Dat leek het geval te zijn, maar je bent ook stoorzenders op het spoor gekomen. Deze bijdrage lijkt me zeer bruikbaar voor toekomstige informatiedeskundigen.
… Ik heb met plezier met je samengewerkt. Wat mij opviel is dat je heel initiatiefrijk en zelfstandig te werk gaat: je kwam vaak zelf met nieuwe interessante oplossingen voor de problemen die je tegenkwam. Voor een begeleider is dat natuurlijk prachtig. Je hebt het jezelf niet makkelijk gemaakt door je scriptie te schrijven in een periode dat je begeleiders op vakantie waren. Je hebt het zelf tot een goed einde gebracht: met het resultaat kun je tevreden zijn en je doortastende aanpak is een compliment waard…

Natuurlijk hebben we deze mijlpaal gisteravond met z’n allen gevierd. Eigenlijk was er dubbel feest. De vriend van Eline, Luuk, hoorde gistermiddag dat hij geslaagd is voor de Pabo.

30 gedachten over “Master voor Matthijs

 1. Matthijs, vriendin en familie van harte gefeliciteerd met dit succes.
  Je lag in de goede wieg, dat dit allemaal mogelijk was en niet te vergeten je eigen inzet, want niks gaat vanzelf.
  Jullie een beetje laat, ik ben een beetje vroeg. Door een renovatie aan het dak moesten alle hoekjes en gaatjes leeg (en dat zijn er heel wat) om er goed bij te kunnen. Alle slaapkamers staan nu vol met kisten en dozen, lapjes, wolletjes enz.
  Ik bruis van energie om alles uit te zoeken en op te ruimen. Er moeten keuzes worden gemaakt BEWAREN of ……., een moeilijke keuze. Hoe vaak gebeurt het niet dat er nog net een lapje of wolletje gebruikt moet worden.
  elma

 2. Matthijs en familie, van harte Gefeliciteerd met dit resultaat!!
  Logisch dat dit uitgebreid gevierd moest worden en dat het laat werd.
  Nu maar lekker uitslapen en nagenieten.

 3. Gefeliciteerd Matthijs. Berthi je mag trots zijn op jullie zoon.
  Anneke SK

 4. Ook Luuk gefeliciteerd met het behalen van je diploma voor de Pabo. Fijn dat er weer een man in het onderwijs komt, daar is behoefte aan. Of is dit nog niet de eindstudie?
  Matthijs is weer een stapje dichterbij de ere gallerij gekomen waar hij in juli voor poseerde.
  elma

 5. Matthijs en Luuk van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma’s.we nemen vanavond er nog een borrel op.

 6. Ik sta in de rij der wachtenden om Matthijs van harte te feliciteren met zijn prachtige resultaat !
  Mede Luuk ook gefeliciteerd !
  Verder aan alle blijde familieleden natuurlijk ook een hartelijke felicitatie !
  Mooi dat het goed gevierd is en zeker zal het feest gevoel toch niet zo snel versmelten denk ik , nu zo in dit weekend en nog wel vandaag een stralende zonnige dag . Geniet ervan samen !

 7. Allebei van Harte Gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten.

 8. Matthijs proficiat !!
  Dat heb je razend snel gedaan en een mooie toespraak van je begeleider !!!
  Voor je stage adres ben/was je een aanwinst.
  Ook Luuk gefeliciteerd, mooi intensief vak waarin je veel jonge mensen kan stimuleren !!
  En nu solliciteren, doorstuderen !!??
  Familie weer een prastatie om bere trots op te zijn !!;-))

 9. Dank je wel voor alle felicitaties.
  Matthijs is aan het solliciteren en Luuk staat op dit moment al voor de klas, de VMBO. Hij vervangt een leerkracht tot januari. Of er ruimte is voor een vaste aanstelling, is nog afwachten. Luuk heeft tijdens zijn studie de minor VMBO erbij gedaan. Naast zijn vaste baan, die hij binnenkort hoopt te bemachtigen, wil Luuk zijn tweede graad gaan halen.
  Eline is na haar Bachelor van de studie Personeel & Arbeid aan de universiteit met een schakelprogramma voor de studie bedrijfskunde begonnen. Dat wil zeggen dat ze dit jaar een aantal vakken moet volgen en halen voordat ze aan de master bedrijfskunde kan beginnen. Ze heeft er twee vakken opzitten. Tja, en de benjamin van de familie zit in 5 gymnasium. Hij is al naar een aantal voorlichtingsavonden geweest voor zijn vervolgstudie, maar tot nu toe is er niets uitgekomen wat hij echt zou willen doen. Gelukkig heeft Thijmen nog even de tijd voordat hij moet beslissen.

 10. Heel fijn…. Hartelijk gefeliciteerd allemaal…dat beloofd wat voor de toekomst !! we verwachten veel van jullie …groeten van Lies H

 11. gefeliciteerd!!!!!!! jij bent terecht een trotse moeder!
  ik wens matthijs veel succes bij het vinden van een leuke baan.

 12. Matthijs goed gedaan en veel succes met solliciteren.
  En ook Luuk natuurlijk veel succes met de vervolgstudie en het lesgeven.
  En Eline nog even doorzetten en dan heb ook jij er weer een mooi diploma bij.

 13. Gefeliciteerd!!
  En wat een mooie complimenten van je begeleider Matthijs.
  En die vaste baan komt er vast voor Luuk. Nu doe je al ervaring op.

 14. Hartelijk dank voor alle felicitaties :)! Ik heb al een aantal aanbiedingen gehad, maar de juiste baan zat er nog niet bij. Ik hoop komende week iets te horen over een IT talent programma waar ik interesse in heb.
  Mijn begeleider heeft erg zijn best gedaan op deze mooie toespraak, hij had het niet beter kunnen verwoorden. Daarom was ik ook erg blij dat ik na afloop zijn geschreven toespraak mocht hebben. Het was een zeer geslaagde avond!

 15. Ik had toch echt een reactie hier geschreven, maar zie hem niet terug!
  Maar in ieder geval nogmaals de felicitaties voor de gelukkigen.Matthijs, succes met het zoeken naar een leuke baan.

 16. Wat kan ik hier nog aan toevoegen?
  Matthijs, je bent een kanjer!
  Zorg dat je dit niveau houdt en dat je ouders trots op je blijven!

 17. Proficiat, allemaal !!
  Geweldig !!
  Veel succes !!
  Groetjes.

 18. Ik kom te laat maar toch nog even een proficiat en een applaus voor Mathijs en Luuk natuurlijk ook.
  XXXm

 19. Gefeliceerd! Erg goed doorzettingsvermogen om die datum vast te stellen en dat ook te verwezenlijken! Een nieuwe afsluitende fase nog. Knap hoor!

 20. @Marianne, dank je wel voor de felicitaties. Ik heb net op je site gelezen dat jouw dochter na het behalen van haar master verder gaat studeren.
  Matthijs is op zoek naar een baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *