Panier percé

Tussen de regenbuien door probeerden wij het afgelopen weekend Leeuwarden te verkennen. Langs de grachtjes, waar het mooi wandelen is, vind je hoofdzakelijk de bekende winkelketens waar wij geen voet over de drempel zette. Een uitzondering was de goed gesorteerde boekhandel Van der Velde en De Slegte waar ik het schitterende boek Tord Boontje zag liggen voor een prikkie van wat ik heb betaald. Voor 25 euro ben je eigenaar van het boek. Het overwegen waard om dit fraai vormgegeven boek nu aan te schaffen.

Zaterdagmidddag was de intocht van Sinterklaas en ter gelegenheid hiervan was er speculaasijs te koop bij Puur, IJs en Chocolade. Het smaakte verrassend lekker! En voor een heerlijke pizza moet je bij Sardegna zijn!

Aan het einde van zaterdagmiddag kwamen we terecht bij Binnenwerk, een woonwinkel gevestigd in de voormalige meisjes HBS. Aan een design kapstok hingen talloze zakjes met daarin een markante deurstopper, Foot in the door. Net iets voor mijn keukendeur. Al een jaar ben ik op zoek naar een deurstopper en daarvoor moest ik dan helemaal naar Leeuwarden gaan. Ik koos voor de zwarte Foot in the door.

Het lukte om op de valreep de museumwinkel van Keramiekmuseum Princessehof binnen te wippen. Mooie voorwerpen die ik nauwelijks vast durfde te pakken. Voor je het weet ligt een fraai aardewerk vaasje in duizenden stukjes op de grond. Heel even, maar dan ook heel eventjes hield ik een Panier percé vast. Gelukkig liet ik van schrik het schaaltje niet vallen toen ik de prijs van € 136 zag, exclusief borduurgaren. Daar betaal je nog eens € 28 euro voor. De Panier percé met borduurgaren is ook via deze website te bestellen.

21 gedachten over “Panier percé

 1. Dit is schitterend !
  Gelukkig dat het niet uit je handen viel .
  Zullen wij maar iets dergelijks bedenken op een voudiger manier en wellicht ook mooi wel even anders .
  Ik dacht iets van geperforeerd papier en dat na het geborduurd te hebben rondom een bakje of kommetje maken . Kan ook om een doosje of . . . . .
  Nog wel even verder denken . . .

 2. Oh ik keek nog even naar je doorstop .
  Zoiets zag ik eens van een oude schoen gemaakt , gewoon heel zwaar opvullen en je kunt de schoen dan natuurlijk nog een verfje geven .
  Ik maakte ooit een begin door een baksteen te bekleden en dan eerst een ondergrond van een oud gordijn . Zover was het al klaar en toen bleef het erbij . Dat is ook heel leuk op deze wijze en erg doelmatig .
  De versiering kan op zoveel manieren , er bijvoorbeeld een soort huisje van maken en bedenk maar verder .
  M,n ogen krijgen zo,n slaap . .

 3. Jullie hebben in een weekend Leeuwarden wel heel goed leren kennen, had je dat allemaal van te voren gepland?

 4. Gelukkig hebben we naast de grote winkelketens hele leuke straatjes met echt leuke winkels!!
  Sint Jacobstraat, Kleine Kerkstraat, Oosterstraat, door jou ontdekte Kleine Hoogstraat en de Weerd.
  Dus mensen, er valt nog heel wat moois te ontdekken in Leeuwarden!
  ’s Zomers is het ook erg leuk om een rondvaart door de grachten te maken. Of een stadswandeling met gids, want er ligt hier enorm veel geschiedenis.

 5. Wat laat je weer leuke dingen zien!
  Die deurstopper is echt hilarisch leuk. En praktisch omdat de punt de wig vormt die voor het klemmen zorgt. (De baksteen van Gerrie moet het alleen met zijn gewicht doen.)
  Het kommetje heb ik eerder gezien (in een blog van jou???). De prijs ligt boven mijn begroting. Maar misschien is het productieproces wel heel kostbaar. de oplage zeer klein, of is er veel uitval van mislukte kopjes.
  Zouden ze die gaatjes achteraf boren of zitten er pinnetjes in de mal?

 6. wat leuk naar leeuwarden, zoals tijm zegt heb je net de leuke straatjes gemist. En anders de volgende keer naar groningen dat is zowiezo veel leuker winkelen;)

 7. Dat was leuk leeuwarden! de prijs van het mandje is wel absurd en dan het garen nog apart, , De handwerksters onder de bloggers vinden er wel wat op .

 8. Als deurstopper gebruik ik een kes, hout, die de zoon als 5jarige op strand heeft gevonden en een hele lange wandeling van Hoek van Holland naar Kijkduin uur heeft meegesjouwd,

 9. Op de site geldt de prijs van 136 euro óók voor het borduurpakket, dus dan valt het nog mee. Je krijgt tenslotte ook een draadinrijger bij het pakket…..;-))
  Berthi, dank dat je Leeuwarden zo dichtbij hebt gebracht! Ik ben er twee keer geweest maar heb nooit zoveel gezien als jij…Dat wordt zeker een derde bezoek.

 10. Berthi leuk om je route door Leeuwarden te volgen. De winkels in de zijstraatjes vind ik ook altijd het leukst.
  De foot in the door vind ik prachtig. Dat schaaltje om te borduren ziet er ook leuk uit. Van de zomer had ik bijna zo’n vliegenkapje gekocht om op te borduren. Sinds ik weer borduur en bij jou die inspirerende logjes zie kijk ik met andere ogen naar huishoudelijke artikelen.

 11. Dat heb ik ook Berthi, als ik niet zoek vind ik de dingen die ik nodig heb. En wat een leuke deurstop.
  En zo’n kommetje is toch niet waterdicht. Dus wij verzinnen wel iets anders. In het tuincentrum zag ik ook al glaasjes met gehaakte jasjes. Dat was voor een kaarsje maar kan altijd anders natuurlijk.

 12. Ik durf nu niet te zeggen je kunt wel een potje breken. Ben bang dat die gezegde nu niet opgaat. Het idee is leuk. Heb jaren geleden op de BBC al een programma gezien over porselein en meubels waar op geborduurd werd. Leuk om te zien maar of het ook handig is. Deze huisvrouw denk aan schoonhouden. Zo’n kopje zet je nog in een vitrinekast maar stoelen en kasten. Je kunt natuurlijk zeggen als het vies is geworden haal je het uit en je maakt een nieuw motief erop.

 13. Ik kijk nog goed en wat zie ik. Je had wel korting mogen vragen Berthi de kruisjes lopen niet allemaal de zelfde kant op.

 14. Na de motorkap geborduurd te hebben kunnen wij nu verder met het servies.
  Graag had ik het gezicht van Berthi gezien toen ze dit kruissteekwerk ontdekte. Ze weet dat wij altijd erg blij zijn als wij kuisjesborduurwerk zien. Gisteravond tijdens de les een mooi gezicht. Drie grote meisjes die begonnen met hun merklapje met eigen naam voor het begin van de/het pronk………
  elma

 15. @Lous, nee, wij zijn gewoon op de bonnefooi op pad gegaan. Met uitzondering van de pizzeria, die hadden we ’s middags via internet gevonden!
  @Tijm, een reden om nog eens terug te gaan naar Leeuwarden. Wij hadden maar een beperkte tijd ter beschikking.
  @Saskia, ik kan me niet herinneren dat ik dit schaaltje eerder heb laten zien! Wel een ‘borduurauto’ en een ‘happy mealtasje’ met borduurwerk.
  @Nynke, gaan we doen!:-)
  @Annelies, ik zie de € 136 er niet van af.
  @basje, dat is nog eens een leuke, mooie en bijzondere deurstop!
  @Elza, doodeng nadat ik de prijs zag!
  @Mieke S, en ik had slechts beperkt de tijd!
  @Willy, erg leuk om te horen!
  @ine, herkenbaar dus!:-)
  @Hilda, o nee, een potje breken… als ik er al aan denk, krijg ik het Spaans benauwd!:-)
  O jee, de kruisjes lopen niet dezelfde richting uit! Hier is geen goede borduurster aan het werk geweest!
  @Elma, … en je had mijn gezicht moeten zien toen ik de prijs zag!:-)
  Enig Elma, nieuwe pronkrolsters!

 16. Borduren op een kopje had ik ook eerder gezien en ik meen ook hier bij Berthi .
  Maar geeft niet hier is het gratis kijken en er kan niets breken . Stel je voor zo,n duur kommetje en dat in diggelen laten vallen .Zo te zien lijkt het wel hotelporcelein en dat kan tegen een stootje .

 17. zouden er mensen zijn die dit kopen?
  en zou je eruit kunnen drinken?
  of kan je er enkel bonbons & zo in doen …

 18. Jj was aardig uit je eigen richting! Maar zo te zien heb je een leuke dag gehad.
  Wat een prijs zeg voor dat aardewerk en dan ook nog zonder garen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *