Borduurwerk uit Madagaskar

Koot-Art bevindt zich in de Kleine Hoogstraat te Leeuwarden. De Kleine Hoogstraat is één van de oudste straatjes van de stad. Koot-Art is maar enkele meters verwijderd van het hoogste punt van de voormalige terp Nijehove.

Sinds voorjaar 2009 runt Nelleke Koot haar zaak in de Kleine Hoogstraat. Een mooie locatie waar zij wordt omringd door meerdere galeries. Behalve dat er exposities zijn bij Koot-Art, kun je er ook fair trade producten kopen. Leuke cadeautjes voor een leuk prijsje, zoals kaarten met borduurwerk uit Madagaskar. Het borduurwerk is met de hand gedaan en deze versieringen gebruiken de vrouwen uit Madagaskar voor hun rokken en blouses. Nelleke Koot heeft zes jaar in Afrika gewoond en weet precies waar zij mooie producten kan kopen waarvan zij ook zeker weet dat de maker(ster) goed betaald wordt voor zijn/haar werk.

Wil je een indruk van Koot-Art krijgen, kijk dan naar dit filmpje.

11 gedachten over “Borduurwerk uit Madagaskar

 1. Hartelijk dank voor de tip!!
  Je hebt de stad echt goed ontdekt, want als inwoonster van Leeuwarden kende ik deze zaak niet. Ik kom eigenlijk nooit in de Kleine Hoogstraat omdat hij van vroeger de naam heeft van uitgaansstraat, maar blijkbaar is hij in de loop der jaren toch erg veranderd. Straks gelijk maar even kijken.
  Wat ken je je eigen stad dan slecht, of beter, slectief.

 2. Wat het schaken al niet oplevert, de ontdekking van deze kunstwerkjes en weer vele boeiende verhalen.
  Vergeet vooral niet het leuke fimpje te bekijken.
  Wij hopen dat jullie met Thymen nog vele plaatsen bezoeken.
  elma

 3. Leuk winkeltje en ik ben er ook nooit geweest.
  Wij hebben hier in Harlingen zoveel galeries zodat je er niet toe komt om in Leeuwarden rond te kijken.
  Maar de volgende keer ga ik daar ook eens zien want het is wel vrolijke kunst.

 4. @Tijm, ik zal hetzelfde hebben met mijn stad. Ik ga altijd direct naar mijn bestemming en zoek/kijk niet veel verder. In een andere stad dwaal ik rond in de hoop leuke adresjes net buiten het centrum te vinden.
  Weet je waar wij een pizza hebben gegeten? Bij Sardegna op de Grote Hoogstraat: http://www.eet.nu/leeuwarden/pizzeria-sardegna Om zes uur kwamen we binnen en konden nog net een tafeltje voor vier personen bemachtigen. In een mum van tijd zat het restaurant vol. De pizza was heerlijk!
  @elma, zo komen we nog eens ergens!:-)
  @Elza, ik weet dat Harlingen heel veel galeries heeft. De tijd was te kort om richting Harlingen te gaan. De volgende keer!

 5. Ja Berthi vindt voor ons allerhande leuke en interessante plekjes !

 6. wat een leuk adresje. De kaarten zijn zo vrolijk van kleur. Leeuwarden is wel te ver voor een dagje , jammer

 7. Leuke borduurtjes heb je weer gevonden .
  Het lijkt zo te zien een soort katoenen garen waarmee geborduurd is en op een lapje katoen of het kan ook vilt zijn .
  Heel een voudig en toch zo mooi uitgebeeld deze figuurtjes heel druk met hun bezigheden . De vrouw is natuurlijk iets aan het stampen of fijn maken , maar wat de manfiguur doet is een beetje raden .
  Om dergelijke winkeltjes te vinden moet je echt in de kleine straatjes gaan . Zolang je blijft wandelen tussen de C&A,s en andere bekende grote zaken zul je nooit van die leuke winkeltjes tegen komen . En in de alledaagse winkelstraten ben je echt niet een dagje uit , het is overal hetzelfde .

 8. @Gerrie, het is katoen op katoen. Juist door de eenvoud spreekt dit me aan. Tja, wat de maan aan het doen is…?
  Haha, jij had al een voorgevoel wat ik zou schrijven in de nieuwe log!:-)

 9. Nog eens even met mijn slaperige ogen naar het mannetje gekeken .
  Ik denk dat hij een cocosnoot open kapt .
  De cocosdoppen vallen op de grond en hij heeft al een cocos schoon in z,n handen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *