18 gedachten over “‘Patchwork’ dak

 1. Wat een verrassing! Een vroeg log met zo’n leuke foto!
  Schitterend die hexagonnetjes.

 2. Schittrend dak.alleen daarvoor zou je naar Wenenegaan Fijn weekend

 3. Schittrend dak.alleen daarvoor zou je naar Wenenegaan Fijn weekend

 4. Ja…prachtig dak. Waarschijnlijk zijn dit Zsolnay dakpannen, stammend uit de tijd van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk.
  De Zsolnay fabrieken werden in 1853 opgericht door meneer Zsolnay en zijn familie in Pécs, in het zuiden van Hongarije. Wereldberoemd porcelein werd en wordt er gemaakt met een heel specifieke soort glazuur (Eosin genaamd), van foeilelijke tot werkelijk schitterende producten (al naar gelang je smaak) Ook maakten ze dus gevelornamenten , schoorsteenelementen en dit soort dakpannen. Overal in een beetje stad in Hongarije is er wel een gebouw mee belegd. in Pécs zelf is het een lust voor het oog. Een beetje stijve nekwerk moet je ervoor over hebben, maar het is zeer de moeite ward in Pécs goed omhoog te kijken. Het postkantoor met een zeer veelkleurig dak is er beroemd om, maar er zijn er veel meer. Dit is een spontane reactie , ik zal kijken of ik wat foto’s kan sturen (ter inspiratie voor patchworksters?) en de Zsolnay site is zeker een bezoek waard: http://www.zsolnay.com

 5. Prachtig gezicht. In Beaune in de Franse Bourgogne heb ik ook zo een soort dak gezien, misschien van dezelfde ontwerper?

 6. Oooh wat een mooie link !
  Ik zie Elma al bezig om hier een prachtig patroon van te maken .
  We kunnen overal op ons levenspad zoveel tegenkomen dat echt gebruikt kan worden om iets dergelijks in een handwerk om te zetten . Letten op vormen en kleuren en lijnen .

 7. Ja, prachtig dat dak van de stefansdom.Ik heb hem in het echies mogen bekijken. Wenen is echt zo’n stad waar je echt eens naar toe zou moeten. Wat heb ik daar lopen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *