Linnen tasje

Je verwacht het misschien niet, maar de schaker is verbonden met zijn linnen tas. Eenvoudig, geen poespas, als de linnen tas maar functioneel is. Of de tas nu ‘in’ is of niet, de schaker heeft zijn linnen tas met lange hengsels altijd bij zich.

De linnen tasjes, die trouwens meestal van katoen zijn, waren in de jaren zeventig en tachtig trendy. Maar ze zijn terug. Het wordt zelfs gezien als hét nieuwe mode-accessoire, zeker toen Karl Lagerfeld gespot werd met zijn eigen linnen tasje met de tekst: Karl Who? Is de linnen tas een reactie op zowel de onbetaalbare it bags als de economische crisis? Een onbedrukt linnen tasje kost je slechts € 0,55. Reken daar een paar eurocenten bij voor het bedrukken en klaar ben je. Of nog beter, ga zelf aan de slag voor een unieke tas met een unieke prijs. Heb je interesse in de Karl Who? linnen tas die ontworpen is door modeontwerper Naco-Paris dan tel je wel eventjes € 49 neer bij Arty Dandy, waar de tas vanaf 15 november verkrijgbaar is.

17 gedachten over “Linnen tasje

 1. Weet je dat ik nooit gestopt ben met die dingen te gebruiken. Ik vind ze heel praktisch en ik hoef nooit plastic boodschappentassen te kopen.
  Dank voor je felicitatie.
  XXXm

 2. Gelukkig had ik nog een aantal liggen. Wie maar lang genoeg wacht, heeft wat. : )

 3. Hier zijn ze ook nog altijd in gebruik !!
  Het leuke is dat je er de geschiedenis van de loop der jaren af kan lezen.
  Scholen, sportclubs, millieu organisaties etc. deelden ze uit.
  Ik kreeg er eens 1 cadeau met een foto van kleindochter er op.
  En de laatste maakte mijn dochter voor mij met mijn logo erop.
  http://chatelaine.web-log.nl/.shared/image.html?/photos/uncategorized/2009/05/10/lentemarkt.jpg
  Te bestellen voor E 2.50 !!!???
  En ik weet wie ze is !!;-))))))))))

 4. Ik doe mijn boodschappen met een grote mand en heb daarin altijd een aantal tasje. Alles moet namelijk weer naar boven gesleept worden en dan dragen 2 kleintjes bter als een grote. Kan niet zonder mijn “zakjes”

 5. ik wist helemaal niet dat die uit en nu weer in de mode waren! beetje slimme meid/vent schrijft natuurlijk zelf die woorden op een tas van 55 cent …

 6. Heerlijk alweer iets waar ik ook heel hip in ben,loop al jaren met mijn linnen tasjes.

 7. Ze zijn hier volop in gebruik maar niet om er mee de deur uit te gaan . Er is genoeg in huis te vinden wat je er fijn in kunt bewaren . Ik koop ze weleens als het voor een goed doel is zoals voor het verpleeghuis hier in de buurt en dan maar meerdere kopen .
  Je kunt over een logo natuurlijk je eigen versiering aanbrengen in lapjeswerk .
  Eén buideltje zoals ik ze graag noem is helemaal gedubbeld met een Leuk panel , en natuurlijk altijd binnenin een of meerdere vakjes .
  Die mooi aangeklede ging nog weleens mee naar een quilttentoonstelling , dan ben je een beetje in vorm .
  Heel fijn zijn ze om te gebruiken in nood als ik hier iets binnenshuis heb te vervoeren wanneer ik handen te kort kom vanwege mijn stokken , gewoon om m,n hals .
  Van restanten gordijnstof , die soms zeer voordelig te koop is in stofferingswinkels , kun je ook aardige tasjes maken hetzelfde buideltjes model .
  Van diverse quiltwinkels kreeg je ook vaak leuke buideltjes in quiltsfeer .
  Handwerken zonder grenzen gaf lang geleden een tasje in rood opdruk met de mooie rand die ook op de bekende drie banden voorkomt .
  Wanneer ik bij een drogist kom , kan ik het niet laten om te snuffelen bij de toilettassen . zo af en toe kom ik wel met een tas thuis , mooi om weer iets in op te bergen . Een etiketje erop borduren of een labeltje er aan laten bungelen .
  En sommige die erg bijzonder zijn kan ik zo herkennnen en weet wat er in zit .

 8. @Martine, morgen een fijne verjaardag!
  @Lous, tijdens het inrichten van de hartenexpositie in Eindhoven had je het er nog over. Ik vind het zo’n leuk idee om van bedrukte katoenen tasjes een quilt te maken en ben weer je log hierover gaan opzoeken.
  http://quiltlous.web-log.nl/quiltlous/2006/06/tasjes_quilt.html
  Ik wil altijd nog eens een quilt maken, misschien moet ik maar bedrukte katoenen tasjes gaan verzamelen!? En kan ik dan t.z.t. bij je op les komen?
  @Saskia, wat een leuke log zeg. Ik had die gemist. Je hebt een prachtige verzameling, en het aardige is dat elk tasje zijn verhaal heeft!
  @Tijm, wie wat bewaart, heeft wat!
  @marian’ne m, enige tas en ze zijn super handig in gebruik!
  @basje, groot gelijk heb je! Je kunt het gewicht beter verdelen over meerdere tassen.
  @lheurebleue, 49 euro voor zo’n Karl Lagerfeldtas is natuurlijk belachelijk!
  @Elza, leuk om te horen dat jij de linnen tasjes ook nog gebruikt, of ze nu ‘in’ zijn of niet!
  @Gerrie, doen we! Laat Karl maar lopen!

 9. Sparen doe ik de linnen tasjes niet, ongemerkt hangen er in het huis heel wat.
  Er zit van alles in, wat anders los in de kast lag.
  Elma

 10. Leuk dat jullie schaker van simpel houdt. Het is leuk om zo’n tsje zelf te versieren. En voor 55 cent hoef je niet zonder te zitten. Ja die van Carl is natuurlijk wel duur! \Die is speciaal ontworpen!! De tekst vind ik wel leuk gevonden, maar of ik die letters als uitstraling nou leuk vind!! Gaat hij zelf maar ee lopen.Hahaaaa

 11. weet iemand waar je deze tasjes per stuk kan kopen? ik kan ze alleen in grote partijen kopen en zo enthousiast ben ik nou ook weer niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *