Sieraad Art Fair 2009

Vanaf vandaag tot en met zondag laten 145 sieraadontwerpers uit meer dan tien landen hun werk zien op de Sieraad Art Fair in de Westergasfabriek in Amsterdam. Designvarianten, traditionele sieraden in goud en zilver, of hangers en ringen van afval. Duur en goedkoop, het is er allemaal te vinden. Van beginnend talent tot bekende namen. Zoek je een speciaal sieraad, grote kans dat je het op de Sieraad Art Fair vindt.

Enkele deelnemers:

Zilveren hangers van Hartog & Henneman. Het exemplaar links verbeeldt de papieren tas die wordt verstrekt bij luxe aankopen, rechts is een miniatuur van een doodgewone plastic tas. Deze zilveren tasjeshangers zijn een zeer fraaie variant op de gebreide tasjesketting.Deze chocoladeketting zou je bijna gaan opeten! Hij komt uit de collectie Sweet sweet candy van Renate Pukis en Tobias Überschär.

Breiwerkje van Sally Collins. Zij combineert edelmetaal, staal en textiel.

14 gedachten over “Sieraad Art Fair 2009

 1. Hier had ik graag eens willen kijken.
  De tasjes en de chocolade hangers zijn in ieder geval ideetjes waar we zelf wat mee kunnen met zilverklei of fimo.

 2. Het water loopt in mijn mond bij het zien van de cholade ketting. Jammm,jamm. Sieraden vind ik altijd leuk. Woensdag heb ik mijn armband opgehaald. Ongeveer 19 jaar geleden heb van een familie uit Polen een broche gekregen. Een grootstuk barnsteen met ziver erom heen. Het moest een appel voorstellen. Voor een broche was het veel te zwaar en het motief sprak mij niet aan. Verkopen of weggeven vond ik niet gepast. Nu kwam ik in Elburg een ziversmid die met halfedelstenen werkte tegen. Hij had een mooie armband van barnsteen liggen. Jugendstil. Mijn broche leende zich er ook wel voor om zo iets van te laten maken. Nu woensdag was het zover mijn armband lag klaar. Hij is heel mooi geworden. Ik zal het nu zeker gaan dragen. Natuurlijk ook nog even bij het handwerkwinkeltje die in Elburg zit, langs geweest.Het was een aardige drukte maar wel gezellig.

 3. Ooooh heerlijk een sieraad dat smelt rond je hals . . . . . !!!!!!!

 4. ziet er leuk uit , de tasjes ,,hm ik loop al veel te vaak met een boodschappentas. de chocolade zou geen lang leven hebben en voor mij was nummer drie een kanp gemaakt frutsel,

 5. ziet er leuk uit , de tasjes ,,hm ik loop al veel te vaak met een boodschappentas. de chocolade zou geen lang leven hebben en voor mij was nummer drie een knap gemaakt frutsel,is niet zo mijn ding,

 6. Leuk die zilveren tasjes. En ook bij mij zou de chocoladeketting geen lang leven hebben.
  @Hilda, ik ben nieuwsgierig hoe je armband er uit ziet nu……;-)

 7. @Hilda, als ik me goed herinner schreef je in een eerdere reactie al over deze onderneming, en nu is de armband al klaar. Het zal een juweeltje van een sieraad zijn geworden! Je zult de armband dan ook zeker met veel plezier dragen.

 8. Wat zijn er toch veel mensen die met enorm mooi “HANDWERK” bezig zijn.
  Nu ga ik aardappels en appels schillen, ook handwerk.
  Elma

 9. @lheurebleue , het lijkt wel of juist door internet er veel meer creatieve mensen zijn gekomen! Of treden de creatievelingen juist meer naar buiten?
  Het is bijna niet meer bij te houden hoeveel mooie ontwerpen er allemaal voorbij komen!

 10. ik ben niet echt een sieradenmens.
  Het liefst draag ik een zwarte choker, een gehaakt bandje met wat kralen eraan.
  Uiteraard zelf gemaakt.
  Hilda ik ben heel nieuwsgierig naar je armband.

 11. Leuk dat je hier iets over schrijft! Ik ben er zelf geweest en vond het bijzonder inspirerend. Je vindt hierover een artikel op mijn weblog, wellicht ook interessant? 🙂

 12. De nieuwe editie van SIERAAD Art fair is alweer in voorbereiding. Van donderdag 4 t/m zondag 7 november 2010 staat de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam letterlijk bol van de creativiteit. Dit keer met nóg meer talent, afkomstig van Japan tot aan Chili. Met gevestigde namen en jong talent. Met prijswinnaars en een expositie van de sieraadontwerpwedstrijd NEW TRADITIONAL JEWELLERY. Met twee creatieve academies die ons gaan overtuigen van hun visie. Met schitterende edelstenen uit Idar Oberstein. En met ca. 150 sieraadontwerpers die hun creatieve gevoel hebben vertaald naar kleine kunst met een grote K, onder het motto TRUE COLOURS. Zij zijn er met hun eigen unieke werk, dat verrassend genoeg echt geen duizenden euro’s hoeft te kosten.
  Hou je van originele sieraden en accessoires, dan is SIERAAD Art Fair een evenement om niet te missen. http://www.sieraadartfair.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *