Boekhandel van de Moosdijk bestaat vijftig jaar

Vandaag viert Boekhandel van de Moosdijk het vijftigjarig bestaan. Willemien van de Moosdijk begon vijftig jaar geleden in het Brabantse Someren. Inmiddels is er een tweede vestiging in Nuenen. In Someren is er altijd veel aandacht voor het handwerken en textiel. ‘We hebben daar ruim 3000 titels over’, vertelt Karin Aarts, medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, in een interview voor Boekverkoper. ‘Patchwork en quilten is nog altijd hot, daarvan hebben we meer dan 1000 titels. Mensen zitten meer thuis, pakken weer een hobby op en komen vaak bij ons voor boeken.’

Zoals menig ander textiel- handwerkliefhebber bezoek ik van tijd tot tijd Boekhandel van de Moosdijk, ofwel in Someren of op een textieldag. Je komt ze overal tegen met hun nieuwste aanwinsten. Heerlijk om dan eerst een boek in te kunnen zien voordat je het werkelijk aanschaft. Uit mijn textiel/handwerkboekenkast haalde ik vier kruissteekboekjes tevoorschijn die ik jaren geleden kocht bij deze jubilerende boekhandel. Kreuzstichmuster Teil 1 dateert van 1987, Teil 2 van 1987, Teil 3 van 1989 en Teil 4 van 1996. Het merendeel van de patronen bestaat uit fraaie gestileerde hoek- en randmotieven, hoofdzakelijk in de kleur rood uitgevoerd. Voor zowel de merklapliefhebber als de pronkrolster een bron van inspiratie.

23 gedachten over “Boekhandel van de Moosdijk bestaat vijftig jaar

 1. Gelukkig staan ze ook bij ons in de buurt wel eens op een creatieve markt, zodat we ook onze aankopen kunnen doen, want Someren is een eind weg.

 2. Deze zijn leuk hè!
  Van de Moosdijk al 50 jaar. Moeten we ze toch even gaan feliciteren in Someren. En tegelijkertijd……
  ;-)))
  Maar weet je wat ook zo leuk is, ik kwam ze ooit tegen op een manifestatie van historische tractoren en motoren. Want boeken daarover verkopen ze natuurlijk ook. Wel lief dat ze ook aan de dames dachten. Ik vond het ineens niet erg meer dat ik mee moest.

 3. Lang zullen ze leven, lang zullen ze leven, lang zullen ze leven in de gloriaaaaa!
  Heerlijke boekwinkel!

 4. Eén keer per jaar tracteren we onszelf op een dagje ‘Mozen’. Alleen duurt bij ons een jaar inmiddels maar zo ongeveer 6 maanden. En dan kom je ze ook nog tegen op nagenoeg iedere beurs. Ik hoop nog lang van deze winkel te kunnen genieten en ga ze nu even persoonlijk feliciteren.
  Dank je wel Berthi!

 5. leuuke winkel. moet dat zijnm de stands op de crea markten zijn altijd de moeite waard en der mail is ook veelte shoppen bij hen

 6. Gelukkig hoef je niet eens helemaal naar de winkel toe want via internet kun je al heel aardig zoeken in hun voorraad en dan ligt het cadeautje aan jezelf een paar dagen later in je bus. Dat vind ik ook al een feest.. :-))

 7. Leuk hoor Berthi…dat mag wel wat aandacht hebben…het is voor de boekhandel een moeilijke tijd…maar we hopen “Kwaliteit wint Altijd””
  Gauw een boekhandelskaartje op de post gedaan om ze te feliciteren.
  groeten van Lies

 8. @Josefien, nu zit ik zoveel achter de pc en vergeet ik te vermelden dat je natuurlijk altijd via internet kunt bestellen!:-)
  Weet je waarom ik dit vergaat? Van de Moosdijk is voor mij niet eens zo heel ver, en daar ga ik altijd naar toe en bestel nooit via internet bij ze! Bij andere zaken wel!

 9. Ja ‘Mozen’ heerlijk …….bladeren en neuzen door de boeken en dan de moeilijke beslissing welke wel en welke (nog ) niet !

 10. Inkijken van de handwerkboeken is heel erg mooi, maar met 1 klik op de knop zit het in je winkelwagentje en na een paar dagen is de verrassing groot wat er weer in de brievenbus zit. Wij hopen dat deze fijne boekhandel v.d. Moosdijk nog heel lang mag blijven bestaan.
  Elma

 11. Lieve Berthi,
  Vol schaamte neem ik contact met je op. Ik had beloofd je een uitnodiging te sturen voor de receptie die we gisteren hebben gehouden.
  Helaas , ik wist je juiste adres niet meer en niemand hier in huis heeft me wegwijs kunnen maken.
  Van een van je bezoeksters kreeg ik een felicitatie met je gegevens en toen kon ik je eindelijk weer bereiken.
  Bij gelegenheid zal ik mijn falen goedmaken.
  Je weblog is heel mooi en interessant.
  Veel bewondering ook van onze medewerksters.
  Hartelijke groeten ook aan je man en vriendinnen en tot ziens in Someren.
  Willemien Willems-van de Moosdijk
  Boekhandel van de Moosdijk, Someren.

 12. Ben er nooit geweest wel af en toe wat gekocht.
  De boeken die jij laat zien heb ik gelukkig al, anders was het weer zoeken/kopen voor DH en mij !!;-)

 13. Vanavond was er bij MAX een mevrouw die quilts/lapjesdekens maaktte van kleding van dierbare overledenen.
  Heel mooi/leuk gedaan en het blijkt een mooie herinnering.
  Morgenochtend wordt het programma herhaald om Nederland 2 vanaf 11.10 uur.

 14. Daar ben ik nu nog steeds nooit geweest en het lijkt me juist zo’n heerlijke winkel. 3000 titels over handwerken … een walhalla voor ons allen.

 15. Prachtige boeken hebben ze. Heb aardig al wat boeken bij heb gekocht. Het is altijd wel moeilijk kiezen. Maar zo houd je ook nog wensen over.

 16. Nog even een aanvulling op het bericht van Marian’ne m
  J.l Zaterdagavond was deze dame wat uitgebreider in het programma van de NCRV in de uitzending van 19.05 uur op Nederland 2 “HET DERDE TESTAMENT”
  In 2007 verloor Mieke Beyer haar toen 57-jarige man Wim .
  Samen met haar dochters knipte Mieke kleding van Wim in 400 lapjes en naaide er een rouwkleed van .
  Aldus beschreven in de NCRV gids
  Deze uitzending is nog te volgen op uitzendinggemist .
  Het is echt de moeite waard om het te gaan zien .
  http://www.uitzendinggemist.nl/

 17. Heel fijn dat er zoveel boeken zijn er is veel keus .
  Ik zal niet in de winkel komen , maar kijk regelmatig op internet op hun site .
  En onze onvolprezen HANDWERKEN ZONDER GRENZEN schenkt ook regelmatig aandacht aan deze winkel . Een felicitatie waard met zo,n lang bestaan en alom zeer bekend .
  Ik hoop dat ze dit nog lange tijd zo mogen voortzetten .

 18. @mieke s, mozen… enig! Een nieuw werkwoord!
  @elma, de luxe van internet is groot! We kunnen niet meer zonder!
  @marian’ne m, leuk dat jij deze boeken ook hebt!
  Dank je voor de tip. Ik probeer morgenvroeg even te kijken.
  @Corrie, je kunt een dag doorbrengen bij Van de Moosdijk! Zelfs meerdere dagen!
  @Hilda, het is belangrijk om altijd wat te wensen te hebben.
  @Gerrie, ik ga kijken!
  Boekhandel van de Moosdijk is onmisbaar geworden voor alle handwerk/textielliefhebbers. Het is zo fijn om zo’n goed gesorteerde boekhandel op handwerk/textielgebied te hebben.

 19. @Willemien Willems-van de Moosdijk, erg leuk dat je hier een reactie plaatst. Nu kan ik je, toch een beetje persoonlijk, van harte feliciteren met het jubileum. Boekhandel van de Moosdijk is niet meer weg te denken voor alle handwerk/textielliefhebbers. Een ruime sortering is er met altijd de nieuwste aanwinsten. Ik kom graag in Someren en blijf ook altijd erg lang ‘plakken’, en ga nooit met lege handen de deur uit! Ik kom weer gauw eens een kijkje nemen!
  Veel succes voor de toekomst!
  Berthi

 20. Ik heb net het stukje bekeken van de herinneringsdeken. Wat een goed idee om datr zo te doen. Een deken vol met herinneringen. Elk lapje heeft zijn verhaal. De tranen stonden aan het eind bij mij ook in de ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *