De borduurcover van Libelle

Oktober is de woonmaand, zegt men. Heb je geen zin om je huis op te frissen, dan zorgen de bladen er wel voor dat je zin krijgt en aan de slag gaat. Libelle valt de laatste weken op door haar bijzondere covers. Deze week is de laatste en vierde Libelle-wooncover, en dit is wel dé cover van de afgelopen weken. Jurgen Bey borduurt de voor- en achterkant van Libelle. lheurebleue liet de voorkant van de ‘geborduurde’ Libelle al zien. Maar ja, we vallen ook voor de achterkant… net als Rob Scholte!?

Aan de achterkant van het borduurwerk zie je een wirwar aan draden en herken je de stoel met poes niet meer. Dit zal een bewuste keuze zijn. Al met al een zeer geslaagde en opvallende cover in de schappen van de winkel.

Van 27 november 2009 tot 14 februari 2010 wordt in de Kunsthal KAde in Amersfoort de tentoonstelling Studio Makkink & Bey gehouden.

23 gedachten over “De borduurcover van Libelle

 1. Deze cover was me ook opgevallen vandaag. Maar ik heb de Libelle toch maar laten staan.
  Wel een goeie aandachtstrekker!

 2. Een trend??!! Laat je achterkant zien! Hahaha!
  (Afgelopen weekend was er ook een voetballer die dat deed! Hihihi)

 3. Wij zijn op dit moment erg bezig met het ontdekken, waar zijn onze geliefde draadjes in verwerkt.
  Ik ben in het bezit van een ingebonden boek: Libelle 1e halfjaar 1950
  Voorin zit een beknopte inhoud van het damesweekblad Libelle.
  Recepten, Huishoudelijke rubriek, Haken en breien,Fraaie handwerken en Naaien.
  Ik lees in jan. 1950: Onze directie heeft zelfs het verstrekkend besluit genomen om met ingang van deze maand aan iedere abonné , zonder dat de abonnementsprijs op Libelle wordt verhoogd, het uitstekend verzorgd brei- en handwerkblad HAKEN EN BREIEN te verstrekken. Bij het abonnement op LIBELLE is derhalve voortaan dit prima maandblad, goed tweeëndertig bladzijden, inbegrepen! Wij twijfelen er niet aan, of deze zeer belangrijke geste zal door onze honderdduizenden brei- en handwerklustige dames op haar waarde worden geschat.
  REDACTIE LIBELLE
  elma

 4. Nog steeds zit ik te lezen in de oude Libelles. Voor de vele boekenlezers onder ons lees ik net dat op 15 april 1950 dat onze grote vertelster mevrouw Ina Boudier-Bakker haar 75e verjaardag viert. Nu wordt het hoog tijd voor mijn bordje havermout, om 9 uur zitten de dames weer klaar voor hun kantklosmorgen.
  Elma

 5. Deze achterkant is eigenlijk wel logisch: hij stáát toch op de achterkant.
  Elma ken je deze: Ina Boudier-Bakker schreef het dikste boek met de kortste recensie: De klop op de deur; niet opendoen.

 6. @Saskia, haha, een nieuwe trend is geboren…
  @Elma, prachtig om deze tekst te lezen.
  Voordat de dames naar jouw les komen, heb jij al veel werk verzet.
  @mieke s, ja eigenlijk wel, maar in 1950 of later had Libelle zeker niet deze achterkant laten zien. De kans was erg groot dat vele dames hun abonnement hadden opgezegd. Zo zie je dat er in een relatief korte tijd veel veranderd is. Gelukkig maar!
  De kortste recensie kende ik niet!:-)

 7. Mieke@ Ik zie het helemaal voor me en hoor je het zeggen. NIET OPEN DOEN, maar als jij voor de deur sta doe ik met plezier open, je bent welkom.
  Elma

 8. Libelle komt al jarenlang bij mij in de brievenbus en dat naast de bekende Margriet .
  Eens zou ik voor één van de twee kiezen , dat was moeilijk .
  Toen ik koos voor de Margriet duurde het niet lang of kwam ik bijna wekelijks thuis met de Libelle . En wat er daarnaast nog aan bladwerk , wekelijks of maandelijks thuis wordt bezorgd .
  Je kunt er zo,n heerlijk rustpunt mee beleven op je gemakje alle wetens waardigheden volgen . Zo bedacht mijn lief om maar weer een abonnement voor mij te bestellen op Libelle .
  Ik zou nu misschien een beetje kunnen minderen , en weer wat opzeggen .
  Toch maar niet , ik kan ze moeilijk missen .
  Toen de Borduuromslag-libelle kwam heb ik het met veel bewondering aan alle kanten bekeken . Wat mij opvalt , dat er sommige steken wellicht met de naaimachiene zijn gedaan en ook is er handmatig gewerkt en dat laatste doet mij denken aan een kleuter-borduurwerkje . De achterkant is natuurlijk een echte achterkant wel wat warreg .
  Het allermooiste nieuws hiervan de omslag is wel de enorme belangstelling voor alles over handwerken en borduren.
  En let er eens op , we kennen de term voortborduren en je moet er eens op letten hoe vaak ook tegenwoordig het woord borduren gebruikt wordt , zelfs in de politiek .
  Elma zie ik zitten met haar oude nummers .
  Hier staat ook nog een stapel en jammer niemand begrijpt dat ik daar gewoon stapel op ben . Want wat je daar aan bijzondere nieuwsgaring in kunt vinden .
  De buitenwereld zegt dan stilletjes dat je gewoon teveel verzameld . Laat ze gaan deze dame geniet ervan en komt zodoende eigenlijk zoveel tijd tekort . . .

 9. een beetje off topic maar misschien leuk voor alle frobelaars hier:
  morgen en zaterdag (30-31 oktober)is er in de oude gevangenis in leeuwarden de DIY en crafty beurs > http://www.holystitch.webklik.nl.
  Er zijn meer dan 60 cellen gevult met winkeltjes en hobbyisten met handmade hoog in het vaandel. Dus dat is leuk shoppen en ideetjes op doen.
  Ik ga zelf ook de cel in dus misschien tot morgen of overmorgen
  vrijdag 11.00- 20.00
  zaterdag 10.00-18.00

 10. Nynke@ wat leuk dat je hier verteld over je crafty beurs. Ik wens je erg prettige dagen in Leeuwarden en hoop dat er veel bezoekers komen.
  Nynke is mijn jongste leerling en is met heel veel plezier aan het kantklossen. Ze heeft ook al kantjes geklost voor de inrichting in de modewinkel waar ze werkt, in de mode kleuren van dit seizoen.
  Elma

 11. @Gerrie, ik zie je zitten met al je geliefde tijdschriften om je heen, plus een stapeltje boeken, én pen en papier binnen handbereik. Dit is dan slechts een kleine greep uit alles wat je bezig houdt. Geniet ervan! Ja, ik begrijp heel geod dat je tijd tekort komt. Maar wie niet…

 12. Ik dacht even: “Hee, ik had toch op Berthi geklikt”, dacht even bij Lheurebleu te zijn !?;-)
  Grappig ook de achterkant, dat kan niet missen hier.
  Dus er is echt met draad gewerkt !?
  Heb nog vergeten te kijken in de winkel gisteren.

 13. even een holy stitch update
  Er waren heel veel leuke cellen met alles handgemaakt en veel originele dingen, het was niet zo druk maar morgen ( zaterdag ) is er nog een dag en aan alle leuke spulletjes zal het niet liggen.
  samen met mijn vriending ellen die drukwerk maakt en borduurpakketen ( de enige daar) hebben we het erg gezellig.
  tot morgen?

 14. @nynke, zaterdag is een dag dat veel mensen in de stad zijn te vinden, en het weer werkt ook mee, dus… morgen wordt het een drukke en wederom gezellige dag.
  Natuurlijk horen wij graag van je hoe de dag is verlopen. Tot morgen!

 15. Ik krijg de Libelle altijd van mijn schoonmoeder en ik was ook aangenaam verrast door de cover. Het had voor mij nog wel wat ‘bonter/ kleuriger’ gemogen, maar dat is mijn persoonlijke smaak, natuurlijk!

 16. Ben net thuis gekomen, vandaag lekker druk en een zeer goede sfeer mensen waren erg enthousiast. Vond het zeker voor de herhaling vatbaar, en in februari is er weer 1tje dus misschien zijn er hier nog dames die wat leuks verkopen en die met de volgende holy stitch crafty beurs mee willen doen?
  Ik ben in iedergeval weer van de partij.
  ga nu even de rest van je log lezen want zag weer allerlei leuke dingen!

 17. @Lena, ik vind hem juist zo heel stijlvol! Gelukkig heeft iedereen een andere smaak, want anders was het maar saai in deze wereld.
  @nynke, geweldig om te horen dat het vandaag druk was en dat er een herhaling komt. En al vrij snel.

 18. toen ik terug kwam van de vakantie lag deze libelle op de stapel op me te wachten.deze cover vraagt uiteraard om een plaatsing bij een borduurmens. Het verrastte me dus niet dat ik hem terug vond bij jou,groeten Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *