Activiteitendag in Nijkerk

Merkwaardig weer op een Merkwaardige dag. Normaal gesproken laat de zon zich van zijn beste kant zien, behalve vandaag. Het was de regen die deze dag beheerste, maar dit kon de pret niet drukken. Zoals altijd was het een gezellige dag met veel ontmoetingen en veel fraaie handwerken. Zo mocht ik onder andere enkele pareltjes bewonderen van Marcella en de fraaie Torchonlap van Saskia.

De vereniging Merkwaardig is druk met de voorbereidingen voor het Textielfestival dat van 24 tot en met 28 maart 2010 plaats vindt in Leiden. In de Pieterskerk presenteren de landelijke textielorganisaties voor de vierde keer top amateurkunst. In het kader van dit festival wordt een internationale textielwedstrijd gehouden met als thema Sporen. Merkwaardig mag een gedeelte van de Pieterskerk inrichten met nieuwe ingelijste merklappen. Het bestuur van Merkwaardig heeft als thema bedacht: Een merklap is een spoor van/naar het verleden. Het zou mooi zijn als veel leden van Merkwaardig een merklap maken met dit thema. Om een eenheid in de merklappen te krijgen gaan ze uit van een aantal kleuren van DMC: rood 3777, groen 500, blauw 930 en geel 783. Met deze kleuren heb je de mogelijkheid van uitloop, dat wil zeggen tinten die er op volgen naar de donkere of lichte kant. De afmeting mag je zelf bepalen. Ook de stofkeuze is geheel vrij. Ieder lid mag één werkstuk inleveren dat nog niet tentoongesteld is. Graag ontvangt de vereniging voor 15 januari 2010 de merklap. Dit kun je sturen naar: vakadviseur@merklap.nl of A. Wullink, Marledijk 31, 8198 KP Marle.

Foto: Loops, werk van Marianne Kemp. Deze afbeelding staat op de flyer van het Textielfestival 2010 te Leiden.

19 gedachten over “Activiteitendag in Nijkerk

 1. Hé Berthi laat ik vanmiddag nu tegen je zeggen soms reageer ik als eerste.dus dit is nu klik.

 2. Ha José, ik vond het erg leuk om je vandaag weer gesproken te hebben. Veel tijd hadden we niet, want er moest van alles gedaan en bekeken worden, zoals dat hoort op zo’n dag.

 3. Zo nu ga ik verder met mijn verhaal, wat waren wij druk vanmiddag geen tijd om veel te praten met elkaar maar fijn om je weer eventjes dan gesproken te hebben zoveel gezichten weer gezien.
  En ik heb een foto van een borduurwerk van een mevrouw mogen maken die zal ik van de week laten zien,al voor Leiden. Dit mag van haar !!
  Zo’n lieverd ik mocht van haar haar opzetje van de bril lenen want van mijn bril was ik een poot kwijt geraakt zal je altijd zien,
  Dus nu kon ik toch met mijn werkje verder.
  Wat een gezellige dag was het en leuk weer velen gesproken.
  En weer wat geleerd ook nog heerlijk toch!!
  Voor straks slaap lekker !! José

 4. Ik hoor het alweer. Jullie hebben een fijne dag gehad. Ik ben zeer nieuwsgierig hoe de merklappen eruit komen te zien. Zou je ook een bestaande merklapje mogen maken?

 5. Ha Berthi, het was erg gezellig gisteren, Het was mijn eerste Merkwaardig kennismaking,(ik ben lid sinds januari) en het is voor herhaling vatbaar zo’n dag. Fijn dat ik jou op de valreep nog wat langer heb kunnen bespreken, de lunch was heerlijk en zeer verzorgd, een paar mooie aankoopjes en vooral de gezellige en nuttige ontmoetingen maakten de dag er één met een gouden randje.

 6. De derde keer dat ik naar een bijeenkomst van Merkwaardig kwam. En het wordt steeds leuker. Mijn kring vriendinnen wordt groter en groter. Ook leuk om blogvriendinnen eens in levende lijve te ontmoeten (ha Marcella!) Bovendien is er zoveel mooi borduurwerk te bewonderen.
  Er gaat bij mij wel altijd meer mee terug dan heen. Heel handig al die goede bedrijven die er met een kraam staan.

 7. Nog nooit geweest naar zo’n dag.
  Loop waarschijnlijk een hoop moois mis helaaas.
  Maar geniet lekker met jullie mee !!!
  Leuk weer een festival en een nieuw borduur item.
  Ben benieuwd en iedereen veel plezier !!

 8. Het was geweldig weer zoveel textielminnende “Merkwaardige”
  leden te ontmoeten. Bij mijn standje
  met o.a. de nieuwste boeken van onze
  hand was het weer een prettig weerzien.
  Ook onze primeur voor de vereniging van Merkwaardig,n.l.het presenteren van een
  origineel Oldambster merk-en borduurlap
  in mooie kleuren waarvan een borduurpatroon
  in ontwikkeling is,viel in goede aarde.
  Hennie.

 9. heerlijk al die berichtjes over de “merkwaardig”dag. EEn feest van herkenning voor velen, en leuke plannen.

 10. Fijn dat het zo gezellig was. Spijt dat ik niet gegaan ben. Volgend jaar kom ik wél!!

 11. Zo te lezen was het een goede dag mewt mooie werkstukken bekijken. Het textielfestival beloofd veel moois!

 12. Merkwaardig dat ik hier nog niet even was , soms is er zoveel en alles moet z,n tijd hebben .
  Prachtig dat het weer met zoveel merklapliefhebbers een fijne dag mocht zijn . Ik zal mij bedwingen , om geen lid te worden . Als het in eerdere jaren op mijn pad was gekomen dan had ik geen moment getwijfeld . Evengoed fijn om met jullie hier erover mee te leven .

 13. Wat was dat zaterdag een dag met een goudenrandje, sinds afgelopen zomer ben ik lid van Merkwaardig.Ik was een fanatieke kantklosster, maar daar is nu ook het borduren bij gekomen

 14. @Tonny Jasperse, leuk om een reactie van je te lezen en te horen dat je naast het kantklossen het borduren erbij gaat doen.

 15. De door ons ontwikkelde oldambtster merklap in mooie kleuren,die ik op de beurs van
  “merkwaardig”voor het eerst liet zien,is in de prijzen gevallen.Zie hiervoor de webside
  Welkom Oldambt.nl
  We kunnen nu aan de slag om rondom deze lap
  een informatief boekje te schrijven.
  De lap is te zien op onze eigen webside.
  Morgen op de Allerheiligen-Hobbybeurs in
  Winschoten wordt het gebeuren een officiele
  presentatie.
  Hennie Stevan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *