Verjaardag 2009

Dinsdagmiddag 14.00 uur, de bel gaat. Op dat moment ben ik op zolder bezig om de wasmachine aan te zetten. ‘Pakketje’, roept Thijmen van zijn kamer. Rennen, want de postbode heeft haast. Poeh gelukkig, de TNT-man staat er nog, wel een beetje ongeduldig heen en weer te drentelen. Het is een aangetekend pakje. Ik frons mijn wenkbrauwen. Geen idee! Ik heb niets besteld en het handschrift herken ik niet. Voorzichtig maak ik de bubbeltjesenvelop open, een zorgvuldig ingepakt cadeautje komt tevoorschijn. Nog steeds heb ik geen idee wat het kan zijn en wie hier achter zit. Máár dan… rolt er een paar zéér fraai gebreide handschoenen op de tafel. Ik krijg kippenvel, want wat is dit móói!!! Het is Mieke S. die mij héél, héél erg verrast en blij maakt met dit zeer bijzondere cadeau.
Mieke schrijft: ‘Afgelopen januari kreeg ik het november/decembernummer van het tijdschrift Piecework met daarop een paar gebreide Noorse bruidshandschoenen. Waarom weet ik niet meer, maar ik wist tóen dat ik ze voor jouw verjaardag zou gaan breien. Op de handwerkbeurs in Zwolle (carnaval) heb ik garen gekocht en ben daarna meteen gaan breien, want stel je voor dat ze niet op tijd klaar zouden zijn! Ik denk dat ze wel passen. Heb je tenslotte ’n hand gegeven in Roermond! De originele zijn gemaakt door Ingeborg Rogndokken Breiseth (1827-1916) en bevinden zich in ’n museum in Jowa. Nancy Bush heeft ’t patroon uitgewerkt. waarom dit alles? Omdat ik je ’n fantastisch mens vind en zulke mensen verdienen iets extra’s op hun verjaardag. Van harte proficiat, een mooie dag en ga alsjeblieft nog lang door met je weblog!’

Hier ben ik dus heel stil van! Een schitterend cadeau met zoveel mooie woorden. Dankjewel!!!

De post bracht meer. Hilly: ‘Ik hoop dat de muziek aansluit bij Het geheime tijdschrift, en het boekje (kocht ik bij een leuke papierwinkel in de 9 straatjes) kunt gebruiken voor al je creativiteit.’
Nou Hilly, dit komt mooi uit. Het boek Het geheime tijdschrift heeft de uitgever verstuurd en is onderweg. Je hoort van me hoe ik het verhaal vind en de muziek sluit daarbij feilloos aan, dat weet ik nu al.

In het nieuwe nummer van Flow vind je altijd een miniboek. Deze keer is het een voorpublicatie van Het geheime tijdschrift. De cover is geborduurd door Flow-lezeres Marjolijn van de Wetering.

Elma: ‘Gelukkig kwamen de kraaltjes op tijd binnen. Draag deze Hematiten als aandenken aan de fijne dagen in Roermond.’ Elma, ook dit is een complete verrassing voor mij. Ik ga dit bolletje heel vaak dragen. Gisteren maakte ik daar een begin mee.

Kaarten, e-mails, telefoontjes, felicitaties op dit blog, geweldig!!! Heel, heel veel dank allemaal. Jullie hebben me enorm verrast en verblijd. Ik was echt jarig!! Eigenlijk voel ik me de hele week al jarig. Al eerder ontving ik deze week mooie reacties. Marion: ‘Ik wil je bedanken voor je leuke berichten die je iedere dag schrijft. Erg gezellig om te lezen en met veel goede tips!’ Een vaste bezoeker: ‘Van vriendin Mia uit Grathem kreeg ik de tip van deze weblog. Het beste bericht, dat ik de laatste tijd heb ontvangen. Mijn Limburgshart, dat al 48 jaar in Brabant leeft, maakte een sprongetje bij het lezen van deze weblog. Elke dag nieuws uit Limburg. Heerlijk toch!’

Al deze aandacht en lieve woorden. Ik ben er stil van!

30 gedachten over “Verjaardag 2009

 1. Laat nu de kou maar komen.
  Passen mooi bij de nieuwe winterjas.
  Elma

 2. Wat een prachtige combi! Ik wil je in ieder geval dáármee feliciteren……of misschien ook ergens anders mee?

 3. Prachtige combinatie en wat zijn de handschoenen mooi . Gebreid door een echte breister , misschien . . . wel je moeder , zij rikketikt op haar pennen de mooiste breiwerken . Wat weten we toch veel . . . ?
  Die ruit daar ben ik helemaal weg van . Ik zie je al wandelen .

 4. Proficiat met je verjaardag en ook je man Een fijne dag gehad!
  (Net iets te laat )

 5. Vanmorgen nog even naar het mooie plaatje gekeken, de handschoenen zijn breikunstwerkjes.
  Het patroon van de jas is opgeslagen als stoppatroon, dat ga ik uitwerken.
  Elma

 6. Proficiat met je verjaardag !!!
  Nog vele jaren !!!
  Heel veel groeten.

 7. @elma, enig dat jij het patroon van de jas gaat uitwerken. Daar krijgen we vast nog meer over te horen en te zien…

 8. Het verhaal staat er dan eindelijk! Gisteren was er wel tijd om foto’s te maken, maar niet meer om de tekst te schrijven. ’s avonds was ik op pad en niet bepaald vroeg thuis, maar later hier meer over.

 9. Berthi, jij bent gewoon onze inspirator!!
  Mieke wat is dit prachtig! En wat leuk om het verhaal erachter te weten.

 10. Berthi, je bent heerlijk verwend !!
  Mieke S schitterend, knap gedaan.
  Past echt bij Berthi zo’n oud patroon.
  Zou het ook in het Nederlands zijn !!?

 11. het is allemaal verdiedn en de handschoenen zijn prachtig om van alle lieve wensen niet te spreken, Ga een heel weekend ervan genieten,is mijn advies

 12. het is allemaal verdiedn en de handschoenen zijn prachtig om van alle lieve wensen niet te spreken, Ga een heel weekend ervan genieten,is mijn advies

 13. Mieke S. wat een SCHITTEREND paar handschoenen breide jij voor ( ons aller )Berthi!!!!!!!!

 14. Berthi, nog van harte gefeliciteerd! Wel te laat maar niet minder gemeend. Bij deze dus. Wat een mooie kadootjes kreeg je zeg! Heerlijk hè zo verwend worden? Jij verwent ons ook, iedere keer weer, met je mooie logjes! Dank je wel daarvoor. Fijn weekend!

 15. wat een mooi verhaal achter de handschoenen ,ze waren al prachtig….en je hield het spannend !!Wat ontzettend leuk zeg zo’n doordacht en zelfgemaakt cadeau van Mieke S!!!Historie daar hou je van!!En er dan al zo lang van tevoren mee bezigzijn ,superlief!!
  Fijn dat t pakje is aangekomen en heerlijk zoveel kaarten die je kreeg ,geniet ervan want je verdiend het dubbel en dwars.
  Ben net terug van de handwerkbeurs ,heerlijk was t en zulke leuke aankopen gedaan . Jookies gezien en Bep en de vriendin van Janet….

 16. Berthi, van harte gefeliciteerd; sorry dat het een dagje te laat is. Heerlijk al die wenskaarten en cadeautjes. Heel erg leuk voor je. Wij hebben hier ook gevierd, want zoals je weet is m’n zoon op dezelfde dag jarig. Liefs uit Brugge.

 17. Wat kreeg Berthi allemaal ?
  Het werd een heel spannend verhaal .
  De pakjes kwamen binnen .
  Ze wist niet waar te beginnen .
  Elke dag zitten wij te dromen ,
  wat zou er na dit op haar web-log komen ?
  Omdat we graag op haar web-log zijn ,
  vinden we al die verwennerijen voor haar zo fijn .
  Altijd met raad een daad ,
  staat ze voor een ieder paraat !
  Dus dank lieve Berthi voor al je zorgen .
  Wij kijken nu alweer uit naar je blog voor morgen .
  Lieve groetjes en een heel fijn weekend om nog na te genieten van alles ,
  Gerrie

 18. Wat heerlijk Berthi dat je zo verwend bent. Ik weet dat je nooit iets als vanzelfsprekend aanneemt, maar altijd opnieuw zeer blij verrast bent met lieve attenties, dat maakt het des te fijner om te zien hoe jij door zovelen en ook door mij zo enorm gewaardeerd wordt, het is je zó van harte gegund. Geniet er heel lang van na en dat zal zeker lukken met al dit moois!

 19. Nogmaals heel veel dank voor alle aandacht voor mijn verjaardag. Hier geniet ik nog heel lang van, zoals ik nu nog steeds geniet van de expositie in Roermond en de hartententoonstelling in Eindhoven!

 20. @Miek s. wat heb je prachtige handschoenen gebreid. Mijn complimenten.
  @Berthi je hebt je cadeautjes verdiend. Je maakt elke dag zoveel mensen weer blij met je site. We hopen nog lang zo van elkaar te kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *