Tentoonstelling ‘Neerlands Welvaren’

Na het succes van Borduurpret 2007, is Alexandra Drenth samen met Rian van Nieuwkerk van start gegaan met het vervolg Neerlands Nijver. Van 9 oktober tot en met 31 oktober 2009 zijn de borduurwerken te zien in Streekmuseum voor de Krimpenerwaard.

Gistermiddag om 16.00 uur was de opening van de expositie Neerlands Welvaren en Lies was daar bij aanwezig. Lies: ‘Ik had eigenlijk geen gelegenheid om te gaan, het was ook zo’n rare tijd, vrijdagmiddag 4 uur, dan zit je heen en terug rond Rotterdam in de file. Maar goede raad is niet duur… het was prachtig herfstweer dus de fiets gepakt en met de Ferry van Slikkerveer naar Krimpen gevaren. Kosten € 2,10 retour… daar kan de benzinepomp niet tegenop. ‘T was een heerlijk tochtje over de IJsseldijk naar Streekmuseum voor de Krimpenerwaard. Diverse kleden hingen dubbel gevouwen omdat er te weinig ruimte was. Dat wordt nog een verrassing met de veiling… want dan kan je pas zien wat je koopt. Ik ben benieuwd!’

De veiling is op 31 oktober om 14.00 uur. De opbrengst is voor Mama Cash.

9 gedachten over “Tentoonstelling ‘Neerlands Welvaren’

 1. Leuk dat je toch even tijd had om te gaan en ook nog foto’s voor ons maakte.
  Je had een goede keuze gemaakt om je fiets te pakken, zeker met zo’n prachtig herfstweer. Nou ja, hier was het de afgelopen dagen minder mooi, regen wat zeg ik, heel veel regen. Maar gelukkig zit jij aan de goede kant!:-)

 2. Wat een pronkstukken op de veiling !
  De onderste doek is helemaal een juweel .
  En als je leest hoe je naar het streekmuseum kunt komen , het is net een vakantie tochtje .
  Toch weer een mooi evenement en gaan er weer veel mensen naar huis met een leuk kunstwerk . En wat ligt er allemaal in de vitrine , met je neus op het glas gedrukt en maar gluren .
  Ik hoop dat er een mooie opbrengst mag zijn .

 3. Ik ben weer thuis. Was een weekje in Brabant. en….ook een paar uurtjes in Venlo!! Limburgs Museum bekeken. Prachtig museum hebben jullie. Maar je logjes van deze week waren weer zeer informatief en heerlijk om te lezen. Ik ga weer verder naar de volgende weblog.

 4. Lies, ik hoop dat je op 31 oktober iets moois kunt kopen. Zo te zien is er keus genoeg.

 5. Mooie spulletjes. Lijkt me ook een leuk museum waar regelmatig iets extra’s te doen is. Zoals puddingfeest voor kinderen en muziek in het museum.

 6. Jammer dat je altijd om Rotterdam heen moet, maar als je het per fiets kunt doen op een mooie herfstdag en dan zoveel moois voorge-sp iegeld krijgt, en voor 2.10 nog een boottochtje erbij dan heb je een fijne dag

 7. pittig stukkie fietsen lijkt mij.
  Leuk al die borduurtjes te zien. Veel bekende werkjes.
  En van sommigen een beetje jammer dat ze er in zitten, al is het voor een goed doel.
  Ben benieuwd !!

 8. Weer een pracht van een tentoonstelling en dan allemaal voor een goed doel.
  Dat is helemaal mooi.

 9. jammer dat de dingen niet goed te zien waren – moet wel intrigerend zijn om te bekijken hoe ze de dingen verwerkt hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *