‘Borduurpost’

Elly vond op de rommelmarkt deze ‘borduurdoos’. Blindelings kocht ze de doos, de inhoud was minder belangrijk. Ze viel voor de deksel met het fraaie ‘borduurwerk’. Thuisgekomen opende ze de doos en tot haar verrassing kwam er rose briefpapier tevoorschijn waar het lintje nog om zat. Nooit gebruikt, maar niet lang meer. Donderdag vond ik op mijn deurmat een rose envelop met aan de binnenkant kleurrijk ‘borduurwerk’. Mijn dag werd helemaal opgefleurd! Dank je Elly!

Nog meer ‘borduurpost’. Paulie heeft het de laatste tijd erg druk gehad. Toch vindt ze af en toe een vrij moment om te borduren. Dank je Paulie voor de mooie foto met eveneens kleurrijk borduurwerk!

18 gedachten over “‘Borduurpost’

 1. Vroeger kende ik mensen die leuke dingetjes hadden die ze gevonden hadden op de zolder van hun grootmoeder. Míjn grootmoeder was een opruimster. Haar zolder was leeg. Nú zie ik dus hier iemand die leuke dingetjes vindt op een rommelmarkt. Ik zie daar alleen maar rommel. Wat een verrassende vondst en wat leuk dat je die zo ruimhartig deelt!

 2. Helaas kom ik dit ook nooit tegen op de rommelmarkt. Maar ik mag niet klagen de “postbode” bracht mij wel een pakketje. Daar zat een naaidoosje, naaldenkoker en een bolletje borduurgaren van DMC in. Heerlijk is dat daar kan ik weer lekker van genieten.Vanmiddag ga ik het borduurgaren uit proberen.

 3. Waarom vind ik nu nooit eens zo’n “schat” op een rommelmarkt. Misschien heb ik er de neus niet voor.
  Mooie borduurwerkjes.

 4. Je moet er niet aan denken wat er in de vuilnis beland .
  Toch iedere keer verheugd zijn als er weer iets waardevols boven water komt .
  Je hoort tegenwoordig steeds meer dat er in de kringloopwinkels wel mooie dingen te koop zijn .
  Alleen zo jammer dat dan het verhaal bij zoiets ontbreekt . Wij vinden het meer waardevol om te weten hoe alles z,n weg heeft gevonden .
  Een borduurdoos met mooie inhoud , om die te vinden , misschien is iemand ooit zo zuinig geweest op het eens gekregen cadeautje en dan blijft het maar in de kast staan totdat het ergens nog weer gevonden wordt .
  Het borduurwerk van Paulie , waarmee ze verzonden post met haar handwerk versiert is erg mooi . Ik zag haar lieve schaapje weer ergens , in de nieuwste Handwerken zonder grenzen ?

 5. Wat een vrolijk briefpapier. En Bertie’s werk is prachtig. Ja haar schaapje had ik ook gezien bij HzG. Ik kon deze keer maar 1 stem uitbrengen.
  Ja mensen, ik ben er nog. Tilburg wordt voor een ander jaar. Na 2 feesten en met een huis vol slapers vond ik het toch moeilijk om ’s morgens vroeg de deur al uit te gaan en mijn mannen met alles te laten zitten.
  Ik heb heel rustig gefeest.
  Maar het feestje van DS was uitbundig en dat is nog te zien!
  ;-))

 6. @mieke s, manlief zegt altijd, zoek vooral in de dozen die op de grond staan, die vaak net iets onder de tafels van de verkopers staan. Je moet daaar zin in hebben!:-)
  @Hilda, dat is een goede postbode! Geniet van je mooie postspulletjes!
  @Annelies, de aanhouder wint!
  @Mien B, dat er is zoveel aandacht besteed is aan de binnenkant van de envelop… heel mooi!
  @Gerrie, tja, wij houden van verhalen! Als dat ontbreekt, maken we toch zelf het verhaal!:-)
  Herkenbaar hoor, iets moois heel lang in de kast laten liggen om het vervolgens te vergeten!:-)
  Klopt, het schaapje staat in HZG. Ze won de derde prijs, als ik me niet vergis.

 7. @ine, haha werk aan de winkel voor je!:-)
  Volgend jaar staat er vast en zeker weer een schitterend textielweekend voor de deur. Iets om naar uit te kijken. En vergeet het textielfestival niet dat maart of april 2010 in Leiden komt.

 8. Correctie: het garen dat Hilda vandaag gaat uit proberen is niet van DMC.
  Wij werken op naturel linnen met
  Presencia perlé Finca nr. 16
  en dan het liefst de patronen uit Dentelles et Ruban van Anne van Damme of de het nieuwe boek: Dentelles galons & rubans ook van Anne van Damme.
  Deze postbode heeft hier ook zijn pakje weer achter gelaten. Een mooi blauw kleurtje voor boven de ogen.
  en een borduurpatroontje met de tekst.
  PLUK DE DAG en daar moeten wij elke dag maar aan denken.
  Elma

 9. Berthi, Wat een schatje,die geborduurde kaart van Paulie. Leuke verrassingen voor je,met zulke post. Leida

 10. Mooi postpapier, Berthi!
  En geborduurde post is altijd geweldig om te ontvangen.
  Pauli heeft inderdaad de derde prijs gewonnen in HzG.

 11. mooie verrassingen met die ouwe Tante Pos, eb wat een vondst op de rommelmarkt, Ik kom daar nooit maar geniet van de verhalen

 12. Toen ik de HzG doorbladerde merkte ik mijn vergissing. Het is Pauli die de schaapjespost maakte en ook deze engelenkaart.

 13. Berthi, deze laatste reactie kan spam zijn, zag ik ook bij meerderen. Als je je bericht aanklikt in je beheerruimte zie je waarschijnlijk een raar mailadres.

 14. @marian’ne m, dankjewel. Ik zag het niet als spam. Ik ga de reactie nu verwijderen en de persoon blokkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *