Reismerklapje van Ine

Ine: ‘Bij al mijn uitstapjes gaat mijn “staptas” mee met daarin een niet al te dik boek en een borduurwerkje. Het leuke van borduren in de trein is, dat je altijd wel een reactie krijgt van iemand. En meestal zijn het hele leuke reacties. Vaak wel van “ik zou er het geduld niet voor hebben” of zoiets dergelijks. En altijd “o, dat heb ik vroeger ook moeten doen op school”. Het patroon is van Heron House Designs, een oudje uit 2000. Wat ik via marktplaats heb gevonden. Ik borduurde het met DMC 498 op aida 7 kruisjes/cm. Een stukje wat ik nog had liggen. Door de vele randjes is het makkelijk borduren ook al heb ik toch wel eens een stukje moeten terugwerken. Tussen Leiden en Utrecht zette ik de laatste kruisjes. Daarna, en ook door jullie reacties, heb ik nog iets toegevoegd. En wel alle plaatsen die ik bezocht met dit werkje “onder handen”. Natuurlijk heb ik niet helemaal het originele patroon gevolgd. De blaadjesrand aan weerszijden van de I heb ik veranderd, en ook gespiegeld. En de rand in spansteek werd een holbeinrandje want dat gaat wél op aida. Omdat dit lapje (op de plaatsnamen na) alleen in de trein is geborduurd heb ik ook het NS-logo een plaatsje gegeven. Tenslotte het jaartal en mijn (meisjes)naam. Nu moet ik nog op zoek naar een mooi achtergrond stofje en een leuke hanger.’

18 gedachten over “Reismerklapje van Ine

 1. Knap dat je in de trein zo netjes kan borduren. Dat gaat mij niet lukken. Daarom neem ik alleen iets te lezen mee!:-)
  Mooie kleur heb je gekozen en de plaasnamen erbij heeft een extra toegevoegde waarde. Je had ook nog de titels van de exposities kunnen borduren!:-) Misschien een ideetje voor het nieuwe reismerklapje?

 2. Dit is nu een echt tjoeketjoeklapje geworden en niet alleen dat het tussen de rails tot stand kwam het heeft reacties opgeworpen .
  Er was bewondering van velen en nu mag het op deze plek bewonderd worden .
  Kun je de foto niet mailen aan de spoorwegen met verhaal dan komt het wellicht in spoorwegenstijdschrift , als het nog bestaat .
  Wie weet komt er wel een lange sliert van verhalen op gang van werkjes die tot stand zijn gebracht ergens op ons spoorwegnet .
  Het is prachtig geworden met mooie randjes en mooi dat je je eigen touch er aan gaf met hier en daar een verandering van patroon .
  Dat tjoeketjoek klinkt misschien wat venederend , maar zo is het niet bedoeld , het kwam zomaar bij me op .
  En dan moet ik het ook even uitspreken .

 3. wat een leuk idee, hiermee kun je ook zelf aan de slag ,met mooie dichtregels ,lievelingsrandjes, namen van geliefden….etc…zo grappig door Dijn’s en jouw werk verticaal ,zie ik die horizontale borduurstoffen opeens heeeel anders ipv alleen kussenslooprandjes of aan een handdoek ;)))

 4. Ha Ine. Leuke lap! Altijd handig om een patroontje met slechts één kleur mee te nemen. Je idee met de plaatsen en het NS-symbool maken er met recht een reislap van.

 5. INE !!! wat leuk !!
  Mooi patroon met ‘eigen’ in breng, heel origineel.
  En knap gedaan in zo’n wiebelende vaak volle trein !!
  En voor jezelf een leuke herinnering.
  Wat heb je veel gezien hé .
  Ja, dit krijgt vast een vervolglap want er zijn weer mooie ‘dingen’ te zien in het land !!;-)

 6. erg leukk idee en dat we er van genieten is zeker zelf heb ik ook wel is geborduurd in de trein inderdaad altijd reatie,s ik ben met een theedoek bezig al twe jaar en af en tie zet er wat op stond ooit in maanblad voor Handwerken er is wel een blad van het sppor dat krijgt iedereen die een ov kaart heeft elk kwartaal toegestuurd k zou het best leuk vinden als het er in kwam Hartelijke Groet Henny

 7. Ine dat is een heel mooi borduurwerkje geworden met een leuk verhaal. Misschien een idee om het verhaal en foto op te sturen naar het Magazine spoor van de NS.

 8. wat een leuk merklapje en zo persoonlijk geworden. Dat moet in een mooi lijstje- heeft het verdiend, en Berthi dank voor afstaan van de ruimte zodat wijk het allemaal kunnen zien en lezen.

 9. Ine wat leuk dit “reislapje”
  Nieuwe trend??? Ik ga op reis en neem mee een borduur-reislapje ………..

 10. Ine het reislapje is zeer geslaagd. Je moet er maar op komen. Waarschijnlijk was het niet al te druk in de trein als je aan het borduren was. Toen wij van Roermond terug kwamen hadden we beide handen nodig om onze tassen vast te houden maar dat is een ander verhaal. De stedennamen zijn met een mooi lettertype gemaakt. Ik zou zeggen ga zo door.

 11. Ine, wat leuk om nu eens werk van jou te kunnen zien, het is een schattig reislapje geworden en Gerrie heeft weer een superidee gelanceerd voor dit mooie werkstukje. Ik hoop echt dat je dat gaat doen!

 12. Lieve mensen, dank je wel voor jullie leuke reakties.
  Gerrie, geweldig, dit lapje heet vanaf nu het Tjoeketjoeklapje
  want ook die naam heeft betekenis.
  Vroeger zong ik altijd voor mijn nichtjes en neefjes, en later ook voor mijn zoon, het liedje “op een klein stationneke”. daar kwam ook de regel in voor: “tjoeketjoeketjoek weg zijn wij”.
  Op een schoolfilm zag mijn schoonzusje hoe haar dochter dit liedje zong. Op school werd echter die bewuste regel gezongen als “hakkehakkepuf…” maar mijn nichtje: “néé zó moet dat!!”
  Alle ouders lachten om die zelfbewuste meid.
  Berthi, bedankt voor je tip. Dat is nog beter, de tentoonstellingen!
  Dit lettertype komt van een schellekoord wat mijn schoonmoeder aan de muur heeft hangen. Enkele letters heb ik moeten “ontwerpen” want die stonden daar niet op.
  En een foto van dit lapje is al naar Spoor gemaild. Alleen gaat er een nieuwe foto naar toe want nu mét plaatsnamen. En het idee van die plaatsnamen kreeg ik omdat ik in gedachten aan jullie aan het vertellen was waar dit lapje overal mee naar toe was geweest. Om de horizontale randjes te volgen kwamen de plaatsen er dus onder en moest ik gebruik maken van de breedte die ik had.

 13. In een woord geweldig,wat een mooi resultaat is ontstaan,van een handwerk-reizende dame.Ik vind het een prachtige merklap.Zou je er op die manier ook een pronkrol[letje]van kunnen maken?Dan had je misschien nog even door moeten gaan.Of werd de handwerklap dan te groot voor in de trein?Dat je veel reacties kreeg wil ik wel geloven.Prachtig om naar te kijken,omdat er zoveel op te zien is.

 14. Een reis-pronkrol(letje) Ine??????over al de handwerkreizen die nog gaan komen ?

 15. Dit is het helemaal, straks al de borduursters een lapje mee voor onderweg.
  Ine heel erg mooi geworden en een superidee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *