de Knoop

In deze log en deze log lees je over het werk van Willy Schut. Vandaag wil ik nieuw werk van haar laten zien, het boekje de Knoop. Willy vertelt het verhaal over dit boekje: ‘Het is gewoon een gebruiksvoorwerp, wat mij eindeloos inspireert. Knoop-rits-klittenband-drukker. Wat doe je ermee. Waar dient het voor. Dan heb je ineens een zinnetje in je hoofd: “Helemaal in de knoop.” Dan volgt later iets over ritsers en knopenkoorts, waar ik dan weer een paar zinnetjes in “dichtvorm” van maak. Op een gegeven moment hoor je heel veel wat bij mij op knopen doet slaan. “Niet voor een gat te vangen” bijvoorbeeld, of “confectiekloon”, “Knoop in je zakdoek”. Nou en zo ontstaat dan ongeveer zo’n boekje. Alle bladzijden zijn even leuk. Ik ben er heel blij mee.’

Als je opmerkingen of vragen hebt aan Willy dan kun je ook via haar website reageren.

12 gedachten over “de Knoop

 1. Wat een prachtig werk en het zal je niet verbazen : ik ben vooral weg van haar boekjes.
  Van kinds af aan al gek op textielwerk en ik hoop er ooit iets mee te doen ,gedichten op stof met draad en knoopjes..mmmmmmmm

 2. Knopen heben altijd iets leuks, wat een leuk idee om hier een boekje van te maken.
  Ook in de spreuken en gezegden wordt de knoop gebruikt. Ik ben een aanhanger van de Blauwe Knoop en hak vaak een Gordiaanse knoop door.
  Elma

 3. De doosjes vind ik nogal rafelig , maar de inhoud heeft zoveel te zeggen .
  Haar schilderijen vind ik heel mooi , ook wat de kleuren betreft .
  De doosjes die brengen je toch weer op veel ideeen , doosjes zijn fijn om er iets in op te bergen . Ik bewaar graag kleine doosjes en in grotere vormen . Alleen van verhuisdozen heb ik eigenlijk schoon genoeg . . .
  Iets dat verpakt is op mooie wijze dat vind ik jammer om open te maken .
  Pak papier , cadeaupapier en tasjes , doosjes ik ben er blij mee .
  Een doosje met lapjes vullen met verhaal is mooi en een doosje met geheimen kan ook . Want wie draagt er geen geheimen met zich mee ? Het kunnen zomaar heel eenvoudige geheimen zijn .
  Ik las over iemand die zich gelukkig voelde omdat ze kinderen in een weeshuis kon helpen . Het voelde goed wanneer ze weer eens bij de kinderen kon zijn , ze zou die mooie herinneringen wel willen bewaren in een doosje en af en toe het doosje even openen . Zo komen er plannen om doosjes te vullen .

 4. wat te deneken van het liedje”Ik zou je in een dooske willen doen ….. en verder? Ik krijg het wijsje niet meer uit mijn hoofd van daag.Fijn weekedn

 5. wat te denken van het liedje”Ik zou je in een doosje willen doen ….. en verder? Ik krijg het wijsje niet meer uit mijn hoofd van daag.Fijn weekedn

 6. Ik zou je het liefste in een doosje willen doen
  En je bewaren, heel goed bewaren.
  Dan zou ik je verzekeren voor anderhalf miljoen
  En telkens zou ik eventjes het doosje opendoen
  En dan strijk ik je zo zachtjes langs je haren.
  Dan lig je in de watten, en niemand kan erbij,
  Geen dief die je kan stelen, je bent helemaal van mij.
  Ik zou je het liefste in een doosje willen doen
  En dan telkens even kijken,
  Heel voorzichtig even kijken,
  En dan telkens even kijken
  En een zoen.
  Annie M.G. Schmidt

 7. @Gerrie, ik weet dat je helemaal weg bent van doosjes, groot of klein, maakt niet uit!
  In mijn kast heb ik ook allerlei verschillende soorten doosjes staan, toch probeer ik het niet uit de hand te laten lopen!:-)
  @eva.b, prachtig gedicht van Annie M.G. Schmidt!

 8. Ha EVA dat had ik hier al zitten zingen . En Basje zingt ook al . . .
  Weet je hoe mijn reactie vandaag tot stand kwam ? Ik heb er de hele dag over gedaan . Het was hier druk en ik ging zo af en toe een regeltje tikken . Het gebeurt ook wel dat er al iets staat en wil ik veel later verder gaan , hup soms zo alles maar even wegpoetsen , ik ben toch vaak al zo veel aan t, woord . .
  Berthi ik probeer alles in de hand te houden , maar soms laat ik wat vallen . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *