10 gedachten over “Handwerk in cartoons

 1. Leuk zijn de cartoons en dat bracht mij op een idee .
  Er komen hier zoveel handwerksters elke dag laat er nou eens iemand of velen proberen een aardige cartoon te maken die betrekking heeft op de web-log van Berthi en vooral over haar grote verscheidenheid aan onderwerpen , soms met een dikke knipoog naar textiel .
  Ik kon vroeger aardig tekenen maar niet al te moeilijk natuurlijk .
  Natekenen van een voorbeeld dat lukte nog wel .
  Een huis tekenen was ook niet zo moeilijk , maar zo leuk als er mensfiguren bij komen . Dat was nou net het grote struikelblok .
  Toch zou ik het proberen daar had ik iets op bedacht . het werden mensen of kinderen die nooit helemaal uitgebeeld werden . Ze staan gewoon een beetje verscholen links of rechts achter de muur van het getekende huis .
  Nou dan maar een mensenachterkant , dan hoef je geen gezicht te tekenen , dus die persoon zie je dan nog net verdwijnen achter de muur .
  Ik heb dit meerdere keren toegepast in mijn jonge jaren op de lagere school . Ik kan mij niet meer herinneren welk commentaar de onderwijzer leverde .
  Nou hier misschien een plaatje van een huis vol onderwerpen en Berthi plaatsen we dan ook ergens koekeloerend achter de muur . .
  Het is alvast een idee , wie oh wie tekent hier mee . . . !!!!

 2. Nu maken wij niet alleen kennis met de dichtader van Gerrie, maar ook met de tekenader en wat een leuk idee. De brievenbus van berthi zal vol lopen met alle tekeningen.
  Elma

 3. Gerrie, mijn tekentalent is ook niet meer wat het geweest is, maar het idee vind ik heel leuk.
  Als er een idee opborrelt dan probeer ik het op papier te zetten. Doe je het zelf dan ook?

 4. hier borrelt het niet Ik weet niet wat tekenen is. Ik ben daar zooooo dom in. fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *