I Knit Weekender 2009

Op 11 en 12 september vond het I Knit Weekender evenement plaats in Londen. Veel Nederlandse breisters (ers) waren er met hun breinaalden en garens te vinden, zo ook Miriam Tegels.

Miriam: ‘Organisator van de I Knit Weekender is Gerard Allt. Hier laat hij me de Lawrence Hall zien. Op deze historische plek vindt dit twee dagen durende brei-evenement plaats. Talloze kraampjes met garens en breiboeken, een keur aan beroemde ontwerpers en schrijvers zullen hier zijn voor workshops en lezingen. Ook ik mag hier twee workshops geven: Snelle Breitechnieken. Alle workshops worden goed bezocht, Fast Knitting Technics is uitverkocht! De cursisten zijn heel leergierig en gaan na anderhalf uur intensief werken tevreden weer terug naar de beurs.’

Miriam: ‘Nancy Marchant was er ook! De als “Queen of Brioche” (koningin van de patentsteek) bekend staande Nancy was hier om haar nieuwe boek te promoten. Vanaf december ligt Knitting Brioche in de winkels.’

Miriam: ‘Een grote stand was ingericht voor de Dutch Knitters: dé ontmoetingsplaats voor alle gasten die vanuit Nederland naar Londen waren gekomen. Een geliefde pleisterplaats voor alle bezoekers: ze werden getrakteerd op Haagse Hopjes, Hollandse drop, Wilhelminapepermuntjes én stroopwafels.’

Miriam: ‘Fantastisch om ver van huis te zijn en dan oude vrienden terug te zien: Annie Modesitt kwam vanuit Minneapolis om vier workshops te geven. Ik had het voorrecht om er een paar bij te wonen; ze is een getalenteerd lerares die met veel enthousiasme haar kennis weet over te brengen!’

Op zaterdag 26 september geeft Miriam een workshop kantbreien in Museum de Kantfabriek in Horst.

9 gedachten over “I Knit Weekender 2009

 1. Miriam, leuk dat wij met je mee mochten naar Londen om ook even bij het breien te kijken. Helaas heb ik in Roermond niet in je breicafé gezeten. Ik hoop dat nog een keer te doen. Breien, waar niet erg veel meer van komt is nog altijd een grote liefde, waar ik al erg jong mee begonnen ben. Op 18 jarige leeftijd kocht ik mijn eerste Singer breimachine en gebruikte dan de dunne sokkenwol van de 3 Suisses. Voor hele gezinnen breide ik de jongenstruien.
  Na 30 jaar, inmiddels volwassen mannen konden ze zich nog de truien herinneren en vertelde dat de truien steeds naar een jonger broertje gingen, ze waren onverslijtbaar.
  Elma

 2. Ja Elma, en dat kwam ook door de kwaliteit van de 3 suisses wol! O n v e r s l ij t b a a r. Daar moest ik aan denken toen ik mijn truitje van Rowan wol klaar had. Dat begon na 3 keer dragen al te pillen. Met 3 suisses had je daar geen last van.
  Ik heb in Roermond wel even tijd gehad om in het breicafé wat te babbelen maar breien was er toen niet bij. Jammer, want het is toch de techniek waar ik steeds weer naar terugkeer.

 3. Brei de laatste tijd nog hooguit een paar sokken of babyslofjes. maar doe het met plezier. Leuk verslag over het Londense gebeuren.

 4. goedemorgen allemaal
  Miriam ook ik wil je bedanken voor het uitje naar Londen
  En net als Elma zegt is en blijft breien ook mijn favoriet.
  Ik brei alle dagen wel een paar naalden. En probeer ook iedere dag wat aan een werkstukje voor mijn pronkrol te doen.
  Wil proberen om een lapje af te krijgen,
  om mee te nemen naar de volgende les bij Elma.
  Ik wens iedereen een hele fijne dag toe.
  Groetjes Elly

 5. Dat kun je wel een breifeest noemen .
  Ik zie dat hier de 3 Suisses wol genoemd werd
  Wat leuk als de stalenkaart binnen kwam .
  Jammer eigenlijk dat het verdwenen is .
  Leuke patronen waren er .
  Er is ook nog een tijdje een 3 Suisses winkel in de Spuistraat in den Haag geweest .
  En dan opeens is het voorbij .
  Ik meende dat het later in Frankrijk nog wel bestond , maar hoe het nu is ?
  Wij verlangen soms zo weer terug naar veel van vroeger !

 6. Een leuk verslag van Miriam, ik had er graag bij willen zijn.
  Over 3 Suisses in Frankrijk. Ze bestaan nog steeds maar hebben nu een verzendhuis met kleding en textiel. Ik heb bij een kennis daar de catalogus laatst nog ingezien en volgens haar is alles van goede kwaliteit.

 7. Via M+M wol-post in Twello kun je een catalogus bestellen van BERGERE de France die net als de 3 Suisses werkt met wolstaaltjes en patronen. Een erg mooie kwaliteit wol.
  Elma

 8. Kom net terug van een lange tocht door de site van de Belgische 3 Suisses .
  Wat hebben ze veel en gelukkig ook voor een maatje meer .
  Oh ja Twello is ook bekend om zijn wol verkoop .

 9. Ja, geweldig hè! Zoveel mooie wol, bekende breiers, workshops enz enz op zo’n mooie plek. Onze workshops (Twined Knitting en Estonian Knitting Techniques) waren een groot succes – dat mag je toch wel zeggen als je zelfs na afloop applaus krijgt! ;-). Een verslag en foto’s staat op http://www.lifenknitting.net
  Ik kan amper wachten tot volgend jaar……
  Carla M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *