Georgische hedendaagse kunstenaars

In de fraai vormgegeven publicatie International Art Vision tref je Georgische hedendaagse kunstenaars aan. Nugzar Kakhiani, waar ik in deze log werk van liet zien, ontbreekt niet. Er zijn zelfs nieuwe olieverfwerken van hem aangekomen in Nederland die op dit moment geëxposeerd worden op de Open Art Fair in Utrecht. Vanaf 4 oktober hangen werken van de Georgische kunstenaars Nugzar Kakhiani, Rafael Ruben, Alexey Kvaratskheliya, Zaal Megvinetukhutsesi, Zura Kalanda en Nugzar Kalandadze in La Petite Galerie.

In het boek International Art Vision kom ik de Georgische kunstenaar Alexexy Kvaratskheliya tegen met werk dat me aanspreekt. Je hoeft maar één werk van hem gezien te hebben om het voortaan meteen te herkennen. Alexexy Kvaratskheliya heeft een duidelijke eigen stijl. Het lijnenspel is elegant, krachtig en gestileerd. Blijheid en droefheid wisselen elkaar af. De kleuren zijn fris en helder. De personen hebben hun eigen wereld geschapen.In International Art Vision worden de kunstwerken afgewisseld met gedichten. Ik koos een gedicht van Irena Sergeeva.

Schilder


het lege doek staart hem aan

inspiratie lijkt nog ver weg

maar hij moet en zal zijn plicht

langzaam komt zijn hand tot leven

op dit moment is hij slechts een mens

niet de creatieve geest

hij maakt nog geen verbinding

tussen hemel en aarde

hij is verdrietig maar hij lacht

maakt wat ongerijmde grappen

want de inspiratie is geboren

13 gedachten over “Georgische hedendaagse kunstenaars

 1. Zo op de hele vroege morgen(kon niet slapen)is het een groot plezier om naar deze prachtige schilderijen te kijken.Ik was juist achter de computer gaan zitten om te kijken wat voor weer het was in Georgie,omdat ik daar binnenkort weer naar toe ga.Eerst even Berthi,dacht ik en wat zie ik……de zonnige kleuren van deze geweldige schilderijen.Jammer dat ik niet wist van deze Open Art Fair slechts een paar kilometer bij mij vandaan.Alleen nog vandaag open,maar helaas heb ik andere afspraken.Gelukkig ben jij er Berthi,zodat ik toch nog kan genieten.

 2. Mooi werk! Het laatste schilderij heeft iets van Kandinsky. Dank je wel Berthi voor het verbreden van mijn horizon.

 3. Wat een kleurrijk geheel. Het tweede schilderij zou prachtig in huize Smidt hangen.
  Elma

 4. mooi werk en dank zij jou blog kunnen we toch en “kijkje” meepikken, Doet inderdaad aan Kandinsky denken

 5. @thera tegel, ik wist wel dat deze log je in het bijzonder zou aanspreken!:-)
  Je hebt een druk reisschema staan voor de komende tijd, maar dat past bij jou. Ik wens je een super gezellige en fijne tijd in Georgië!!! Enne, je hebt een leuk cadeautje gewonnen om mee te nemen naar Georgië!:-)
  @mieke s, inderdaad iets of wat van Kandinsky!
  @Mien B, jazeker!
  @Elma, de man kijkt droevig. Zou hij verloren hebben?:-)
  @basje, er is zoveel te zien en te beleven via de computer.

 6. Mooie warme kleuren. Past precies bij vandaag, want hier is het nogal grijs en koud.

 7. Zal ik ook kiezen voor het eerste schildeij , hoewel de kleuren zijn allemaal erg mooi .
  Het eerste met zo,n vredige titel en het straalt meer blijdschap uit .
  Past wel in deze dagen waar weer veel herinneringen worden opgehaald over de oorlogstijd en de bevrijding, die op veel plaatsen met grote tegenslagen heel wat later tot stand kwam .

 8. Hier is nog een R anders is het schilderij niet compleet .
  Ergenis op de zondagavond . . . .

 9. Berthi, bedankt voor het plaatsen van de gegevens van Alexey en Nugzar op je weblog.
  Beiden hebben lange tijd hun atelier gedeeld in St. Petersburg. Nugzar wordt in Rusland een maestro genoemden sinds korte tijd is hij ook bekend en gevraag in Amerika en Canada. Zijn stijl is inderdaad kenmermen en onmiskenbaar herkenbaar. Zijn werk heeft een blije uitstraling. Ik vind het ook leuk dat je het werk van Alexey bijzonder vindt. Het heeft een ingetogen karakter en heeft een grote aantrekkingskracht. Ook herkennen kijker religieuze aspecten. Zijn grote inspirators zijn Pablo Picasso en Marc Chagall.
  Voor beiden was tijdens de OPEN ART FAIR in Utrecht heel vele belangstelling.
  De eerstvolgende expositie opent op 4 oktober a.s. in Megen. Misschien kunnen we ook nog eens in Limburg exposeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *