Ouverture 2009

De zon kon zich met enige regelmaat door de bewolking heen wringen. De dreigende wolken waaiden over. Een mooie zondag voor de Ouverture waar het nieuwe kunst- en cultuurseizoen werd ingewijd.Jøttnjøl komen van ver.

Waar ze vandaan komen weet niemand,

en waar ze naartoe gaan weet men al evenmin,

maar nu zijn ze hier.
Straattheater met een poëtische inslag. Twee aparte wezens op weg met gigantische rugzakken vol verzamelde avonturen in de vorm van herinneringen en ervaringen. Zij blijven verzamelen, immers: alles is van waarde.Jong geleerd, oud gedaan!
Nele Duijsters! Houdt deze naam in gedachten. Je gaat van deze 16-jarige jongedame vast nog veel horen. Nele begon piano te spelen op 8-jarige leeftijd. In 2005 won zij bij de Prinses Christina Concours de 2e prijs tijdens de regionale finale in Maastricht. Tijdens een tweede deelname aan het Prinses Christina Concours in 2007 behaalde ze de Matty Niël prijs voor de beste vertolking van een modern muziekstuk. In de zomer van 2008 nam Nele, op uitnodiging, deel aan de summercourse van Wibi Soerjadi, sindsdien is ze zijn protégè. Sinds 2008 vormt Nele ook een muzikaal duo met de 14-jarige slagwerker Thomas Geysen. Ze vormden samen de wereldpremière uit van The grid. Hiermee behaalde Nele en Thomas maar liefst vijf prijzen tijdens de 40e editie van de Prinses Christina Concours 2008, waaronder de 1e prijs en de publieksprijs. In mei 2009 wonnen ze de Nationale Music Life Wedstrijd in België waardoor ze de gelegenheid kregen om aan een driedaags festival in Zweden op te treden als eregasten.

Kijk en luister hier naar Nele Duijsters.

12 gedachten over “Ouverture 2009

 1. Och, wat zijn die poppen mooi. Ik moest even goed kijken maar ik zie een echte hand in een handschoen zitten. Je voelt je als een kind die naar een poppenkast kijkt. En deze dame houden we in de gaten.

 2. Interessant, die Nele. Technisch goed maar kan ze ook Chopin spelen of Debussy; en stukken waarbij gevoel in het spel gelegd moet worden? Dat mis je vaak bij de jeugd in de klassieke muziek.
  Prachtige poppen..met gevoel!

 3. Je zult die twee tegen komen . . . !
  Maar toch erg leuk en ik had ook al die hand gezien en dat is veradelijk want goed bekeken zit de hand veel te laag voor de kop van de pop , dus dat poppengeval hangt ergens op de buik van een persoon en dan dat manden gedoe nog meedragen , wel een ingewikkelde costructie .
  Er is voor ons nog niet een volledig beeld , hoe het nu precies is . Ik denk we zien maar een deel van de foto,?
  Wat een aandacht overal , over alles wat op de podia te zien zal zijn , dit komende nieuwe seizoen .
  Jong talent de aandacht geven , dat is alleen maar toe te juichen .
  Prachtig dat het Prinses Christina concours hier een mogelijkheid biedt voor jonge mensen .
  En de kleine trommelaar zal het zeker in zijn eigen omgeving al als voorbeeld hebben meegekregen .

 4. @mieke s, Nele is nog jong. Ik neem aan dat er nog steeds ontwikkeling bij haar inzit.
  Hoe groot de concurrentie is, weet ik niet. Je moet tegenwoordig zo ontzettend goed zijn wil je boven anderen uitsteken.
  @Gerrie, als je op de link van straattheater klikt zie je ook foto’s. Ik heb bewust dichtbij gefotografeerd omdat er zoveel mensen omheen stonden.
  Het aanbod op kunst- en cultuurgebied is enorm.
  De ouders van het kleine mannetje spelen zelf in de band! Hij krijgt het met de paplepel ingegoten!:-)

 5. Wat een leuke poppen, heeft de rechtse een worteldoek om?
  Wat een schattig jongetje, gaat helemaal op in zijn trommel.
  Als je op 16 jarige leeftijd al zo ver bent met pianospelen, belooft dat heel wat voor de toekomst.
  Elma

 6. @Elma, volgens mij is het een worteldoek.
  Aan de manden zijn o.a. knopen, kantjes, breiwerk en potjes vastgemaakt.

 7. Prachtig deze “poppen”. Ze doen me denken aan figuren uit “the Dark Chrystal” een poppenfilm van Jim Henson uit de jaren 80. Maar via google kwam ik geen afbeeldingen tegen. Dus of het klopt weet ik niet.
  Ik zit vol verbazing te kijken naar de anatomie van deze figuren. De armen zo dicht op het lijf, zit het mensenhoofd dan in de mand soms?
  Ze komen ook in Veldhoven zag ik, zou ze best wel eens in het echt willen zien.

 8. @Elma ook ik had de worteldoek al ontdekt. Leuk is dat je regelmatig de onderwerpen in een ander positie weer tegen komt. Is de kleur spijkerblauw al binnen.
  @Ine dat had ik ook al gedacht dat het hoofd in de mand zit.

 9. De plaatselijke pers vond de poppen ook zo leuk, ze waren heel even te zien op de Stadsomroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *