Throx

We hebben er met z’n allen mee te maken. Die ene sok die spoorloos verdwijnt. Het is een onverklaarbaar probleem. Is de sok in de wasmachine in het niets opgelost? Is de sok in het sportlokaal achtergebleven? Beland de sok in de container? Geen idee, het is en blijft een raadsel.

Weet je dat het sokkenprobleem niet alleen voor Nederland geldt? Wereldwijd hebben mensen problemen met het zoekraken van die ene sok. Maar kijk nu eens… Throx (afgeleid van Three Socks/Sox) heeft de oplossing. Deze firma biedt drie sokken te koop aan voor de prijs van twee. Geweldig! Zij krijgen van mij de prijs voor het beste idee van het jaar!

26 gedachten over “Throx

 1. In Amstelveen (ik dacht bij de kunstuitleen) kun je weessokken inleveren, daar gaan ze een kunstwerk van maken…..

 2. Dus meer mensen hebben dit probleem, steeds maar 1 sok. Nu ben ik er pas achter gekomen dat Ton de sok waar een gat in zet meteen weggooit. Hij heeft niet veel vertrouwen in mijn sokkenstopkunst. Wij kopen de sokken per 10 paar. Dus twee eenlingen vormen weer een paar.
  Elma

 3. @10-eke, grandioos idee! Het kunstwerk van de weessokken zou ik t.z.t. best graag willen zien.
  @Elma, 10 paar dezelfde sokken kopen, dat is inderdaad ook een idee.
  Wat hoor ik nou? Ton heeft geen vertrouwen in je stopkunst? Heb je hem die mooie stoplap niet laten zien?

 4. Kijk Elma, zo doen wij dat ook!!
  En ik heb op zolder ook nog een stapeltje van die weessokken voor een Abraham >> denk dan aan een waslijntje in de tuin met 49 oude sokken…de vijftigste zit binnen!!;-)
  ook een idee!

 5. Prachtig sokken verhaal en voor velen zo,n sokken drieling wellicht een goede uitkomst . Met sokken kan ik niet meer overweg en worden niet gedragen . Nog ergens een paar eigengebreide gevonden waar zoveel herinneringen aan zijn , ooit gebreid door een mevrouw van ver in de tachtig . Ik zal er een goede bestemming voor zoeken , ze zijn nog goed bruikbaar voor wie het past .
  Sokken stoppen was voor mij heel lang geleden een fijn werkje .
  Toch helemaal in de borduursfeer ! Borduurtje rond je voeten . . .
  In de oorlogsjaren en ook daarna was het voor mij geen strafwerk . Toen we een tijdlang een hulp hadden voor dag en nacht zoals dat toen genoemd werd , vond mijn moeder het belangrijk dat zij ook kousen moest stoppen . Ze had er niet zoveel zin in en ik had het graag van haar overgenomen . Dat vond moeder niet goed natuurlijk .
  Ik zie haar nog zitten de sok of kous maar steeds omdraaiend en aan alle kanten bekijken met een verzuchting het is al bijna net een dambord .
  Een sokkenkunstwerk dat zou heel goed kunnen , ben benieuwd of we er nog eens iets meer over horen .
  En waar laat je nu de derde sok van de sokken drieling als je die plotseling nodig mag hebben . Ik bedoel maar hoe is het snel te vinden , ik zie al hele huishoudens overhoop in de ochtendspits thuis waar iedereen wel tegelijk wil rennen om op tijd te komen .
  Een waslijntje met de derden makkelijk grijpbaar en dan wel vrolijk maken met veel keurige wasknijpertjes of een kapstokje voor al de derden , och ik droom maar wat weg over sokken . . . . .

 6. Zo herkenbaar, heb inmiddels al 8 eenlingen liggen en ik dacht steeds dat het aan mij lag. Maar dit postje laat me zien dat het bij iedereen gebeurd. Gelukkig.

 7. Jan draagt Falke sokken, daar staat een L en een R op. Dus van 2 weessokken weer een paar maken gaat bij ons niet altijd op. Hoewel, een man met twee rechterhanden en twee linkervoeten heeft ook wel wat.

 8. Het éénsoksmysterie van
  Stef Kreymborg:
  Talloze eenlingsokken verdwijnen in mandjes, zakken of dozen en wachten vruchteloos op hun linker of rechter partners.
  De Amstelveense kunstenares Stef Kreymborg maakt van deze alleenstaande sokken een kunst-werk. Het éénsokmysterie houdt de kunstenares al lang bezig. “Ik moet er wat mee, ik heb geen idee waarom sokken alleen overblijven na een wasbeurt, het is een raadsel”.
  Stef verzamelt de sokken en geeft ze in de vorm van haar kunstwerk een nieuwe toekomst.
  U kunt uw ‘eenzame’ sokken (heel of met gaten) inleveren aan de balie van de Kunstuitleen. Tijdens de atelierroute komend najaar zal Stef het kunstwerk tonen.

 9. Hoe raakt een mens sokken kwijt? Het is me nog nooit gebeurd, ook niet toen de kinderen nog klein waren. Ik zou er ook geen drie gaan breien hoor. Voor volwassenen gaan er maar twee uit een bol van 100 gram. In het engels bestaat het Second Sock Syndrom…als je één sok afhebt wil je de tweede eigenlijk niet meer breien. Hoe zou je dat dan voor een derde sok mnoeten gaan noemen? Third sock syndrom ligt te veel voor de hand!

 10. Heel herkenbaar.
  Vond pas bij zolder opruiming de missing socks terug in lego en barbie dozen. Leuk tijdsbeeld.
  Felgekleurde sokjes met prinsesjes. Stoere blauwe sokken met basketbal motieven en dino’s.
  Leuk, zulke kleine lieve voetjes hebben ze niet meer.
  Koop nu veel dezelfde sokken.
  We dragen met zijn allen kleine sneacker, zwart en wit.
  En DH zijn eigen wandelsokken allemaal beige. SAAI hé !!;-)
  De derde sok wel tegelijk mee wassen ander kleurt hij ‘anders’ !!

 11. Het verhaal van Ine is prachtig.
  49 sokken aan de lijn en sok 50 zit binnen.
  Elma

 12. Enig zo herkenbaar niet van mijn man die is netjes. Maar mijn zoon wat Annelies schrijft was bij mij ook zo. Heerlijk toch dat dit bij iedereen voor komt. Kan ik echt om lachen !! Geniet ik van !!

 13. laatst schreef ik ook al over dit probleem en kreeg van Saskia een goed idee aangerijkt.De sokken in waszakjes in de was doen, het werkt ik ben er geen meer kwijtgeraakt.

 14. Heerlijk die sokken verhalen.Ik koop ook altijd meerdere sokken van de zelfde soort. Zo kunnen we de eenlingen met elkaar uitwisselen. Onze jongste presteerd altijd een sok eerder te verstijten. Gelukkig breidt mijn moeder nog wollen sokken voor de winter. Mocht hier in gat in komen wordt de boord eraf geknipt en de voet wordt opnieuw er weer aan gebreid.

 15. Weet je wat deoplossing is als je kinderen op kamers hebt. vooral jongens die dan ook nog eens zelf voor de was moeten zorgen? Koop 10 paar van dezelfde sorrt, nooit meer problemen, en als er é´n uitvalt nog niets aan de hand.

 16. Weet je wat deoplossing is als je kinderen op kamers hebt. vooral jongens die dan ook nog eens zelf voor de was moeten zorgen? Koop 10 paar van dezelfde sorrt, nooit meer problemen, en als er é´n uitvalt nog niets aan de hand. Ik deed at met 12 paar witte sportsokken en het beviel DS heel goed Kan allemaal met de witte was mee, klaar.

 17. @josefien, geweldige link. Voor elk onderwerp is wel een site te vinden.
  @ine, erg leuk idee! Dit heb jij alvast eens uitgevoerd!?
  @10-eke, ik ben heel benieuwd naar het kunstwerk!
  @mieke s, knap zeg, nooit sokken kwijtgeraakt!
  @Elly, ik ben soms al sokken kwijt voordat ze de wasmachine ingaan!:-)
  @Hilda, handig, een moeder die voor de oplossing zorgt!:-)
  @basje, goed plan!

 18. @Berthi, dat was ik wel van plan (daarom ook dat sparen) maar ik kreeg geen respons bij de rest van de familie, ergo, ze vonden het “niks” dus liggen de sokken nog steeds op zolder.

 19. @ine, dat snap ik nu niet! Ik vind het een geinig idee!
  @YokkoBears ♥ Bears with a HEART ♥, geen sokkenprobleem, dat is een luxe!

 20. Inderdaad een geweldig idee! Hoeveel eenlingen hier al in een mandje liggen te wachten tot tweelingbroer of -zus weer terug komt… Nooit dus!

 21. ik werd er ronduit gestoord van. Oplossing: mijn dochters en ik dragen allemaal dezelfde kleur en soort sokken, ik heb gewoon 20 paar gekocht. Zij hebben mt. 38 en ik 40 maar dat maakt weinig uit. Zoonlief heeft minstens 10 paar zwarte. Nog even en hij heeft ook onze maat, gaan we met zijn allen over op 1 soort en 1 kleur… nog makkelijker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *