Sfeerimpressies van de expositie in Roermond

Vandaag wil ik de Internationale handwerk- en quilttentoonstelling in Roermond afsluiten met enkele sfeerimpressies. Op de foto hiernaast (genomen door Ine) zie je Fie van Dijk bezig met Lierse Kant. Fie heeft tule gespannen op een raam en met een fijn haaknaaldje en garen borduurt ze met kettingsteken op de tule. Met enig geduld ontstaat er een fraai motief.

Bij binnenkomst zag je al direct het Stitch & Bitch breicafé met Miriam Tegels die tussen enkele gebreide sokken van Mieke S. zat. Het thema tijdens deze tentoonstelling was Sok & Zo.

34 gedachten over “Sfeerimpressies van de expositie in Roermond

 1. PRACHTIG !!
  Wat een mooie techniek, heel kunstig.
  mooie kunstige kunstfoto’s,
  die ramen er achter geeft een mooie sfeer.
  Leuk Mirjam bezig te zien tussen ‘haar’ sokken !!;-)

 2. Het is al weer 14 dagen geleden dat wij vertrokken naar Roermond. De foto’s geven een prachtig beeld van de lichtval door de ramen. Een tentoonstelling die nog lang nawerkt. 2012?
  Elma

 3. wat moet dat een feest zijn geweest, al dat moois en wat een mooie fotos. Kanp hoor Ik denk nog steeds dat je je toeping bent misgelopen. De pers en journalistiek was een goed alternatief. maar gelukkig blijf je webben

 4. Roermond was echt een feest!
  Een schitterende locatie, prachtig handwerk, inspirerende deelnemers en een hele gezellige sfeer.
  Ja Elma als dat weer zou kunnen in 2012. Maar laten we Sabine en haar medewerkers eerst maar even op adem komen.
  Wat heb je een leuke foto van Miriam gemaakt Berthi. Dat hoekje ben ik helemaal vergeten om op de foto te zetten.

 5. Voor vandaag weer een prachtige reportage .
  Echt een hoeveelheid aan borduurtechnieken .
  Wat een organistie en wat is er gewerkt om alles gereed te krijgen .
  Wij hier die er niet heen gingen keken op een afstandje toe en genoten mee van de voorpret .
  Het tullewerk had ik heel lang geleden eens gezien op TV uit Belgie . Het was voor mij geheel nieuw deze techniek .
  Maar om in zo,n uitzending een goed beeld te krijgen hoe het precies gedaan werd dat was wel moeilijk .
  Toch een beetje een indruk gekregen .
  Toen ik veel later tijdens een bezoekje aan mijn geboorte dorp we naar de BOTTERMARKT zouden gaan kwamen we veel bekenden tegen . De markt is bekend om de streekgerechten , eigen gekarnde boter en voklklore groepen die het een en ander demonstreren . Door een van de heren van de organistie werd ik verwezen naar zijn vrouw die met een heel nieuwe handwerktechniek bezig was .
  En daar zat ze met haar tullewerk , fijn dat ik toen echt van dichtbij dit eens kon bewonderen .
  Deze duizendpoot op handwerkgebied en vooral ook Quilten is Cobie Brinkhuis .
  Misschien gaat er bij enkelen een lichtje branden .
  Hier boven de ingelijste werkstukken zijn zeker geborduurd ? En wat een prachtig kleuren quiltje , eigenlijk een voudig van patroon maar wat een schitterende kleuren bij elkaar , mooie afwerking van de rand in drie tinten blauw groen op elkaar afgestemd .
  Glas in lood mooi gedaan en wat een werk om de loodlijnen goed aan te brengen .
  Tot slot Miriam met haar gebreide sokken .
  Ze heeft toch maar heel wat mensen aan de sok gekregen . Mooie foto temidden van haar kleurige sokken prestaties .
  Bij TV Oost ,[ ben nogal eens in het Oosten tegenwoordig !]zag ik een nostalgische uitzending van een dames naai kransje .
  Druk bezig maar er werd meer gebreid dan dat ze met een naaldwerkje bezig waren .
  De pennen rikketikten maar voort .
  Duidelijk werd er het meest gebreid in de ronde op vier pennen , dus dat zouden sokken worden . Een groot kledingstuk vraagt nogal wat geduld om dat onder handen te hebben . Sokken eigengebreid waren altijd nodig en sterker natuurlijk dan van de manufacturier .
  Berthi het was genieten van al je foto,s . Zo kregen we een aardig beeld van wat er te zien is geweest .
  Dankjewel !

 6. @marcella, het lijkt zo gemakkelijk als je het zo ziet, maar het is naar mijn inziens monnikenwerk. Op de tweede foto zie je een gedeelte van het ontwerp voor een waaier. Een beauty!!!
  @marian’ne m, die ramen geven zo’n warme sfeer. Ik heb drie dagen genoten van deze prachtige lokatie en al die lieve mensen die van heinde en ver kwamen!
  Miriam zat op de ideale plek voor een toepasselijke foto. Het thema was Sok & Zo, en dan hoor je ook tussen de sokken te zitten!:-)))
  @Elma, 2012… dat zou mooi zijn. Zelfde plaats, zelfde tijd?:-)
  @Basje, mooi, een baantje achter de hand is nooit verkeerd!:-)
  @ine, het is zo leuk dat iedereen op een andere manier foto’s maakt. Wat de een mist, ziet de ander!

 7. @Gerrie, de naam Coby Brinkhuis heb ik eerder gehoord, maar kan haar nu niet direct plaatsen.
  In de lijstjes zie je borduurwerk.
  Heb je gezien dat Miriam een fraai gebreid vestje draagt, uiteraard van eigen hand.
  TV Oost heeft de laatste tijd leuke uitzendingen als ik al je verhalen lees. Is dit altijd zo, of is dat toevallig de laatste tijd?
  Ik heb een selectie gemaakt uit mijn foto’s. Op het kaartje staan nog meer foto’s. Ik weet niet of ik die zal weggooien of voorlopig bewaar, je weet maar nooit of ik ze nog eens gebruik voor een of andere log!:-) Ik wik en weeg nog even, zoals een weegschaal dat doet!:-))))

 8. Gisteren had ik bezoek van een medeblogster en spraken we met elkaar over de vele mogelijkheden om elkaars werk te zien en geïnspireerd te worden op exposities en op de vele geweldige weblogs. Zo is ook hier weer veel te lezen en te zien Berthi en wat een prachtige foto’s van je mangeldoeken. Van één dame weet ik al dat ze bijzonder blij is met haar gekochte mangeldoek.
  Erg leuk ook dat je de jasbeschermers als patroon mocht plaatsen en als ik de kans krijg maak ik ze voor een familielid die dit leuk vindt, het lijkt me een feest om met al die vrolijke kleuren een fiets op te vrolijken.

 9. Berthi vorig jaar ging ik naar de museumboerderij Strunk in Raalte en daar was toen net een Quilttentoonstelling van de leerlingen van Cobie Brinkhuis .
  Helaas heb ik haar toen niet ontmoet .
  In Quiltnieuws heeft eerder een portret van haar gestaan en is Peter ook nog nog aan het woord geweest .

 10. Goed bekeken het vestje van miriam zie ik een soort waaierpatroon . Mouwen en panden aan één als een waaier gebreid . Ik had er al even naar gekeken en was er niet helemaal zeker van of het gebreid zou zijn .
  Op quiltexposities zie je ook vaak de mooiste vestjes gedragen worden . Toch niks mooiers dan zo te pronken met je handwerk mogelijkheden .

 11. @Corrie, met de vrolijke gehaakte jasbeschermers kun je ook snel je fiets terugvinden in de fietsenstalling. Een handige bijkomstigheid!
  @Gerrie, ja, dat heb je verteld! Nu weet ik het weer. Het zat ergens achter in mijn geheugen opgeslagen!:-)

 12. Dat lierse kant wat is dat toch mooi. We genieten nu nog na. En dat te bedenken het is nog maar 14 dagen geleden dat we met ons allen in Roermond waren. Kun je toch niet voor stellen. Meerdere dagen je site wel bezocht maar niet gereageerd ik lig namelijk in de lappenmand. Verplicht in huis te blijven maar helaas niet genoeg puf om iets te doen.

 13. Gerrie@ Coby Brinkhuis ken ik alleen van naam, een vriendin van mij uit Overijssel is na het overlijden van haar man met Quilten begonnen. En uit mijn lappenmand, aangevuld met 1 stofje uit Staphorst heeft ze voor mij een quilt gemaakt op de lessen van Coby Brinkhuis. Het is een erge mooie Quilt geworden en dat als beginwerkstuk.
  Elma

 14. Wat weer een prachtige foto’s het is wederom genieten geblazen.
  Wat worden er toch mooie dingen gemaakt.

 15. Ik heb je natuurlijk zien rondlopen met je fototoestel en was benieuwd naar je keuze. De ‘japanse’ vermoedde ik al; de quilts heb ik zelf neergelegd dus die kende ik maar het laatste borduurwerkje….nooit gezien! Leuk overigens om Miriam te zien tussen drie van mijn sokken! (Niet dat dat er toe doet…)
  En Fie van Dijk tamboereert meesterwerkjes, haar man geniet zo duidelijk mee met het maken en verkopen van houten klosjes, kerstboompjes met kunststof cirkels en wat dies meer zij.

 16. Oh het is toch zo beeldschoon wat Fie maakt en zo geduldig als ze altijd zit te werken , ik heb dus les gehad van haar , maar ik ken haar ook als demonstratice op de Heidemarkten in Ede , in klederdracht , dat gaf toch iets extra’s , en steeds maar weer de vragen beantwoorden , ongelooflijk!
  En die klederdrachtpoppen die ze met evenveel precisie en liefde aankleedde! Ik ging wel eens kijken als er open huis was en elke keer kwam ik er watertandend vandaan!
  Marlies

 17. Dag Berthi van wie is dat quiltje in glas in lood ik heb nl zelf ook zo,n quiltje zelf bedacht en opgestuurd met foto maar is nooit geplaats k ben heel beneuwd vr groet Henny

 18. Hilda, beterschap. Inderdaad 14 dagen geleden liepen we, door de tropische hitte, als klamme lappen in Roermond.
  Kijk er met plezier op terug.
  Kan trouwens niet wachten totdat Elma ons de kneepjes van het Lierse kant bijbrengt.
  Moet trouwens eerst een EHBO klus afmaken. Negen handdoeken voorzien van een geborduurd EHBO logo, plaatsnamen en jaartallen.
  Dit alles onder het motto: EHBO is mijn lust en mijn leven.
  Elma, ik heb er al zeven.

 19. Wat weer een mooie log om te lezen en te bekijken.Lierse kant ziet er prachtig uit.
  De geborduurde schilderijtjes zijn weer geweldig om te zien.Berthi hoe meer je laat zien ,hoe meer ik denk wat heb ik toch wat gemist.Maar een mens kan niet alles doen wat hij graag wil.

 20. @Hilda, de tijd vliegt!
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2005/08/de_tijd_vliegt.html
  Wat vervelend dat je in de lappenmand bent. Ik wens je beterschap en knap snel op!
  @Mieke S, dat is leuk, Miriam tussen jouw sokken. Dat wist ik niet. Ga ik snel toevoegen aan de log.
  Ik hoop dat de bezoekers jouw schitterende GAAA deken niet gemist hebben. Ik liep de eerste keer er zo aan voorbij en moest zelfs aan je vragen waar die prachtige gebreide deken van je lag. Bij de entree dus. Ik wilde te snel binnen zijn en keek niet om me heen. Gelukkig ben ik er daarna nog diverse keren langsgelopen zodat ik telkens een blik heb kunnen werpen op de deken.
  De man van Fie liep de hele dag met een big smile rond! Zo leuk!
  Ik heb nog meer foto’s die ik misschien tijdelijk bewaar voor je weet maar nooit!:-)
  Zo zie je maar weer dat iedereen met zijn/haar ogen naar een tentoonstelling kijkt. Wat je oog wilt zien, zie je en meer niet!:-)
  @Marlies, Fie straalt een enorme rust uit. Zij is de ideale persoon om Liers kant te maken!
  @Henny, naar wie heb je het opgestuurd? En heb je nooit een reactie gekregen?
  Helaas weet ik niet van wie dit quiltje is. Voor meer informatie moet je een e-mail sturen naar Sabine. Haar e-mailadres is: info@naaldendraad.com
  @Wil, twee weken geleden tropische temperaturen en vandaag hebben we te maken met herfstweer. Echt Nederland!
  O, je bent bijna klaar met je klus! Nog slechts twee handdoeken.
  @Truus, tja, we moeten nu eenmaal keuzes maken in het leven. Kunnen wij dat, dan brengen we dat ook over aan onze kinderen.
  Kinderen willen tegenwoordig alles doen en overal aan deelnemen. Keuzes maken, zo is het nu eenmaal.

 21. De website van Alice net bekeken , wat een prachtige kunst in heel mooie kleuren .
  En . . . dus de nieuwe Seasons wordt nu zeker door velen gekocht , als men al geen abonnement heeft .
  Wil dank voor je prachtige tip !
  Dat is ook al zo mooi hier op deze plek , de goede tips die we er kunnen vinden .

 22. Berhti bedankt voor je reactie k had het opgestuurd naar het quiltersgilde moet het misschien nog is doenHenny

 23. Nou Berthi, ik heb eerder het gevoel dat mijn ogen veel meer zagen dan ze konden verwerken.
  Daarom zijn jouw foto’s ook zo leuk >>> o ja dat heb ik ook gezien denk ik vaak. Of nét dat andere “glas-in-lood” quiltje op de foto gezet.
  En toen ik Miriam zag zitten moest ik net even de volgende deur hebben, en dan nóg vergeten.
  Hilda beterschap!! Wat vervelend nu in de lappenmand. Laat je lekker verwennen.

 24. Berthi: DRIE van mijn sokken! Niet allemaal hoor. De oranje, de donkere sok helemaal links voor en de rood-blauwe rechts achter zijn van mij.
  De andere zijn machinaal gebreis door de leveranciers van de wol!

 25. Zo jammer dat ik het niet gezien heb. Ik had mijn tas klaarstaan, gratis treinkaartje bewaard en toen kwam het bericht dat mijn schoonmoeder overleden was. Dan laat je even alles uit je handen vallen. Maar ik ben blij dat ik nog zoveel mooie plaatjes zie en hoop op een volgende keer.

 26. Wat mooi! Om het hele verhaal nog eens in belden terug te zien…. Maar ere wie ere toekomt: de gebreide sokken zijn van de hand van Mieke S, Breiboek José én ook van mezelf. Berthi, mag ik deze foto voor mijn website?

 27. Jammer Berthie dat je niet meer foto’s laat zien, Er waren nog meer mooie tafels bedekt met technieken. o.a. Oya en Hedebo.

 28. Coby Brinkhuis heeft mij eens met anderen van de grond opgeraapt , ik was met een groep quilters op stap , door een vervelende val brak ik daar mijn pols , met mijn gewicht is het niet zo makkelijk om overeind te komen en Coby hielp toen mee.
  Marlies
  PS zojuist heb ik een Temari-weekend geboekt , pas in november , maar de tijd vliegt!

 29. @mieke s, oké, ik pas de tekst even aan!:-)
  @MarianneP, vreselijk bericht! Je had je zo verheugd op een mooie handwerkdag en dan komt er zo’n naar bericht.
  Heel veel sterkte!
  @Miriam Tegels, ik zal je de foto in een hoge resolutie sturen!
  @Annemieke, op een gegeven moment moet je een punt zetten achter een onderwerp. Er zijn al heel veel logs voorbijgekomen die over de expositie gingen of waarin de expositie werd genoemd. Het is altijd lastig om te bepalen wanneer dat moment is. Nu had ik voor mezelf besloten dat het met deze log mooi was geweest. En daarbij koos ik de foto’s die het beste gelukt waren. Ik ben nogal kritisch voor mezelf wat foto’s betreft!:-)
  @Marlies, zoiets vergeet je nooit!
  Leuk vooruitzicht! Enne… november is het zo! Een paar keer knippen met je vingers en het is zover!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *