La Vuelta in Venlo

Tour de France, Giro d’Italia en La Vuelta vormen de drie grote wielerrondes. Giro’d’Italia wordt in het voorjaar gehouden, Tour de France in juli en La Vuelta op het einde van de zomer. Twee keer won een Nederlander de Ronde van Spanje: Jan Jansen in 1967 en Joop Zoetemelk in 1979. Dit zijn ook de enige twee renners die de Tour de France op hun naam zetten. Opmerkelijk: beiden wonnen het jaar ná hun Vueltazege de Tour. Dit jaar zijn de ogen gericht op Robert Gesink en Lars Boom.

Heel bijzonder dat dit jaar de Vuelta in Nederland van start mocht gaan. Afgelopen zaterdag vond de proloog plaats in Assen. Zondag was de tweede etappe van Assen naar Emmen en vandaag ging de rit van Zutphen naar Venlo, via Duitsland. Bij Arcen kwamen de renners Nederland binnen en via Velden kwam het peloton naar de finishplaats Venlo. Een massasprint was voorspeld vanwege het vlakke karakter van de etappe en zo geschiedde ook. Op 300 m van de finish zag ik de renners in een flits voorbijschieten. Greg Henderson won de derde etappe. Morgenvroeg vertrekken de renners vanuit Venlo naar Luik. Met 225 km wordt dit de langste rit van de Vuelta. Hierna verplaatst iedereen zich naar Spanje waar we op 20 september in Madrid kunnen zien of de eindzege naar een Nederlander gaat.


En zo snel gaat dat…

18 gedachten over “La Vuelta in Venlo

 1. Ja dat gaat inderdaad snel
  ZOEFFFFF
  Eerst lang wachten en dan is het alweer voorbij.
  Volg het niet zo, maar de tour de Frans heeft wel sfeer op de radio en TV.
  Eens een trui gebreid met tour de france erop gemaasd. De jongetjes hier in de buurt organiseerden hun eigen tour,
  ze sjeesten ronjes in de wijk, leuk !!
  Mijn jongetje is alweer 25 dus nu rondjes met een auto !!;-))

 2. Leuk dat deze ronde voor een paar etappes naar nederland is gehaald.
  Ik heb eens bij de Tour staan kijken. Veel sfeer, maar je ziet het beter op televisie.

 3. Jammer dat deze fietsen geen jasbeschermer hebben, de Staphorster gehaakte versie zou erg leuk staan. Een tijd staan wachten en dan in een flits voorbij. Het is Berthi gelukt om ze toch nog op de foto te zetten.
  Elma

 4. Tweede carrière Berthi? Reporter bij een sportprogramma of -krant? Prachtige foto’s heb je gemaakt.
  Vandaag weer de waanzin van de A73. De tunnels gaan weer eens 3 maanden dicht, maar de renners mogen er nog doorheen, voor hen is het veilig genoeg, zij hebben geen door de politiek opgedrongen 52 (!) veiligheidsystemen nodig.

 5. sluit me aan bij de rest, Leuke reportage en ben je een carriere als sportfotograaf misgelopen ??

 6. Ooh dat gaat zo razend snel . . . !!!!!!!!
  Ze rijden vaak door mooi landschap , maar zullen er denk ik niet erg van genieten .
  Ik houd mijn eigen herinneringen maar aan de fietstochtjes van vroeger en soms nog een ritje in de avonduren naar landgoed Schoonheten . Dat kon toen nog .
  En een wielerronde in Emmen die ons eens dwars zat , alles afgezet en wij wilden naar het dierenpark .
  Gelukkig dat ik het kan na vertellen , ieder ogenblik konden de renners voorbij komen . Wij klauterden door de afzetting en heel snel oversteken om maar bij de dieren te kunnen komen .
  Het is goed gegaan en de rest van de dag was prachtig .
  Na het bezoek van het dierenpark was al het rengebeuren alweer achter de rug gelukkig .

 7. Jan, mijn man, is zondagmiddag per motor afgereisd naar Drenthe om een beetje La Vuelta sfeer te proeven. Met de auto was er helmaal geen doorkomen aan maar op twee wielen kon je nog een klein beetje in de buurt komen. Het was geweldig. Zoveel publiek en zo’n goede sfeer.
  Hij was helemaal onder de indruk.

 8. Ja ook wij hebben Venlo in vogelvlucht kunnen bewonderen.
  Mooi om te zien, maar de renners…
  De Tour de France is ooit vanuit den Bosch vertrokken. De hele regio zat dicht. Ik heb de zoefff toen ook bemerkt maar dat was ook bijna het enige wat je ervan zag. En die reclamekaravaan voorop!
  Maar mooie foto’s Berthi. Geven de sfeer goed weer.

 9. @marian’ne m, in een mum van tijd was het voorbij. Ik had echt de indruk dat er maar weinig renners aan meededen, maar toen ik het op tv zag, bleek dat er toch aardig wat deelnemers waren.
  Enig idee van de kinderen om hun eigen Tour de France te organiseren. Welk kind verzint dat vandaag de dag nog?
  @Annelies, je kunt inderdaad beter voor de buis zitten.
  @lheurebleue, een enthousiasteling die dit voor elkaar heeft gekregen!
  @Elma, met moeite heb ik een enkele renner op de foto gekregen.
  @Mien B, en hoe!:-)))
  @Mieke S, voor een dagje was het leuk!
  Gewoon te gek dat de tunnels weer voor drie maanden dicht gaan.
  @Basje, nee hoor!:-)
  @Gerrie, ooooo, jij bent stout geweest! Je mag niet over de afzetting klimmen!:-)
  @Elza Nak, het was supergezellig. Door het mooie weer was het razenddruk. Mensen die langs de route wonen, maakten er een klein feestje van. Stoelen naar buiten, tafeltje met alle lekkers erbij met een glaasje wijn. Het goede leven!
  @Wil, leuk dat je man naar Drenthe is gegaan voor de Vuelta. Ook daar heerste net als in Venlo een Vueltakoorts.
  @Ine, het is nu niet de bedoeling dat ik naar diverse etappes ga kijken!:-) Het is lang wachten en weinig zien. Dat heb ik er echt niet over. Ik heb meer te doen!:-)
  Het blijft bij deze ene keer!:-)

 10. Ha Berthi, ik heb veel Vuelta meegekregen de afgelopen week. De route ging zo’n beetje in een rondje om onze dorpjes heen. In Westerbork was groots uitgepakt. Relus ter Beek ligt in Witteveen begraven (4 km van hier) en daar hadden ze een zandsculptuur van hem. Het was zaterdag met 11000 toerrenners nog gekker dan zondag, er was geen doorkomen aan, maar erg geslaagd allemaal… We zijn zondag ook wezen kijken en inderdaad: FLITS! Voorbij…

 11. @Balsemien, leuk, leuk, bij jou ook Vueltakoorts.
  Relus ter Beek was de initiatiefnemer voor dit hele gebeuren. Jammer dat hij het niet meer mee kan maken.

 12. Erg leuk die Vuelta hype! En erg leuk dat de mensen in Drenthe en limburg zo enthousiast waren. Het heeft wel wat om zoiets in het land te hebben. Gezellige foto’s laat je zien. Erg uitnodigend ziet het er uit.

 13. @Marijna, de directeur van de Vuelta loopt met zijn hoofd in de wolken. Hij had niet verwacht dat de belangstelling zo groot zou zijn in Nederland. Het hoogtepunt van de Vuelta heeft hij al in Nederland gehad. In Spanje zullen er bij lange na niet zoveel bezoekers op de etappes af komen als in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *