Opening Internationale handwerk- en quilttentoonstelling

Na een lange periode van voorbereiding begon maandag 17 augustus de opbouw van de Internationale handwerk- en quilttentoonstelling in de Caroluskapel te Roermond. Diverse creatieve oplossingen werden bedacht om de fraaie handwerken goed tot zijn recht te laten komen. De man van Jeanny en Mieke S zorgden voor een perfect ophangsysteem voor mijn mangeldoeken. Na vier dagen hard werken door veel vrijwilligers was op vrijdag 21 augustus alles picobello in orde. Wethouder IJff kon de opening verrichten.Wethouder IJff hield een toepasselijke toespraak en dacht misschien hiermee klaar te zijn. Maar Sabine van Naald & Draad had een verrassing in petto. De letter N van Open 2009 moest nog met een paar borduurkruisjes afgemaakt worden. De eer ging naar de wethouder.Op vrijdag werd een groepsfoto gemaakt van de mensen die op dat moment in de buurt waren. Jammer dat Mieke S ontbreekt. Zij was de hele week in de Caroluskapel, maar tijdens de fotoshoot…

Op de voorste rij van links naar rechts: Hilda, Jeanny en Sabine. Op de achterste rij van links naar rechts: Ine, ikzelf, Mien B. en Elma. Op de achtergrond zie je een fragment van de mangeldoeken. De groepsfoto is gemaakt door Luc, de man van Jeanny.

Mien B. is vier dagen in Roermond geweest, niet alleen voor allerlei klusjes, maar ook om meer bekendheid te geven aan het project Inspiratie-Afghanistan en toelichting op haar fraaie quilts die geïnspireerd zijn op werk van Ton Schulten.

19 gedachten over “Opening Internationale handwerk- en quilttentoonstelling

 1. Ben ik net klaar met het bezichtigen van een uitgebreide serie familie foto,s kan ik hier weer een verrassing vinden .
  De foto,s die in het eerder log stonden was al duidelijk te zien hoe mooi de locatie was waar het gebeuren plaats vond .
  Nu ik dat prachtige glas in lood raam zie , dat is duidelijk een sfeervolle omgeving .
  Mooi bedachte opening om zo de laatse borduur steekjes te laten maken .
  Het kan niet anders , dit is prachtig Quilt werk naar schilderingen van Ton Schulten .
  Dan weten we al zo dat heeft Mien Boerkamp gemaakt .
  Een hele mooie pluim voor je !
  Die kleuren zijn zo mooi en gloedvol .
  De dames mede werksters samen , heel vrolijk met nog drie mooie dagen in het vooruitzicht !
  Ik voel me al of ik er rond loop .
  Toch maar eerst proberen te slapen .
  Maar ik heb al een voorslaapje achter de rug . Ik wandelde weer mijn tochtje door het park om zo bij de winkels te komen .
  Intussen zullen hier velen al dromen nog vol van alle prachtig borduur en Quiltwerken .
  Tot morgen en geniet eerst van de mooie dromen !

 2. wat heerlijk dat er zoveel vrijwilligers waren voor dit project…ik vraag me wel eens af waar Nederland zou zijn ,zonder vrijwilligers…
  het werk van Mien B is weer schitterend,van Ton Schulten heb ik wijnkoelers en vind ze erg mooi
  ik zag ergens een andere fotovan jou berthi en ik vond het zo leuk dat je daar in de kleur van je mangeldoeken gekleed was, met bijpassend naamkaartje..
  leuk om de mensen achter de namen nu eens te zien..

 3. Bezige bij Mieke S. was niet aanwezig. Wie wel op de foto staat maar onzichtbaar, is Wil. Achter Mien staat Wil verstopt, die vrijdag haar pronkrol uit het noorden heeft laten zien.
  Elma

 4. Dank je Berthi dat onze mannen de eer krijgen die ze toebehoort! Luc en Math hebben fantastisch werk gedaan.
  De quilts van Mien behoorden tot de topstukken avn de tentoonstelling, zeker voor mensen die helemaal wég zijn van Ton Schulten.

 5. Wat een prachtige locatie hadden jullie voor de tentoonstelling.
  Ben erg benieuwd naar je volgende logjes want er komen vast meer foto’s.

 6. Wat een schitterende lokatie voor jullie tentoonstelling. Ook leuk om iedereen eens op de foto te zien.
  Mien, wat een prachtige quilts.

 7. prachtig werk, mocht er een klein beetje tijd over zijn in dit drukke weekend dan kom ik kijken, succes allen, groet Elly

 8. Wat een leuke openingshandeling! Je ziet aan de kruisjes, dat de wethouder normaliter niet borduurt 😉
  Leuke groepsfoto, maar jammer dat Mieke op de foto ontbreekt. En eigenlijk hadden de mannen er ook wel op gemogen.
  Hulde aan allen!

 9. ha leuk, een groepsfoto
  @Sakia, dat dácht ik nou ook 😉
  in ieder geval: jullie staan te stralen en aan de reacties te lezen was dat terecht.

 10. De reden van mij om Luc deze foto te laten maken, is om de mensen die op dat moment aanwezig waren en regelmatig (of af en toe) reageren op Berthi’s log, nu een keer samen in beeld te brengen. Hoe vaak doet die gelegenheid zich voor? Jammer dat Mieke S er op dat moment niet bij was.

 11. @Gerrie, we zitten voorlopig nog vol van alle mooie handwerken die er waren in Roermond. De voor- en napret is o zo heerlijk.
  @Hilly, zou Nederland wel goed functioneren zonder al die vrijwilligers? Wij zijn echt een land met ontelbare vrijwilligers.
  Op zondag droeg ik onbewust kleren in de kleuren van de mangeldoek!:-)
  @Elma, die Wil toch. Waarom verstopt zij zich toch?
  @Mieke S, de mannen hebben de hele week veel werk verzet en verdienen terecht een compliment. Zonder de heren had ik de mangeldoeken niet op kunnen hangen.
  Ontzettend jammer dat jij niet op de groepsfoto staat. Het ging allemaal zo snel.
  @Martine, er komen zeker nog meer foto’s.
  @Mien B, en jij ook!
  @Annelies, werkelijk een magnifieke lokatie.
  @Elly, de expositie was het afgelopen weekend. Ga dus niet voor niets naar Roermond!
  @Saskia, de vaste borduurhand van de wethouder ontbreekt nog. Even bij Jeanny op les, en hij heeft het zo onder de knie!:-)
  @Marcella, dat heb je goed gezien!
  @Jeanny, daar heb je gelijk in.

 12. Wat een prachtige foto’s leuk om jullie zo met elkaar op de foto te zien bij die prachtige werken.

 13. Vanmorgen direct mijn man geroepen. Kijk daar staan we dan allemaal in onze ornaat. Helaas geen Wil en Mieke S op deze foto. Maar ze waren zeker aanwezig. En de heren Luc en Math hebben bergen vol werk verzet.Ze hebben dagen meegeholpen aan dit project. Petje af voor deze heren. En laten we de andere vrijwilligers niet vergeten, zonder hen was dit niet tot stand gekomen.
  Af en toe schiet mij iets weer te binnen wat hebben we wat afgelachen. Op het station in Lelystad wisten de heren van de infobalie al dat we naar de handwerkbeurs in Roermond gingen. Bij het kopen van een kaartje werden we dan ook helemaal begeleid. Want een kaartje kopen doe je niet elke dag. Voor sommige dames was dat al meer dan 20 jaar geleden. Toen had je nog geen computerkaartjes verkoop, je kon gewoon een kaarje kopen aan het loket. Dus ook deze heren bedankt. Met zulke heren begint je dag al goed. Was ik bijna vergeten mijn postbode heeft die dag voor taxichaffeur gespeeld dat was zeer tof van hem. En zo komen sommige dames met heel veel hulp en plezier in Roermond aan.

 14. @lheurebleue, glas in lood doet het bijna altijd goed!
  @Hilda, super dat jullie zo veel hulp hebben gekregen. Zo zie je weer, zonder vrijwilligers zijn we nergens.

 15. Wat heerlijk jullie hier te zien op de foto’s. Ik heb genoten en door al dat kletsen met iedereen ook nog dingen gemist, maar ik kom foto’s bij die of gene tegen heerlijk !! Het was top ik had alle dagen wel willen gaan, om nog meer er van te kunnen genieten.
  Volgende keer alle dagen !! Als dat zou kunnen!!
  Maar Mieke S heeft mij geholpen met mooie bordeaux borduur linnen. Dus haar heb ik ook gesproken. Top !!
  Jullie hadden een geweldig team !! Ik geniet nog heerlijk na ..
  Allemaal heel erg bedankt voor zo’n top gebeuren !!

 16. Precies zo is het José, ook ik had alle dagen wel willen gaan. Zó gezellig!
  Je staat er vaak niet bij stil, als je naar een tentoonstelling of beurs gaat, maar er moet zoveel gedaan worden en dat allemaal op de achtergrond. Wat er tentoongesteld wordt, wordt steeds bewonderd, maar al die handen op de achtergrond verdienen ook een compliment.
  En nu weer spelen met de nieuwe stofjes en garens en heel veel ideetjes 🙂

 17. Enig Berthi om de wethouder op deze manier te laten openen.Dat had hij niet kunnen vermoeden denk ik. en leuk om de hele ploeg zo bijelkaar te zien! Geweldig!!! Wat een werk hebben jullie verzet. Mien haar quilts op inspiratie van Ton Schulten heb ik bij Saskia ook al kunnen bewonderen. Ik heb een hopp gemist zie ik wel, maar kon met geen mogelijkheid komen. Mijn DH zei:”nou dan gaan we toch!” Maar we waren helaas bezet met andere dingen. Hopelijk komt er nog een andere keer met zoveel moiis. Wie weet!!!!Maar jullie allemaal hebben een grote pluim verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *