Stadsmenschen

Wat hebben die stadsmenschen toch rare kleeren aan. F. Jüttner, Lustige Blätter, 1900.

Dit is een afbeelding uit De mode in de caricatuur door Cornelis Veth.

Vandaag heb ik net als gisteren weer aardige, belangstellende, leuke mensen ontmoet en gesproken. Dorp of stad, maakt niet uit. Het was wederom een super gezellige dag met veel nieuwe ontmoetingen, maar ook veel bekende gezichten. Ontzettend leuk! Mien B. zorgde er voor dat ik op tijd koffie kreeg en ook nam zij de tijd om op mijn spulletjes te passen zodat ik kon fotograferen. Ik heb nog geen tijd gehad om naar de foto’s te kijken. In de loop van de volgende week laat ik zeker foto’s van de tentoonstelling aan je zien. Morgen is het alweer de laatste dag van de expositie. Wat gaat dat toch hard.

10 gedachten over “Stadsmenschen

 1. Goeie morgen Berthi ,
  Wat heb je weer een prachtig plaatje opgezocht voor deze dag .
  En bij jou nooit een praatje zonder plaatje .
  Zoals het al was in onze kinderjaren en we voor het eerst een plaatjesboek in onze knuistjes hadden , het blijft mooi .
  Het voegt wat toe aan het verhaal .
  Het zijn mooie dagen voor allen die zo genieten in Roermond .
  Hoe kan het anders , ik herinner mij goed al de uitstapjes van vroeger , binnen komen in een ruimte waar je ogen te kort komt .
  Ik wens alle Roermond gangers weer een heel goede dag . Genieten van de ontmoetingen en al het gebodene .
  De thuisblijvers natuurlijk een heel goede Zondag .
  Wij wachten gewoon op de verhalen en foto,s die nog zullen volgen .
  Hoewel we hier best nieuwsgierig zijn , doe maar rustigjes aan , wij blijven geduldig afwachten op deze post .

 2. fijn dat Mien B zo goed voor je zorgt. Dank je wel Mien, We moeten zuinig z]zijn op mensen zoals…… vul maar in. Ben heel benieuwd naar de fotos, Fijne dag nog Basje

 3. in een prachtige omgeving( voor mij nostagie)hebben wij genoten van ons bezoek aan de tentoonstelling in roermond.
  en wat was er veel te zien ,we zijn twee keer rond gelopen ,en heerlijk buiten zitten koffie drinken,daarna nog een keer de ronde gedaan,met veel bewondering voor iedereen alles .Berthi het was leuk om je te ontmoeten, ik heb altijd genoten van deze site,maar nu nog meer ,bedankt,mariet

 4. Ik liep donderdag tussen de bedrijven door ook even rond op de tentoonstelling. Nou ben ik een tamelijk oenig type als het gaat om zééér voor de hand liggende dingen. Aangekomen bij de stand van Berthi viel me een bakje met witte ballen op. Goh, dacht ik, zou ze ook mottenballen meegenomen hebben? Dat gebruikten ze vroeger toch ook, net zoals mangeldoeken? Ik kende de geur ervan niet, mijn moeder gebruikte ze niet. Dus omdat Berthi druk uitleg aan het geven was, dacht ik: even ruiken. Ruikt naar niks dus en ik liep weer verder.
  Berthi riep me na: je mag er gerust een nemen hoor. En toen pas realiseerde ik me dat het pepermuntballen waren. Lekker!!!

 5. Zo voor mij vandaag rustdag. Met de boot het water op. Alle beelden van de tentoonstelling verwerken. Nog wat geurzakjes afmaken. Ik wilde dit nog doen ’s avond in Roermond maar mijn harde schijf was letterlijk vol en de vermoeidheid sloeg toe. In Roermond heb je prachtige kerken, een Cristoffel-kathedraal en een Maria kapel helemaal bekleed met tegeltjes. Op deze tegeltjes staat bv bedankjes, geboortes- en overlijdsdata. En laten we niet vergeten een schitterende stadshuis. Dit alles moest per voet bezocht worden en met die hitte van donderdag viel dit toch iets tegen.Maar het was zeer de moeite waard. Prettige zondag gewenst iedereen. En jullie daar in Roermond nog een hele fijne dag gewenst met veel plezier en dat jullie nog vele andere mensen mogen ontmoeten.

 6. …en dan toch nog even een verslagje plaatsen ,hartstikke leuk!!fijne laatste dag daar…

 7. Wat een leuk plaatje…en een raadseltje. want de dame in korte rok kijkt naar een “dame” in een robe (dat kun je toch geen jurk meer noemen zo elegant! en het staat ook op de ruit) uit de tijd van de eeuwwisseling. Ze lijkt zelfs een rugzak te dragen.
  En dát voor een plaatje uit 1900!

 8. Goed gedaan Mien! Want Berthi heeft het vast heel druk gehad met praten en vertellen.
  Mieke S. een heel begrijpelijke vergissing hoor. Bij mij zijn de pepermuntjes ook altijd plat 🙂
  Als je een keer motteballen geroken hebt vergeet je die geur nooit meer.

 9. Dag Berthi,
  Wat leuk om je ontmoet te hebben en wat vertelde je mooi over de mangeldoeken. Nogmaals: ik geniet altijd van je weblogverhalen en dankzij jou ben ik op het spoor van de pronkrollen gekomen. Ook leuk dat ik Mien B ontmoet heb!
  groeten, Marja

 10. Zowel de tentoonstelling als de lokatie is prachtig in Roermond. We hebben weer veel ideeën opgedaan en een aantal bekenden gesproken, kortom zeer de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *