Trapnaaimachine

Deze trapnaaimachine trof ik als aandachtstrekker aan voor een fourniturenzaak in Eersel. Clementine is het merk van deze naaimachine.

Zoals je weet was het vandaag de eerste dag van de handwerk- en quiltexpositie in Roermond. Bezoekers uit Haarlem, Den Haag, Egmond aan den Hoef, Zwolle, Assen, Deventer, Zutphen, Deurne, en Blerick, sprak ik vandaag. Dit zijn slechts een paar plaatsen die ik zo hoorde. De vraag die regelmatig aan mij werd gesteld was: ‘Ben jij Berthi van Berthi web-log, waar we zo verslaafd aan zijn?’ ‘Tja, dat ben ik’, was steevast mijn antwoord. Het heeft me dan ook diep ontroerd dat er alleen vandaag al zoveel mensen uit diverse hoeken van het land een lange reis ondernamen om deze prachtige expositie te komen bezoeken. De belangstelling en het verhaal achter de mangeldoek was groot.
Tot nu toe stond ik er niet zo bij stil hoeveel impact mijn weblog heeft, hoeveel lieve lezers ik heb die allemaal o zo veel liefde voor het handwerk en textiel hebben. Het is overweldigend. Eventjes zit ik op een ‘roze wolk’, maar wees niet getreurd, ik sta weer snel met beide benen op de grond om voor hopelijk weer leuke, boeiende en interessante logs te zorgen. En… wie weet zie ik je morgen of overmorgen in Roermond.
O ja, heren lezen mijn blog ook. Mooi toch!

25 gedachten over “Trapnaaimachine

 1. Zo de eerste dag Roermond alweer voorbij met veel ervaring .
  Berthi zoals je het verteld zie ik het allemaal voor me .
  Het zal best vermoeiend zijn zo,n dag .
  Maar fijn dat het een groot succes is .
  En je zet al een naaimachine klaar , kunnen wij de komende dagen nog wat naadjes naaien .
  Het merk Clementine zegt me niks .
  Ik heb op veel merken mogen naaien , maar dit is mij onbekend .
  Is het eigenlijk niet jammer dat die machine zo maar buiten staat ?
  Er ligt al een lapje onder je kunt zo even proberen . Ha ha geen klosje garen zie ik . Ik ging nog eens kijken of de draad al gespannen was .
  Ik wens alle Roermondgangers een goede nachtrust toe en wie er morgen weer op stap gaat een fijne dag gewenst . Niemand hoeft meer te klagen over het weer .

 2. hahaha superleuk voor je Berthi en welverdiend natuurlijk!!
  Leuk om dat te merken op zo’n dag en zeker wat je zegt dat je liefde en passie voor textiel gedeeld wordt door zovelen…gelukkig wel.
  Iedere keer ben ik nog blij dat ik jou en vele anderen via internet “ontdekt”heb ….en dat er meer textiel/lintjes/kantjesfreaks zijn en mensen die handwerken leuk vinden en doen…..helaas vinden veel mensen in mijn omgeving het oubollig en begrijpen het plezier erin niet….jammer voor ze /weinig inlevinsvermogen of gevoel voor schooneheid/ creativiteit en geschiedenisbesef en …bovenal respect vmor voruwen ,die al jaren ,soms met weinig geld de mooiste,hartverwarmendste dingen maken en dat verbindt!!!!!
  zo ik heb gezegd ….dat lucht op…
  welterusten hihi

 3. Hoi Berti, leuk je vandaag ontmoet te hebben in Roermond. En zoals ik hierboven lees, woonde ik nog niet eens zo ver weg, gewoon uit het Brabantse land.

 4. Ja het was een heerlijk dagje vandaag daar in Roermond. En er is zoooooooooveel te zien !!!!!!!

 5. Het was heel leuk de mensen achter de namen “in het echt” te ontmoeten en de mooie dingen die ze maken ook echt te zien.
  Diepe bewondering niet alleen voor de inzet bij het maken van allerlei prachtig handwerk maar ook voor het enthousiasme waarmee erover verteld wordt. Veel plezier de komende dagen.
  Anneke Schoonenberg Kegel

 6. Helaas kan ik niet aanwezig zijn in Roermond, maar zoals Gerrie bijvoorbeeld lees ik wel de verhalen die hier verteld worden. Over handwerken gesproken: Afgelopen zondag was ik op de Boekenmarkt langs de Amstel in Amsterdam en mocht daar het prachtige handwerkboek ‘Ik kan handwerken’ vinden en kopen. Voordat ik het kocht keek ik er met veel nieuwsgierigheid in. De verkoper zag mij kijken en zei:’Dat wordt toch helemaal niet meer gedaan mevrouw, dat is allemaal verleden tijd’. Ik heb hem toen maar verteld dat er nog veel vrouwen, en misschien ook wel mannen, zijn, die zich wel degelijk bezig houden met handwerken en dat hij misschien nog wel eens verbaasd zou zijn hoeveel dat dat er wel niet zouden zijn. Tijdens het lezen heb ik stiekem bedacht om mijn eigen pronkrol te beginnen, zoveel technieken staan er in en wie weet, zien jullie hiervan nog wel eens het resultaat. En ja Berthi, ook ik ben verslaafd aan jou log en vind het erg jammer om je niet te kunnen ontmoeten daar in Roermond. Maar wie weet, tot ziens weer.

 7. Maar Berthi toch…..je weet toch zeker wel hoe goed voor Nederland jouw blog is!
  En die roze wolk…die ken ik ook, steeds zoveel lof over dingen die je gemaakt hebt; op zo’n dag loop je niet maar dan zweef je! En dat duurt in dit geval nog 2 dagen. Maandag siddert het nog wat door en dan hoef je pas dinsdag weer op aarde terug te komen. Heerlijk hè! “—”
  O ja: leuke naaimachine!

 8. dit lijkt op het spelltje , de boom wordt dikker,,,,,, het is gewoon een -handwerkvlek die als olie over de vele p.c. drijft, Fijn dat de tentoonstelling zo´n succes is.
  de thuisblijvers genieten toch mee op deze manier. Fijn weekend met veel bezoekers en he blijft goed weer, dus..

 9. Voor wie niet naar Roermond kan , geen nood , je hoeft je niet te vervelen .
  Misschien heb je behoefte of krijg je een sterk verlangen naar wat borduurwerkwarmte .
  Kijk hier in de rechterkolom en er staat een hele serie pronkjournaals klaar ter bezichtiging .
  Aan de linkerzijde nog veel moois over het harten project en een foto galerij over het ABC werk .
  Je raakt hier nooit uitgekeken .
  Aan een ieder een goed weekend gewenst !

 10. Roermond was geweldig. Ik heb genoten!! Foto’s zijn onderweg. Berthi moet maar even kijken of ze bruikbaar zijn.
  Een gezonde verslaving hoor Berthi, je weblog. Goed het werk blijft wel eens wat langer liggen maar ach dat loopt niet weg (helaas)haha.
  Ik denk dat deze naaimachine alleen buiten staat met mooi weer. Als fourniturenzaak ben je toch zuinig op zoiets moois!?

 11. Hoi Berthi, Heerlijk dat je zoveel leuke en positieve reacties kreeg! Dat is welverdiend. Ik ben door jouw website en log geinteresseerd geraakt en handwerken is niet meer weg te denken uit mijn leven! Daarom hulde!
  Roermond is te ver weg voor mij, jammer… Evengoed wens ik jou en alle anderen die wel gaan heel veel plezier!

 12. Wat een complimenten hè Berthi? Ik voeg die van mij eraan toe. Je bent een bron van inspiratie voor heel veel mensen. Elke dag een ander log maken is heel, heel erg knap. Diep respect voor jou! Ik wens je nog veel fijne ontmoetingen in Roermond toe.

 13. Wij hebben Roermond vanmorgen verlaten. Wat hebben we genoten in Roermond. Het is niet te beschrijven hoe mooi het allemaal er uit zag. En de drie dames uit het “Noorden” hebben wat afgelachen achter de schermen. De voorpret heeft ons heel veel energie gekost maar dat was zeer de moeite waard. Berthi, Mien, Ine, Sabine, Mieke S.,Elma, Jeanny en Wil met hun prachtige pronkrollen, nu allemaal eindelijk in het echt gezien. Hier kan ik weer een hele tijd mee vooruit. Dames nog veel succes voor de komende dagen toe gewenst.O, was ik bijna vergeten de man van Jeanny die van die schitterende foto’s maakte. Dank je wel want ook een verloren jasje werd snel door deze lieve man weer bij de juiste eigenares afgeleverd.

 14. @Hilda en alle anderen, het was voor mij precies zo: eindelijk jullie in het echt gezien. Wat is er toch een gezellig clubje ontstaan dankzij Berthi’s log.
  En het is ook net alsof er weer meer gehandwerkt wordt Of het is nu zichtbaarder, dat kan ook.
  O Jeanny, was dat je man…..
  ik dacht al wat blijft die fotograaf van de Limburger toch lang hangen!!

 15. Ik stond klaar voor Roermond toen het bericht kwam dat mijn schoonmoeder overleden was. Ging mijn reis dus even niet door. Ik hoop dat ik ergens foto’s kan bekijken, want ik was reuze benieuwd. Iedereen heel veel kijkplezier gewenst.

 16. MarianneP sterkte gewenst!
  je kunt al foto’s zien bij Liliane:
  lapjesditjesendatjes.blogspot.com

 17. Marianne P. Ik wens je veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 18. Marianne P veel sterkte en Gecondoleerd.
  En ja ik ben gisteren geweest, het was super veel moois te zien.
  En ook ik heb veel lieve mensen ontmoet !!

 19. Het is je van harte gegunt Berthi! Je bent niet meer weg te denken in blogland. en je trouwe logs elke dag vind ik nog steeds bewonderends waardig! Heel trouw van je. Fijn dat het zo mooi was op de tentoonstelling.Wat zal je genoten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *