Matte Stephens

Waiting is de titel van deze prachtige prent die van de hand van Matte Stephens is. Ik kwam de blog van deze kunstenaar toevallig tegen. De manier van werken deed me direct denken aan de tekeningen van Fiep Westendorp en Dick Bruna, die de covers voor de boeken van onder andere Havank verzorgde.

Op dit moment kun je op de tentoonstelling De wereld volgens Fiep in Centre Ceramique te Maastricht meer dan honderd originele tekeningen van Fiep Westendorp zien. De expositie is leuk voor jong en oud. Voor de volwassen bezoeker is wellicht het gedeelte interessant dat is gewijd aan de tekeningen die Fiep maakte voor de vrouwpagina van Het Parool, van 1949 tot 1968. Voor de kinderen zijn er drie huisjes waar je kunt zien hoe Fiep mensen, dieren en dingen tekende. Ook kunnen de kinderen spelletjes doen en naar verhalen luisteren. De tentoonstelling loopt nog tot en met 18 oktober 2009.

10 gedachten over “Matte Stephens

 1. Net Fiep ja! Aan Havank had ik niet meteen gedacht.
  Dacht eerst scandinavisch (door de naam), maar hij komt uit Oregon.

 2. Hoi Berthi, door de vakantie was ik achterop geraakt met het lezen van je logjes, maar ik ben weer helemaal bij! Veel succes met de tentoonstelling vandaag en het weekeinde. Heb genoten van de smokkelklomp, de foto’s van Miriam en de open naadverbindingen op borduurgebied… Tenslotte: ik dacht ook meteen aan Fiep Westendorp toen ik deze figuurtjes zag!

 3. Thank you so much for posting about my work! I had seen the work of Dick Bruna before but had never seen Fiep Westendorp . Your blog is great! 😀

 4. Kijk ’s aan! Complimenten van de kunstenaar zelf. Dat is leuk.
  Dank voor de tip over de tentoonstelling in Maastricht. Ik zal hem aan mijn dochter doorgeven.
  Tot strakjes!

 5. Berthi, op het web-log van Matte Stephens is zoveel moois te zien. Dank je voor dit log.
  Van het werk van Fiep was ik al fan maar van dit nu ook.

 6. Heerlijke meneren op wegnaar het werk met denkwolken bovwen hun hoofd,Jammer dat Maatricht te ver weg is. maar dat moet een heel leuke tentoonstelling z]ijn van Fiep´s werk, Vor mij pure nostalgie. fijn weekend

 7. Vandaag , de dames en wellicht een enkele heer , op weg of ze zijn er al lang in het handwerkparadijs in Roermond om hun ogen te laten strelen door veel mooie steekjes in de prachtigste kleuren samen gevoegd . Het zal genieten zijn en de dames in de kramen moeten veel vragen beantwoorden en uitleg geven over de patroontjes die iedereen wel graag zou willen maken . Oh wat een konstige borduurkunstwerken !
  Hier hebben we al het een en ander mogen bewonderen .
  De andere heren die niet mee gekomen zijn gingen in de ochtend van deze gelukkig wat opgefriste dag , gewoon naar hun kantoor .
  Zoals we zien als elke dag keurig in het pak . Toch op het laatse moment een paraplu uit de standaard gehaald en meegenomen , want de weersverwachting sprak van een enkel buitje .
  De kantoortas mee en er zal in deze tijd met veel financiele problemen wel gezorgd zijn voor een keurig en smaakvol lunchpakketje .
  Je kunt je afvragen wat dragen ambtenaren toch allemaal mee zo elke dag , maar met een kantoortas is men zo een echte heer in de ogen van het straatvolk .
  Een hoed met flaprand of wat bol , ook een pet staat sommige heren wel .
  Een pijpje in de mond , is dat nou wel gezond ? Ze roken er vrolijk op los en zullen hopelijk nog eens wijzer worden om het te laten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *