Pronkjournaal XVIII

Elma: ‘Op het voor jullie bekende bankje (het rode kistje) ligt een pakje, gewikkeld in een mooie theedoek. Wat zit erin? Deze keer niet tot morgen wachten met het uit de (thee)doek te doen. Er zit een pronkrol in, uit het NOORDEN. Noord en zuid ontmoeten elkaar op de tentoonstelling van Naald & Draad in Roermond.’

25 gedachten over “Pronkjournaal XVIII

 1. Overmorgen kan ik de pronkrollen in het echt bewonderen. Het wordt zo langzamerhand ook tijd, want ik begin echt heel nieuwsgierig te worden!
  Elma, ik wens je alvast een goede reis van noord naar zuid! De afstand val reuze mee! Je bent er zo. Tot vrijdag.

 2. Elma tot morgen, Berthi tot vrijdag en voor de rest iedereen van harte welkom komend weekend !!!!

 3. 20 augustus 2009. Wel gefeliciteerd Berthi met de 4e blog-verjaardag. Het is een hele prestatie. – Maar vanwege het feit dat zoveel mensen elkaar zijn tegengekomen via deze blog ontmoet nu een deel ervan elkaar de komende dagen in Roermond. – Waarschijnlijk hadden ze elkaar nooit leren kennen zonder deze blog. Van het een kwam het ander. Inspiratie over en weer en nieuwe ideeën opdoen. – De blog mag vandaag vier kaarsjes uitblazen. Dank je wel!

 4. @eva.b, OOOOOOOOOOOOO, dat jij me er nu aan moet herinneren dat ik vandaag vier jaar geleden heel voorzichtig begon met bloggen. Ik ben in gedachten met de expositie en mangeldoeken bezig waardoor ik mijn blogverjaardag vergeet.
  Wat ontzettend lief van je om mij op deze manier te verrassen en wel precies om 0.00 uur. Dank je, eva.b!

 5. Berthi voor mij ben je de altijd bezige bij die ook nog daarnaast ons op de hoogte houdt van allerlei activiteiten waarvan ik het bestaan niet wist/weet.
  Dank je wel en ik wens jou en ons als lezers toe dat jouw bron ons nog lang mag inspireren!

 6. Bedankt Berthi, van harte gefeliciteerd met je 4e web-log verjaardag. In deze jaren is er heel wat voor je veranderd. Wij hebben over heel veel onderwerpen geleerd, waar je nooit aan dacht en niet bekend mee was. Dit weekend zullen er veel mensen elkaar ontmoeten, die je van je beeldscherm kent. Maar ook de mensen die ik per mail ken zijn mij heel dierbaar geworden.
  De koffer staat gepakt en begin zo aan mijn reis naar Roermond. Zodat ik morgen op tijd aanwezig ben op de tentoonstelling.
  Elma

 7. Berthi, van harte gefeliciteerd met het feit dat je blog vier jaar in de lucht is.
  Ik ben een zeer regelmatige lezer en geniet er erg van !

 8. Van harte Berthi! Ik verkeerde in de veronderstelling dat het al 5 jaar was. Zo zie je maar weer dat je deel bent van het dagelijks leven van mij en heel veel anderen. Je vertegenwoordigt het goede van internet en ik ben je daar immens dankbaar voor. Ik hoop dat je het nog veel langer volhoudt!

 9. Berthi van harte !
  Ja ook ik ga elke dag even “op bezoek” bij Berthi en geniet van alles wat ze ons voorschotelt.
  OOOO de mangeldoeken hangen zo mooi in Roermond en wat ben ik benieuwd om de pronkjournaals (en de maaksters !) in het echt te zien .

 10. Ik zie allerlei proficiats over het beeldscherm rollen….maar ik heb gevonden waarover het gaat dus ik sluit me aan met: PROFICIAT en ga asjeblieft nog heel lang door, groet Elly

 11. wat moet ik her nu nog aan toevoegen ?/ beste wensen en kilos dank, en allemaal veel succes in Roermond en wat een leuke ontmoetingen zal dat opleveren. Wilde dat ik om een hoekje kon kijken .

 12. Gefeliciteerd Berthi.
  Bij mij is het zelfs zo, dat mijn computers opstarten met Berthi’s weblog als startpagina.
  Berthi bedankt voor alle moois en is het toeval dat veel lezers van dit blog elkaar komend weekend gaan ontmoeten?

 13. Gisteravond laat had ik boze plannen .
  Zag ik de theedoek op het bankje liggen en wat zou ik doen ?
  Stil in de nacht hier naar toe komen en dan is het natuurlijk al donker , maar met een goede zaklantaarn zal het gaan .
  Dan zal ik voorzichtig de theedoek afrollen van het pakje en kan ik de pronkrol bewonderen .
  Ik gniffel van genoegen . . .
  Alles loopt soms anders in een zeer warme nacht .
  Ik kom op zee terecht en dobber op de golven .
  Geeft verkoeling in de nacht dat wel en leuk als je veel bekenden tegen komt.
  Zo ben ik gevaren in de nachtelijke uurtjes en heb toch nog een sein gekregen over de jaardag van Berthi haar Web-log , waar ze nu al 4 jaar lang haar schip in goede koers laat varen . Wij ( de lapjes – matrozen )willen haar graag feliciteren en wensen haar nog vele gelukkige vaarjaren toe recht door zee !
  Vaak zullen wij passagieren maar komen wel steeds weer terug op de vertrouwde boot .
  VAREN VAREN OVER DE BAREN ,
  LAAT JE SCHEEPJE NOG MAAR VAREN . . . !

 14. Berthi gefeliciteerd.
  Zo is het precies, als hierboven al omschreven, jij bent een vast onderdeel van ons (mijn) internetprogramma.
  Zonder je log missen we iets.
  Doet me nu denken aan een liedje van Toon. Even denken hoe dat ging…….

 15. OOO wat spannend zo’n theedoek !!!!;-))
  Elma goede reis met deze ‘schat’!!
  Berthi PROFICIAT !!!
  Een mooi verjaars feest krijg jij in Roermond !!!;-)

 16. Van Harte, je hoort er zo bij iedere dag.
  Veel plezier in Roermond en je houd de spanning er lekker in met de theedoek.
  Groeten ELza.

 17. Dank je wel voor alle lieve reacties! Na deze feestelijke dag gaan we weer over naar de orde van de dag om voor een nieuwe log te zorgen.
  @Gerrie, ik ben er stil van! Weer zo mooi verwoord!!!
  @Mieke S, de tijd gaat snel… maar zo snel ook weer niet!:-)))
  @Ine, enne… het liedje al gevonden?
  @Arga, erg leuk om een reactie van je te lezen! Dank je!
  @Elma, hopelijk was je op tijd weg uit het noorden zodat je geen last van regen, onweer en windstoten hebt gehad. Het begint hier nu te rommelen, de regen zal snel volgen.

 18. Berthi nog van harte, vier jaar en dan ook elke dag…super!
  Ik zie je zaterdag in Roermond, ik kijk er naar uit!

 19. Nee dat liedje heb ik niet kunnen vinden.
  (Wel allerlei andere dingen)
  Het ging iig over dingen die bij elkaar horen
  het koekje bij de thee en nog een hele rij.
  En volgens mij was het toch echt een liedje van Toon….of niet…..?
  Ach over een tijdje schiet het me vast wel weer te binnen.

 20. Beetje late reactie, maar ja, gisteren was het hier St. Stefansdag en daar staat de hele hongaarse wereld bij stil…dus waren wij ook een beetje uithuizig. Berthi gefeliciteerd met deze verjaardag, veel succes en plezier in Roermond en dat ook voor alle anderen die elkaar daar gaan ontmoeten en zo veel moois zien! Heb eigenlijk nooit last van heimwee, waar ik ook ben, maar nu zou ik toch graag even een dagje over hebben kunnen wippen en dat wil wat zeggen! Lieve groet dus maar!

 21. Jij bent als een rotonde. Ieder komt hier naar toe om vervolgens de eigen weg te kiezen uit de vele mogelijkheden die jij ons toont. Het is een komen en gaan van mensen, maar de rotonde blijft. En dat al 4 jaar lang, elke dag opnieuw!
  Berthi, alsnog van harte met deze mijlpaal!

 22. Berthi van harte met het behalen van deze mijlpaal in je internet gebeuren. Elke morgen als het maar even kan tussen de bedrijven door bij jou om het hoekje kijken. De uren vliegen dan voorbij want alle linken moeten natuurlijk bekeken worden. Soms met een beetje schuld gevoel omdat er zoveel werk is blijven liggen, sluit ik de computer dan weer af. Maar het geeft toch ook wel een heerlijk gevoel omdat je met zoveel andere mensen gezamelijk een prachtig doel voor het ogen hebt. Nu ik jou in Roermond hebt ontmoet en natuurlijk niet te vergeten de andere dames, krijgt dit alles een gouden randje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *