Inspiratie-Afghanistan

In 2007 organiseerde Pascale Goldenberg een reizende expositie van haar borduurproject Fäden verbinden Frauen. Dit was niet het einde van haar project. Onlangs werd er een oproep gedaan in diverse Europese landen om mee te doen aan een nieuw project. Wederom borduurden de Afghaanse vrouwen vierkantjes van 8 bij 8 cm, met voor elk land een eigen thema. Voor Nederland is dat de tulp. Je kunt zelf een tulp kiezen en daarmee aan de slag aan. In elk land is naderhand een expositie van de inzendingen. De drie beste inzendingen gaan met de reizende expositie mee in 2010-2011. De uiterste inzenddatum is 15 september 2009.

De expositie is te zien op de Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde te Alkmaar van 25 tot en met 30 september 2009.

Mien B. kocht een tulpenvierkantje en liet zich inspireren tot een prachtig quiltje van 30 x 50 cm. Ze gaf dit werkstuk de titel Dialoog. ‘In het midden het geborduurde vierkantje uit Afghanistan in “dialoog” met mijn patchworktulpjes en tulpstofjes’, vertelt Mien B.

Onlangs is het boekje Fäden verbinden van Pascale Goldenberg verschenen. Vandaag kreeg ik dit boekje cadeau van Mien B. en heb er zojuist al snel een blik in geworpen. Het is prachtig uitgevoerd, informatief met veel mooi borduurwerk. Een aanrader.

Zoals je weet maakt Mien B. fraaie quilts. In 2006 maakte ik hiermee voor de eerste keer kennis op de handwerkexpositie in Roermond. Dit jaar zijn er wederom mooie quilts van Mien B. te zien, en wel de quilts geïnspireerd op werk van Ton Schulten. Vanaf vrijdag heb je drie dagen de gelegenheid om deze quilts te bewonderen in Roermond.

Vandaag was ik in Roermond om met veel hulp van anderen de mangeldoeken op te hangen. Ik kan je zeggen dat ze erg mooi tot hun recht komen in de lange gang van de Caroluskapel. Uiteraard is er meer gedaan. Zo zag ik al diverse fraaie quilts en heel veel mooi borduurwerk. En dan is alles nog niet binnen. Dat belooft veel goeds.

19 gedachten over “Inspiratie-Afghanistan

 1. Een schitterend quiltje met een krachtige titel heb je gemaakt, Mien. Voor mij behoort dit quiltje bij de top drie. Tot vrijdag!

 2. Mien, je bent een echte kunstenares! Wat een prachtig tulpquiltje!
  Waar is het boekje “Fäden verbinden” verkrijgbaar? En waar de vierkantjes?
  Nog 5 nachtjes slapen, dan mag/kan ik ook al dat moois bekijken in Roermond!

 3. mooie tulp en het quiltje is super. Ik neem mijn pet af en maak een diepe buiging voor Mien B.
  Wat leuk om met zoveel plezier de gangen te versieren. Komt er een catalogus van de tentoonstelling Ik kan er niet heen, Veel succes in iedder geval voor al die nijvere bijen die het mooi s gemaakt hebben,

 4. Zoals zo vaak was ik hier al in de late uurtjes . soms beter om dan maar niet onmiddelijk te reageren .
  Maar nu vanochtend was de tulpencombinatie nog goed in mijn geheugen .
  Opeens kwam in mij op er zouden kaarten van gemaakt kunnen worden , gaan wij massaal kaarten kopen .
  De kleuren vind ik prachtig en hoe het geheel is samengesteld . De contrasten met de twee donkere achtergronden en het geborduurde blokje als een kroonjuweel in het midden .
  Ik geniet er van en zou de komende tijd vele kaarten willen versturen en natuurlijk met een verhaal .
  Het moet immers verder verteld worden .
  MIEN , je zult wellicht met plezier hier aan gewerkt hebben . Alles onder je handen laten groeien .
  Ik zou je werk in een ere galerij willen plaatsen .
  Er is al zoveel moois door je gemaakt , laten we hopen en wensen dat er nog veel mag volgen !

 5. @ Ik zit hier te blozen…..Allemaal hartelijk dank voor de complimenten die jullie mij hier maken.Ik wilde heel graag aan dit project meedoen omdat ik het Afghaanse-borduurproject van Pascale Goldenberg SUPER vind !
  Ik zal wat vierkantjes meebrengen naar Roermond dan kan wie wil ze in het echt zien.
  Ik heb de dames van het Ned.tulp-project gevraagd of het boekje ook in Alkmaar te koop zal zijn ,maar daar nog geen antwoord op gehad.

 6. Een mooi visitekaartje voor de hollandse tulpen.
  En alweer iets wat we in het echt willen zien. Keuze te over :-))

 7. @Saskia, zowel het boekje als de vierkantjes zijn te bestellen bij Pascale Goldenberg. Haar e-mail is: goldenberg-freiburg{at}t-online.de
  Ik zal proberen eraan te denken om het boekje mee naar Roermond te nemen zodat je het alvast kunt inkijken, als je daar nog tijd voor hebt!:-)
  @Gerrie, een heel goed idee van je. Ik ben ervan overtuigd dat heel mensen de fleurige kaarten willen komen.
  @Mien B, goed initiatief van je.
  @Basje, een catalogus van de tentoonstelling is niet haalbaar. Ik probeer zoveel mogelijk foto’s te maken die ik volgende week zal plaatsen op mijn blog. Een mini-catalogus zullen maar zeggen!

 8. Mien B prachtig !! ik hoop je weer te ontmoeten in Roermond.
  Ik verheug mij er erg op om ook iedereen weer te zien !!
  *Marianne* ik hoop je tegen te komen op vrijdag!

 9. Ver, ver, ver, maar oh wat een mooie dingen zullen er te zien zijn! Heel erg mooi zoals Mien het tulpje heeft verwerkt in haar quilt en ikzelf pak nog regelmatig de prachtig geborduurde vierkantjes van dit project die ik indertijd op Miens aanbeveling bestelde. Ik zag enkele weken geleden in Alkmaar een winkel met allemaal artikelen uit Afghanistan, prachtig werk is daar te koop.

 10. Mien B, ik wil je ook nog een grote pluim geven hoor, al ben ik een beetje laat.
  Je werk is weer ‘des Miens’ prachtig !!;-))
  En de tulp vind ik een prachtige vorm hebben om uit te beelden in handwerk.
  Weer een mooi initiatief !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *