Perseïdenregen

Vandaag kwam ik via Google te weten wat Perseïden zijn en dat er ieder jaar opnieuw in augustus een perseïdenregen komt. Dit jaar bereikt hij zijn maximum vannacht. Tussen elf uur vanavond en vijf uur morgenochtend zijn onder gunstige omstandigheden zo’n dertig ‘vallende sterren’ (eigenlijk een verkeerde benaming) per uur te zien. Helaas zijn de omstandigheden minder goed dan vorig jaar omdat de maan hoger aan de hemel staat. Het maanlicht zal gedeeltelijk het zicht op de Perseïden ontnemen.
De kans dat we vannacht ‘vallende sterren’ zien wordt dus aanzienlijk kleiner, en kunnen we het vergeten om een wens te doen. Ik bof, want ik zie de hele avond mooie sterren. Deze kaart met een fraai geborduurd Afghaans vierkantje staat voor mijn beeldscherm. Mien B verraste mij hiermee.

13 gedachten over “Perseïdenregen

 1. jammer van de vallende sterren, tevel wolken hier en na een voor mij zeer lange dag, zal ik maar rustig gaan slapen, Leuke sterren uit afghaan Wel terusten

 2. @basje, alvast welterusten en droom lekker! Misschien zie je vallende sterren!? Ik ga nog wat doen!:-) En straks toch een blik uit het raam werpen… je weet maar nooit!:-)

 3. Hoorde het op de radio vannacht en zag het bij Google. Heb net buiten gekeken maar helaas erg bewolkt.
  Ach wát heb ik nog te wensen !!;-))
  Leuke/lieve kaart met mooi initiatief.

 4. grappig hè, ik hoorde t vanavond voor t eerst bij het weernieuws,maar niet in het zuiden toch?
  ik vind het zo’n mooi woord…

 5. Gelukkig dat Mien voor de sterren zorgt 🙂
  Goed project!
  P.S.: Ik kom volgende week vrijdag de 21e naar Roermond en dan koop ik meteen een exemplaar van je boekje over Mangelen. Scheelt inderdaad portokosten 😉
  Tot dan!

 6. @marian’ne m, we hebben het goed en eigenlijk niets meer te wensen. Als we maar zo lang mogelijk gezond mogen blijven.
  @Hilly, er valt hier niets te zien. Regen en bewolkt!
  @Marianne, erg leuk om je weer te ontmoeten. En mijn mangeldoekenboekjes heb ik bij me.

 7. Nu begrijp ik het aparte plaatje bij Google,
  elke dag kun je nog wat leren.
  Al is het maar over vallende sterren,
  maar wat hebben wij nog te wensen.
  Door het sturen van het mooie borduurwerkje van Mien B. worden wij nog even herinnerd aan het prachtige project
  “Draden verbinden vrouwen” van Pascale Goldenberg om Afghaanse vrouwen te helpen. Elk vierkantje is een kunstwerkje.
  Elma

 8. Prachtig Afghaans vierkantje!
  Mien B. is een schat van een mens!
  Elk jaar komen de Perseïden langs in augustus. Ik ben in de afgelopen jaren dikwijls ’s nachts opgestaan om ze te zien. Maar meestal tevergeefs omdat het bewolkt was. Ik heb het inmiddels opgegeven. Vannacht heerlijk doorgeslapen 😉

 9. Eén keer, jaren geleden, heb ik eens een ster zien vallen. Ik was zo perplex dat ik vergat een wens te doen. Maar mooi was het wel.

 10. Een aantal jaren geleden op een mooie zomeravond vielen ze ook en we gingen op stoelkussens op de grond liggen om het allemaal te bekijken. Het was prachtig om te zien.
  Mooi borduurwerkje van het project.

 11. Ja het is jammer van die bewolking. Maar ik heb toch wel vaker in de wei gelegen om te kijken en te tellen.
  Elk jaar is dit te zien.
  Maar de Perseïden verdwijnen weer. Het kaartje van Mien dat blijft.
  Mooi!!

 12. Echt jammer dat we de vallende sterren niet hebben kunnen zien. De boy’s hadden ook al bedacht om gezamelijk op het strand naar de sterren te kijken . Helaas het feest ging niet door. De sterren van Mien mogen er ook zijn. Hoe is het gemaakt. Kan het niet goed zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *