Naamkaartje

De lotusschoentjes staan weer op hun plaats. De mangeldoeken liggen op de rol in de huiskamer om uitgezocht te worden. De wasmand met de geborduurde Wäschetuch staat gereed, zoals ook de mini trekmangel, de mangelrol met mangelplank, het wasrek en de boekjes klaar staan voor vertrek naar Roermond. Enkele kleine attributen moeten nog tevoorschijn gehaald worden voor de expositie en daarna kan het geheel volgende week naar het zuiden.
Mijn naamkaartje is gemaakt en heel herkenbaar aan het detail van een mangeldoek. Vier engeltjes zijn druk in de weer met het linnengoed dat gemangeld moet worden. Het rechter engeltje heeft de mangelrol in de hand, twee engeltjes aan tafel leggen het linnengoed dat gemangeld moet worden op de mangeldoek, en het linker engeltje haalt het te mangelen linnengoed uit de wasmand. Het engeltje dat je met de rugzijde ziet, heeft als grap een lederhose aan.

Engeltjes en kabouters was een geliefd motief voor de mangeldoek. Het mangelproces was veel en zwaar werk waardoor menig huisvrouw vast droomde over deze hulpjes.

31 gedachten over “Naamkaartje

 1. Berthi kun je morgen wat engeltjes langs sturen voor mijn was, ik zit te stoppen in Verhildersum.
  Wat een mooi naamkaartje.
  Elma

 2. @elma, het verhaal gaat dat je eten klaar moet zetten voor deze hulpjes, en dan maar hopen dat ze nog energie hebben om het werk te doen nadat hun buikjes gevuld zijn!:-)))

 3. wat een prachtig naamkaartje ,dat is al een goed begin voor morgen !Héél veel plezier morgen en geniet van alle ontmoetingen…

 4. Mooi hoor deze keuze voor je naamkaartje. Wens jou en je spulletjes veel plezier in Roermond.

 5. Prachtig naam kaartje , zo zul jij niet snel zoek raken . . . . !!!!!
  Ook een erg mooie kleur .
  En het moet een goed gevoel geven dat deze lieve engeltjes met je mee gaan .
  Zit het in een houdertje met speldje aan de achterzijde ?
  We willen graag dat je goed op stap gaat . .

 6. Wat een prachtig naamkaartje. Mooi gemaakt en leuk dat het proces er zo goed op te zien is.
  Veel plezier.

 7. Na al die lieve bemerkingen van het kaartje, rest mij nog me aan te sluiten bij de rest.Veel succes bij de inrichting in Roermond, maar eerst een lekker rustig weeekend om bij te komen van de hitte

 8. Nou herken ik je in Roermond aan drie dingen: aan jezelf, aan je naam op het kaartje en aan je mangeldoeken!
  Tot ziens in R.

 9. Prachtige naamplaatje. Je wordt inderdaad direct herkend. En wat voor naamplaatjes hebben de andere dames straks opgespeld?. Ben zeer benieuwd

 10. ’t is net wat Saskia zegt, niet jij hebt een naamkaartje nodig maar wij 😉
  Tot ziens in Roermond.

 11. Fijn dat je al zover bent met je voorbereidingen.Want dan geeft het de vogende week geen stress.Je naambordje is prachtig.Dus wat jou betreft kan Roermond beginnen.Veel Succes

 12. Heel mooi!
  Is het een kaartje of krijgt iedereen een klein lapje als visitekaartje van je?
  groetjes,
  Tilleke

 13. Mooi kaartje Berthi. Met de engeltjes als hulpjes zal het allemaal vast wel lukken.
  Alvast succes gewenst in Roermond.

 14. Nog een kleine aanwijzing :
  Klik bij Mijn handwerken daana even op handwerkwedstrijd

 15. Een leuke opdracht maak je naamkaartje voor de tentoonstelling van Naald en Draad in Roermond. Ik kan mijn gehaakte mutsje wel opzetten, maar dat bewaar ik liever voor de Historische dagen.
  Vandaag een erg mooie dag gehad met een record aantal bezoekers. Het zijn op deze dagen niet erg veel handwerksters, maar aan belangstelling geen gebrek. Wat mij op de foto stoorde waren de grote knopen van kokosnoot, die heb ik vandaag vervangen door zwarte bewerkte glazen knopen wat veel mooier lijkt.
  Thuis werk ik de stoplap gespannen op een plastic (Superframe) op een Stitchmaster floorstand (daylight) Voor deze demonstratie vond ik deze kleine houten ring beter passen. Het gaf bij de bezoekers heel veel herkenning, die hadden ze ook nog bij de naaimachine. Heel veel foto’s zijn er gemaakt van het stoppende vrouwtje. In het museum mogen geen foto’s gemaakt worden.
  Maar dit museumstuk gaf toestemming.
  Elma

 16. @ine, ik hoop iedereen te herkennen!:-) Deze keer wil ik je niet alleen in een flits voorbij zien gaan!
  @José, leuk om jou ook weer te zien, samen met Lies en wie weet met wie nog meer.
  @Truus, … bijna beginnen. de huiskamer ligt op dit moment nog vol met de mangeldoeken. Ik hoop morgen alles klaar te hebben voor Roermond.
  @Tilleke, het is mijn naambadge van papier. Leuk idee om iedereen een klein lapje als visitekaartje te geven, maarre… dat zou wel erg veel worden, minimaal zo’n 1200.
  @Gerrie, leuk hè? Werk van Paulie en Lies. Ik heb al gestemd!
  @Meizoen, enig als jij naar Roermond komt. Ik kijk er naar uit!
  @Elma, wat fijn dat de eerste dag al zo’n succes was. Dat moet voor de tweede dag ook lukken. Een fijne dag morgen.

 17. Net terug van vakantie lijken engeltjes voor de was me helemaal fantastisch. Wat een leuk naamkaartje, Berthi, echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *