De stoplap van Elma

De Historische Dagen op Borg Verhildersum komen er weer aan en wel aanstaande zaterdag en zondag. Op verzoek van Verhildersum stelde Elma een stoplap samen, een combinatie van stoppen en doorstoppen. Het pakket van de stoplap is te koop bij Verhildersum. Beide dagen tref je Elma met de stoplap aan.

Is Leens niet bij je in de buurt, dan kun je ook kiezen voor een fiets- autotocht door de Alblasserwaard. In Bleskensgraaf in verzorgingshuis Graafzicht neem je een pauze voor de expositie borduurlappen. Alle lappen hebben betrekking op de Alblasserwaard – Leerdam – Gorkum -Arkel enz. In de hal ligt een boek met toelichting. De tentoonstelling loopt tot het einde van deze maand.

21 gedachten over “De stoplap van Elma

 1. Prachtig hoor Elma. Als je het stopwerk in het echt ziet is het nog mooier. Het is zeer verfijnd gemaakt. Het kniepermutsje mag er ook zijn.

 2. Bedankt Berthi voor het plaatsen van dit bericht en dat ik hier verder mag stoppen. Als je meewerkt aan de historische dagen wordt het op prijs gesteld dat je de kleding aanpast. Elly S. heeft dit mooie mutsje gehaakt,
  de cape komt uit de collectie van Hilda (die voor Pampus lag).
  De stoplap wordt gewerkt op Jobelan (Schülertuch) met 10 dr./cm 100 % katoen.
  DMC Broder special dikte 25. In het pakket zitten 29 patronen.
  Een ideaal pakket voor de beginnende stopper
  Elma

 3. Het mooie weer nodigt niet uit tot achter de computer zitten, maar met mijn notebookje buiten is het prima te doen!
  Mooie stoplap en een goed idee om even in Graafzicht te kijken. Is maar een kwartiertje rijden voor mij! Bedankt voor de tip en veel plezier Elma :-))

 4. Elma wat zie je er mooi uit. Het mutsje zo leuk, staat je goed.
  Mooi gemaakt door Elly.
  Mooie cape ook, is dat gouddraad borduurwerk !!?
  Je hebt een mooie stoplap ontworpen.
  Krijg daar gelijk zin in, lijkt mij leuk werk.
  Hele fijne dagen.
  Lukt het met deze hitte een beetje koele handen te houden !!?

 5. En daar zit ze dan , Elma
  Er is al heel veel mooi stekenwerk van je voorbij gekomen en we zijn op de hoogte gebracht hoe jij je kennis overbrengt aan andere belangstellenden .
  Wanneer ze eenmaal de smaak te pakken hebben houdt het niet meer op .
  Er zijn nog technieken en patroontjes genoeg , anders worden er wel weer patronen ontworpen . Dat begint altijd met bedenken , in het hoofd gaat het maar door .
  En hoe het verder uitgewerkt wordt is weer de volgende stap .
  Elma je bent dus in stijl gekleed en dat staat je goed . Mijn ogen hadden al zitten turen naar het Goud borduursel .
  Als je klaar bent met demonstreren en daarna wat bent uitgerust vertel ons er iets over . Is het hand of machinaal . Ik ben altijd weg van Goudborduren .
  Heb me er niet verder aan gewaagd dan wat kleine goud details in borduurwerk aan te brengen .
  Wat me ook opvalt dat je nogal een kleine borduurring gebruikt . Maar dat is misschien iets persoonlijks .
  Nou zo,n enorme ronding is natuurlijk ook niet aan te bevelen .
  En ik lees het zijn Historische dagen , dan moet je dus meerdere dagen paraat zijn .
  Kwebbel je ook zoveel als het publiek om je heen staat , om uitleg te geven ?
  Ik heb een enkele keer mogen demonstreren of met een openhuis van onze Quiltlerares . Kreeg ik later te horen , wat heb je leuk uitleg gegeven .
  Maar ja mijn mond staat niet makkelijk stil .
  Nog even zeggen dat het mutsje je erg charmant staat .
  Ik wens je heel fijne dagen toe !
  Ik denk dat je blij zult zijn met de wat koelere dagen die er aankomen .
  Zonder bril of loep . . . . ? ????

 6. Alles helemaal is stijl…mooi! En hebben we nu weer iets erbij om naar uit te kijken in Roermond? Die stoplap neem je toch zeker ook mee….asjeblief…..

 7. Prachtig !! En als ik dit in Roermond mag zien kom ik tijd te kort daar heerlijk toch !! Dit word daar genieten!!!!!!

 8. Elma .Het plaatje is nu compleet.Dinsdag mochten we de muts aanschouwen,maar nu compleet met stoplap en de kleding,kunnen wij en jezelf zien hoe het hele plaatje er de komende weekend uit zal zien.Veel succes!!

 9. Elma ziet er prachtig uit
  En ze zal zeker niet mis sraan op onze borg
  En het mustsje heb ik met plezier voor haar gehaakt. Ze doet immers ook ontzettend veel voor ons.
  Mij zul je zaterdag en zondag ook zien lopen met zo’n mutsje.
  Voor iedereen een heel fijn weekend
  Groet Elly S

 10. Elma! Kort maar krachtig uit een bloedheet H.
  Wat zie je er schitterend uit….veel succes met al je fantastische bezigheden en veel liefs! Frouke

 11. Prachtig stoplapje. Wat zou ik het leuk hebben gevonden om Elma daar in het echt met het stoplapje te zien, maar we zijn vorige week al naar Groningen geweest.

 12. Een pláátje!
  Elma én haar stoplap.
  En ik zie ook een mooie kast met inhoud op de achtergrond.

 13. Elma, wat fijn dat je net nu hoofdonderwerp bent, ik moest erg aan je denken vanavond bij het opruimen van mijn moeders handwerkmand. Wat heb je een prachtige stoplap ontworpen! Heel veel plezier de komende dagen op je speciale plekje in Verhildersum!

 14. Elma, via de mail heb ik je al heel fijne dagen gewenst, maar doe het nogmaals via deze weg.
  Het zullen zeker weer fantastische dagen worden. Heel fijn dat de temperatuur een aantal graden gaat zakken. De kleding staat je erg goed en net als Gerrie viel mij het goudborduurwerk op. De stoplap is super mooi gemaakt. En, het is een behoorlijke lap als ik lees dat er 29 patronen op geborduurd worden. Daar ben je wel even zoet mee. Nou ja, als je elke dag veel steekjes doet, ben je er zo klaar mee!:-) Maar dat geldt niet voor mij!:-)

 15. Bep wat zie je er prachtig uit, je zult wel veel bekijks krijgen deze dagen.Gistren zijn we weer terug van vakntie gekomen dan begrijp je wel dat ik geen tijd heb om te komen kijken. Wij hebben in Tjsechie een kantklos museum bezocht in Prachatice hebben we ver schillende foto’s gemaakt maar die stuur ik je nog wel even toe. groetjes Jannie D

 16. Vandaag Knelske (Elma) in levende lijve gezien op Verhildersum. Prachtig. Omdat ze een beetje korte pootjes heeft ontbrak zelfs het gestoffeerde voetbankje niet. Het was een plaatje net als de stoplap waar ze mee bezig was. Je waande je minstens honderd jaar terug in de tijd.

 17. Wat leuk dat je de weblog van Berthi ook als Archief kunt gebruiken. Was op zoek hoeveel jaar ik nu al op mijn geliefde plekje in de borg zit te handwerken. Augustus 2009 en nu augustus 2017 zat ik er weer nu met mijn kantkloskussen. het waren prachtige dagen en heb heel wat bezoekers beloofd, tot volgend jaar.

 18. @Elma, voor mij is mijn blog ook een mooi archief!;-)
  Wat gaat de tijd toch snel, al negen jaar ben je aanwezig tijdens de historische dagen op borg Verhildersum! Op naar 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *