Mini Plooirokje

Je kent vast mijn blauwe plooirokje. Dit model sprak Kitty aan en zij begon aan een mini uitvoering, 1:12.

Kitty:

‘Benodigdheden:

Breipennen nr 0,8
Breigaren Venne cotton nr 34/2

Bruine hokjes zijn recht en witte averecht.
Zet 24 steken op en brei 1 toer 1 recht 1 averecht.
In de laatste rechte toer 6 steken meerderen (30), daarna volgens patroon breien. De laatste toer afkanten als voorkomt.
Rokje bestaat net als de echte uit 2 delen. Niet de band dubbel naaien, is te dik. Spannen als op de foto en dan in elkaar zetten.’16 gedachten over “Mini Plooirokje

 1. Haa Kitty, kwam je pas tegen 😉
  Wat leuk en knap gedaan om het zo klein te krijgen.
  Nét echt.
  Mooi de beschrijving met de werkfoto’s !!
  Ook leuk om bij jou rond te kijken(wat ik al eerder deed natuurlijk)
  Veel succes met de creaties.

 2. Ooh oh we gaan met z,n allen minieren , wat leuk en zo knap . Want al dat mini is warempel niet zo eenvoudig .
  Zo,n plateautje met steun had ik vanmiddag nou eigenlijk ook nodig toen ik thuis kwam .
  Was zoeven nog bij Irene van Lippe Biesterveld op bezoek . En zo lief haar kleinkind , gelukkig dat ik dat nog wel even zag , want al dat geklauter door het oerwoud is voor mij ook niks gedaan .
  Ik kan ook altijd enorm genieten van bomen .
  Zij gaat er eigenlijk anders mee om . Ik kijk alleen maar en vind het zo prachtig . Mag ik heel stilletjes zeggen dat ze tegenwoordig vrijt met bomen ?
  Och daar is ook niks mis mee , alles natuur ! Maar wel heel behoedzaam om dat jonge reekalf (?)zo lief te behandelen .
  Gaan we nog een poosje luieren bij Rick Felderhof in z,n mooie hof ?
  Ik wil wel een nachtje daar doorbrengen , en dan graag die kamer met dat mooie balcon . Misschien kan ik dan nog een prachtig balcon scène opvoeren in de ochtend .
  Het poppelief staat daar maar met haar plooirokje . Ik had ook een gebreid rokje vroeger , dat werd klokkend gebreid en met zeeltjes en een tussen stukje
  Eens naar de Fotograaf die stopte mij een boekje in m,n handen en de zeeltjes zaten scheef . . . !!!! En dat is tot op de dag van vandaag nog steeds te zien .
  Het was een familie foto , Pa en Ma en zusje lief op een stoeltje en ik alleen stond er tussen . Iedereen zat dus , maar ja ik was al een grote meid zo bij m,n zusje vergeleken .
  Het fotograferen gebeurde op een Zondagmiddag dan had de fotograaf meer tijd , want hij had ook een drogisterij .
  Dat was weer even vroeger in de tijd .
  En straks allemaal welterusten 1

 3. @Gerrie, een welgevulde dag had je!
  In je vorige reactie las ik dat je een rondje had gemaakt en bij meneer Bruna mooie tijdschriften meenam. Thuisgekomen, was het tijd om bij te komen van de wandeling, daarna kwam de tv aan bod en voor morgen liggen de tijdschriften op je te wachten.
  Welterusten!

 4. Nou Berthi en Kitty ik was verdwaald. Mogen jullie raden waar. Prachtig om al dat kleine spul te zien. Mooi plooirokje.

 5. Gerrie, was dat nog een fotograaf met een zwarte doek over zijn hoofd als hij de foto maakte.
  Dan moest je naar het vogeltje kijken, dat vogeltje heb ik nooit gezien. Het was in Lemelerveld tijdens familiebezoek dat de fotograaf kwam.
  Elma

 6. Dat is leuk, miniatuurbreien. Ik heb mijn eerste dingen ook klaar! Ik ga eens zoeken naar waar marianne’m is geweest?

 7. Heel veel mini breien in een stijl die de meeste dames hier wel erg leuk zullen vinden kun je zien bij Cecile van Dongen, een nederlandse mevrouw die prachtige patronen ontwerpt voor mini breien. Een andere ontwerpster is een engelse, Yvonne Wakefield, die een boek heeft geschreven ‘Knitting in Edwardian Style’.
  In het begin is mini breien niet gemakkelijk maar een aantal jaren verder heb ik al heel wat inie mini gebreid en het went, al heb je er wel een goede louppe bij nodig. En nu we toch bezig zijn met namen noemen. De site van Marjo Caris biedt een schat aan voorbeelden en patronen.
  Anneke SK

 8. ELMA , de fotograaf was een jonge man en voor zijn tijd zeker modern bezig , dus geen zwarte doek over de kiekjeskast .
  In 1934 waren mijn grootouders 40 jaar getrouwd en dat was een echt familie feest . Toen kwam er een fotograaf aan huis en werden we allemaal op de kiek gezet . Moeilijk hoor om een grote groep mensen wat aardig te kunnen vastleggen .
  Buiten op het straatje vlak naast Oma,s hof .
  Ik zie het nog zo voor me . Dat was een wat oudere man en kwam dus aandragen met dat enorme gevaarte en dan die zwarte doek , iedereen maar wachten op het vogeltje .
  Iedere keer dook de fotograaf onder de doek en steeds maar weer het vogeltje dat niet tevoorschijn kwam . Het was een hele klus om dit te klaren .
  Veel later toen Opa en Oma vlak achter elkaar overleden waren in het eerste jaar van de oorlog is er een foto gemaakt , alleen van Opa en Oma en zijn ze uit de groepsfoto gelicht .
  Twee foto,s zijn er uitvergroot gemaakt en mooi ingelijst , dat was voor ons beiden mijn zus en ik . Want wij waren de enigste kleinkinderen .
  En hoe het komt de beide foto,s zijn foetsie . Zo kunnen er plannen gemaakt worden voor later voor de kinderen en dan dit .
  Het blijft een vraagteken .
  Van de groepsfoto is ook nergens iets te vinden .
  Je kunt het je bijna niet voorstellen en dan tegenwoordig worden er vele tientallen foto,s achter elkaar geschoten .

 9. Leuk om bij jou over mini breien te lezen! NU is je rok dus ook in 1:12 vereeuwigt.
  Kitty leuk dat er een breibeschrijving bij zit! Ben ook even op je site geweest, daar heb ik hele leuke dingen met haken gezien. En je Antin Pieck huis lijk me ook wel wat.

 10. Fijn dat jullie het leuk gevonden hebben er volgen nog meer leuke mini patronen ben een oud boekje van de scheepjes wol aan het omrekenen Veel breiplezier toegewenst Kitty

 11. Hallo,
  Ik had een vraag, kunt U mij helpen aan het sneeuwklokje’s patroon? Ik ben er al lang na op zoek,
  Gr Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *