The Young Victoria

Kostuumdrama’s zijn in trek. Het aanbod mag er zijn. Zo zag ik zondagavond in het filmhuis The Young Victoria. Aan het aantal bezoekers, drie dames en drie heren, was te merken dat het vakantietijd is.

The Young Victoria vertelt het verhaal van de 17-jarige prinses Victoria die op haar komende verjaardag aanspraak maakt op de troon. Tot die tijd wordt ze behandeld als een porseleinen pop. De trap mag ze niet aflopen zonder dat een bediende haar hand vasthoudt. Niet iedereen is ervan overtuigd dat zij klaar is om koningin te worden. Er zijn anderen die azen op de macht, zoals haar moeder, haar privésecretaris, en premier Lord Melbourne.

Tussen alle huwelijkskandidaten valt prinses Victoria voor haar neef Albert. Ze schrijft in haar dagboek: ‘Albert is buitengewoon knap, en zijn haar heeft ongeveer dezelfde kleur als de mijne, zijn ogen zijn groot en blauw, en hij heeft een mooie neus en een zeer zoete mond met mooie tanden, maar de charme van zijn aangezicht is zijn meningsuiting, die is uiterst verrukkelijk. Prins Alexander, daarentegen, is heel gewoon.’ Na een moeizame start van het huwelijk door de koppigheid van prinses Victoria overwonnen te hebben, gaan ze gelukkige tijden tegemoet dat veel te vroeg eindigt door het overlijden van Albert op 42-jarige leeftijd.

Het is een prachtig kostuumdrama, gefilmd op fraaie lokaties, dat zich afspeelt tussen 1837 en 1840. In 1840 wordt het eerste kind van Victoria en Albert geboren.

17 gedachten over “The Young Victoria

 1. @ine, ik zag in de gids dat vanavond deel twee kwam. Helaas gemist.
  Zowel op tv als in de bioscoop mag het aanbod van de kostuumdrama’s er zijn. Ik heb er geen bezwaar tegen!

 2. Keek even naar de intro die je doorgaf. Zag dat er veel in opgenomen in Windsor Castle.Prachtig kasteel. En die kleding!! Gweldig ziet dat er uit.

 3. oh,heerlijk kostuums, engels, romantiek,drama helemaalmijn kostje ik ga gauw eens kijken,dank je voor the pre-view

 4. @Marijna, dat heb je goed gezien. Je bent er vast eens geweest.
  @Elly, zeker een film voor jou! Beslist naar toe gaan als een bioscoop bij je in de buurt deze film vertoont.

 5. Bedankt voor de tip!
  Ben vooral fan vna deze films en series door…….inderdaad, de kleding. Ik zit daar echt met open mond naar te kijken en maak er soms ook schetsjes van. Zou er zelf zo graag bij willen lopen.
  Gelukkig heeft Vivvianne Westwood veel van de kenmerken in haar kledinglijn verwerkt en past het daardoor ook in het hedendaagse.

 6. Ik heb al zeker 10 keer in de afgelopen jaren naar Pride & Prejudice gekeken (op DVD). Eerlijk gezegd niet vanwege de kostuums maar vanwege Mr. Darcy. 😉

 7. Ik ga zeker snel kijken. Ben dol op dit soort films. Mieke S, ik ben het helemaal met je eens. Mr Darcy….. (zucht…….)

 8. Prachtige costuum-drama,s zijn een lust voor het oog . Ik geloof dat er geen land is waar ze dat beter kunnen produceren dan Engeland .
  Zij spannen echt de kroon . Maar het zal ook wel zijn omdat ze er meer geld aan kunnen besteden , want het kost nogal niet wat .
  Tegenwoordig probeer ik zo af en toe wandelend door het park hier achter naar de buurt winkels te gaan .
  Wel een beetje top sport voor me , maar ik heb het al een paar keer gedaan .
  Ja er is ook een terugweg dus nu zit ik moe thuis , maar wel voldaan dat ik het weer gehaald heb .
  Kon ook nog even bij Bruna naar binnen gaan . Omdat het al niet zo heel vroeg meer was kon ik rustig rond snuffelen .
  En waar kwam ik mee thuis ?
  De Anna en Quiltmania en een dik kleurig blad waar een bekend applikatie hartje in stond . Het is hier langs geweest en het is nog niet af dus dat mogen wij zelf doen .
  Hier is helaas geen Quiltwinkel in de buurt anders was ik natuurlijk ook nog met lapjes thuisgekomen . Nou ja speklapjes lagen er wel bij de slager , maar dat verwerkt wat moeilijk . . .
  En zo vliegen we weer door de week , morgen wordt ie alweer doormidden gezaagd .
  dat zal me wat zijn in de warmte .
  Soms lijkt het wel of de tijd het raam uitvliegt , dat heb je zo met een openraam met dit weer .
  Nog een mooie avond samen !

 9. @mieke s, er kunnen meerdere redenen zijn waarom je naar een film kijkt!:-)
  @Gerrie, bij mij glipt de tijd door mijn vingers!:-)))

 10. klinkt goed…en ik heb maandag zo genoten van deel 2 van sense and senseabilty op tv, die had ik nog niet gezien (deze uitvoering dan…)

 11. enne al had ik hem wel gezien ,ik kan hem toch 100 keer kijken …heerlijk!!!

 12. Voor wie in de buurt van Gouda woont ( ik dus)!!!Jullie kunnen in het filmhuis (lethmaetstr.45) genieten van “the young victoria” op 13,15,17 en 19 aug. om 20.30 uur.Ik wilde hem in de bioscoop gaan zien maar de film was net gestopt.Ben gek op kostuumdrama’s.Ben pas naar “the duchess” geweest, heerlijk !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *