Marrakech

Tactisch handelen in tapijten, daar draait het om bij het bordspel Marrakech. De tapijtjes zijn van zachte stof in vier kleuren, dat voor een kleurrijk geheel zorgt.

Er heerst opwinding op de bazaar: het is de grote dag van de tapijtmarkt! Elke speler is een marktkoopman die probeert de anderen te verdringen. Op zijn beurt gooit eenieder met de dobbelsteen en verplaatst vervolgens Assam, de organisator van de bazaar. Als Assam terechtkomt op een tapijt van de tegenstander, moet de marktkoopman een muntstuk betalen aan de eigenaar voordat hij één van zijn tapijten op een aangrenzend vakje mag plaatsen. Wanneer het laatste tapijt wordt geplaatst, wint de marktkoopman met het hoogste bedrag in handen!

Marrakech kan gespeeld worden door twee tot vier personen vanaf zes jaar en het spel duurt 10 tot 20 minuten. Ik heb dit bordspel zelf niet, maar het spreekt me wel aan.
Wie weet wordt Marrakech onder de studenten net zo populair als Stef Stuntpiloot en krijgen we er een nieuw Nederlands Studenten Kampioenschap bij.

16 gedachten over “Marrakech

 1. Het was hier zo stil de laatste uren , ik dacht er kunnen zo aan het begin van het weekend nog wel heel wat mensen in hun tuin of op het balcon zitten , genieten van het rustige zomeravondweer en stilte .
  Ik ben net terug van een rondje , eigenlijk een heel klein omdat het al niet zo vroeg meer is en ook de brievenbus geleegd .
  Nu een lekker kopje koffie , ik dacht eerst eens even kijken hoe het op internet is .
  En warempel Berthi je hebt al een spel voor ons klaar liggen .
  Ik ben niet zo,n erg spelletjes mens , maar dit is misschien wel aardig , ben benieuwd welke reacties er op zullen komen .
  Vroeger Monopoly dat vond ik leuk en soms dammen en verder was het drammen , dan liever maar een heel fijn tijdschrift of lapjes om te decoreren op een of andere manier . Verder nadenken over van alles en dan soms de pen pakken en een blocnote vanuit al het paperassen werk .
  Wat me leuk lijkt bij Marrakech , er worden dus eigenlijk echte mini tapijtjes bij gebruikt en dat deed mij weer denken aan Monopoly ,geld !
  Komt het inimini beleven weer aan , zoals in onze kindertijd alles in het klein willen hebben uit de grote wereld .
  Opeens sta ik weer op 31 Augustus met Koninginnedag op het feest terrein , we deden spelletjes en ik won een heel echt mini fluitketeltje . Wat was ik daar blij mee en zo groeide er een verlangen om nog meer leuke pannetje om te koken en wat er allemaal nog meer bij hoort .
  Ik zie het zo weer voor me .
  Later op kamers gaan wonen , nou ja de eerste jaren intern in het Psych.ziekenhuis dan heb jezelf geen pannen nodig .
  Maar die etage in Voorburg toen kwamen er ook pannen in mijn leven , en hoe je je dan voelt eenpersoonspannetjes en je eigen bestek en zo wat meer . Dan komt de tijd dat je grotere pannen nodig hebt . Ze zijn er nog wel enkele , maar staan ongebruikt , omdat ik het nu met eenpersoonsmodellen wel af kan . Hééé Berthi ik ben wat afgedwaald , oh ja we zouden Marrakechen . . . .

 2. Ja wie weet.
  Haha ‘stef stunt piloot’, heeft natuurlijk wel een geweldige naam.
  Ik ben niet zo’n spelletjes mens, maar deze duurt redelijk kort, dat scheelt.
  Houden jongens meer van spelletjes !!?

 3. @Gerrie, heerlijk verhaal! Jij en lheurebleue houden niet zo van gezelschapspelletjes, terwijl het hier vaak uit de kast wordt gehaald. De spellen liggen niet alleen spellen in de kast, maar je vindt ze bij ons ook onder diverse bedden. Plaatsgebrek!:-) Misschien andere spulletjes opruimen? Dat valt niet mee.
  Dit spel lijkt me erg leuk doordat er vrolijke tapijtjes worden gebruikt.

 4. @marian’ne m, mmmm, misschien houden jongens inderdaad wel meer van spelletjes (ook computerspeeltjes), en meisjes meer van lezen!? Alhoewel… Anke en Emma, en hun vader en moeder zijn allemaal spelletjes fanaten. We moeten een enquete houden!:-)))))

 5. O ja vergeet ik nog iets te zeggen. We hebben zoveel spellen dat we niet meer wisten dat we onze kinderen Stef Stuntpiloot cadeau hebben gegeven toen ze klein waren. Vorig jaar kochten we een nieuw exemplaar. Nu staan er twee stuks in de kast!:-))) Net zoiets als je niet meer weet of je een handwerkboek wel of niet hebt. Voor de zekerheid koop je een nieuw exemplaar, en vervolgens vind je twee dagen later hetzelfde boek!

 6. Het spel ziet er leuk uit maar ik zal het ook niet kopen. We hebben ook heel veel spelletjes en er wordt nu minder mee gespeeld en vaak worden dezelfde spelletjes gepakt.

 7. Vandaag doen wij maar niet mee, geen spelletjes.
  Aan de verkopers in Marokko heb ik wel herinneringen.
  Holland kijken kijken niet kopen.
  Vandaag ben ik een beetje vroeg, voor dat het te warm wordt
  moet de groentenoogst verwerkt worden voor de winter.
  Mijn groententuinman komt trots met emmers vol bonen, wortels, bieten, courgettes, tomaten enz.
  Elma

 8. Spelletjesenquête: Mijn 2 dochters zijn spelletjes-gek. Zo zijn ze opgevoed! Bij mijn drie kleinzonen zijn de eerste tekenen van de gekte aanwezig. De oudste van 4 speelt domino, diverse spelletjes waarin kleuren het belangrijkste zijn.
  Dit Marrakech spel zal over een paar jaar wel op tafel komen denk ik. We spelen hier veel de kolonisten van Catan (het kaartspel).

 9. Berthi, dit is echt een heerlijk spel om te doen! Wij doen het regelmatig en verliezen ook regelmatig van onze kinderen. Kolonisten van Catan jeugdversie is ook helemaal in bij ons thuis maar favoriet op het moment is Doolhof. Ze zijn dit weekend uit logeren maar het spel moest mee naar pake en beppe…

 10. Hi Berthi,
  Ik las net je berichtje en ook hoe iedereen er met zijn eigen verhaal op reageert. Ik denk onmiddellijk aan de tijd dat we in Egypte woonden. Aan de tapijtknoopschool, aan de markten in Cairo, aan de tapijtverkoper die bij mijn man op kantoor kwam, aan de tapijten die wij daar in ons huis hadden, aan de man om de hoek die tapijten verkocht…. en dat allemaal omdat jij dat leuke bericht plaatste. Dank je wel.

 11. Spelletjesenquete:
  Vroeger thuis werden er vooral ’s winters veel spelletjes gespeeld. Er was geen verschil tussen de meisjes en de jongens. “samen spelen!” was het devies van onze ouders.
  De jongens waren wel fanatieker om te winnen.
  Monopoly, dágen achter elkaar. Bedtijd dan alles laten liggen met een briefje wie ’s morgens weer aan de beurt was.
  Met mijn zoon ook veel gespeeld, dan was het wel eens zoeken naar iets wat ook leuk was voor twee. Maar met een stok kaarten en dan pesten….tussen de boterhammen door zelfs. En altijd winnen van papa en mama 😉

 12. Stapels spellen zijn hier nog in huis die door de verbouwing allemaal weer te voorschijn zijn gekomen.
  Vroeger veel met de kinderen en nu met de kleinkinderen…….

 13. Leuk thema om een spel op te maken. Ik ken het niet, maar als ik zo lees kun je er veelplezier mee hebben.Zelf ben ik niet zo’n spelletjes mens.Misschien te vaak verloren bij Mens Erger Je Niet!!

 14. Dag Berthi, het is komkommertijd op de televisie en wat mezelf betreft ook in weblogland, maar bij jou écht nooit!
  Mijn bewondering is zó groot voor iedere dag een logje en ook nog eens de bezoekjes bij anderen, ik zei het vorige week nog tegen Sanny toen ik in haar winkel in Delft was.
  Dit spel ken ik niet maar ik ben altijd dol op spelletjes geweest en heb er weinig kans voor gehad om ze te spelen met mijn mannenhuishouden, maar met de kleindochters kon ik mijn lol op, zij vonden het heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *