Barcelona op vrijdag

Dit is het gezicht van Barcelona op vrijdag. De was wordt gedaan voordat het weekend zijn intrede doet. Alles moet spic en span zijn, zowel het huis als het linnengoed.

Eline maakte de foto tijdens haar vakantie in Barcelona.

26 gedachten over “Barcelona op vrijdag

 1. Een klein tussendoorstraatje , maar alles is keurig . Nergems iets van rommel .
  En de was die schoon wappert om te drogen .
  Of het nu zo,n goede manier is om je was te drogen . . .
  Wel leuk dat Eline deze foto,maakte .
  Oh ik ontdek net een hoofd helemaal rechts . Ze geniet blijkbaar dat alles op tijd schoon is , zo kan het weekend beginnen .
  Ik vond het ook vaak zo mooi als je door dorpjes reed tijdens de vakantie , en in het weekend ziet alles er zo verzorgd uit .
  Op het platteland wil het soms bij boerderijen nog weleens een zootje zijn , maar de meesten houden alles keurig aan kant , geharkt en nergens rommel .
  Dat zag ik ook toen er uitzending was op TV Oost vanuit Staphorst . de straat zag er schoon uit alle heggen recht geschoren .
  Het weekend gevoel heb ik vandaag al wel , maar in mijn kampeerhuisje blijft het gewoon rommelen .
  Vanaf het schone straatje uit Barcelona wens ik iedereen een fijn weekend !

 2. Nu ik nog even naar die foto kijk , bedenk ik zouden de vrouwen die zo hun was op moeten hangen niet vaak iets uit hun handen laten vallen , liggen de onderbroeken zo maar te grijp . . .
  Hier op mijn balcon zijn ook een paar lijntjes aan de buitenkant . Ik gebruik dat nooit . In de vorige flat heb ik direct beslist daar maak ik geen gebruik van .
  Nu wordt ik geholpen door de droger en anders zijn er nog wel wasrekken , maar dat is hier ook veel te vol .

 3. Mooi straatje, wij waren pas geleden ook in Barcelona, wat is daar een hoop moois te zien, Eline zal wel genoten hebben.
  Bij de flats hier in de buurt mag geen stukje wasgoed op het balkon te zien zijn, dat is misschiens echt “HAAGS”.

 4. @Gerrie, ik heb zo’n hekel aan alle rotzooi die je tegenwoordig in het centrum van een stad tegenkomt. Laat iedereen het goede voorbeeld van deze foto volgen.
  Ik zie hier op de flats ook nergens was hangen. Misschien ook wel verboden.
  @Lous, Eline was voor de tweede keer in Barcelona. Wederom was het de moeite waard.
  Echt Haags? Wat ik ken als echt Haags, is een Haags kopje koffie!:-)))

 5. Lekker Elina, nóg een keer naar Barcelona !!
  Mooie foto met typisch uitzicht denk ik.
  Hier op de flats is het verboden was uit te hangen.
  Zie dat er lakens over de was hangen waarvoor zou dat zijn.
  Zelf deed ik dat wel eens bij regenachtig weer.
  Daaronder waaide het dan toch meestal wel droog.

 6. Na de reactie van Jeroen Brouwer ben ik ook gaan zoeken. Tot mijn grote schrik kan ik bij maandag op NED 2 geen House of Elliot meer vinden. Ik kan mij niet heugen dat ik ooit zo genoten heb van een serie.Nu moeten wij het einde er maar bij denken.
  Het verschil tussen de stad en het platteland zit ook in de manier van was drogen.Hier hangt de was al weer buiten, het waait ook erg vaak zodat het door de wind lekker uitwaait en er nooit een strijkbout aan te pas komt.
  Het verbod om geen was buiten het balkon te hangen past niet bij het besparen van energie, als je alles binnen moet drogen pak je wel vaak de droogtrommel.
  Eline heeft wel weer een mooi beeld gevonden van Barcelona, wat een smalle straatjes.
  Elma

 7. Leuke foto, Ik mis het vroegere buitendrogen in de wind weleens, ,Als kind was het leukste om de vrij vochtige lakens uiit te kloppen ,met zijn twee,en dan vloog het voht om je oren en werd er gelijk gerekt, zodat het glad op de lijn kwam ,
  was op het balkon aan de straatzijde met al dat ver keer wat langs raast, kun je vergeten het komt vuil weer naar biinnen . fijn weekend allemaal

 8. Waar zijn de kledders kauwgom op straat???
  Waar zijn de 80.000 sigarettenpeuken??
  Waar zijn de lege fastfood verpakkingen??
  Waar zijn de hondedrollen??
  Liever wasgoed buiten dan al het bovenstaande.
  Ik ben nog nooit in Barcelona geweest, ben ook niet zo’n buitenlandganger. Ik heb wel veel in Nederland rondgereisd en het was nergens zo schoon als in dit straatje.
  Ik kan me niet voorstellen dat Eline heeft zitten fotoshoppen!

 9. Mieke, toevallig kan ik wél uit ervaring spreken. Het is in Barcelona héél normaal, dat je de door jou genoemde afval niet aantreft. Wij hebben er ook met grote verbazing rondgelopen; het is niet Nederland.

 10. @marian’ne m, o ja, de reden van de lakens had ik erbij moeten schrijven. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar de lakens moeten wellicht de vogelpoep opvangen.
  @mieke s, vooral die kauwgom die je overal ziet, is verschrikkelijk, en dan de hondedrollen waar je overuit dreigt te glijden als je niet oppast (dit met name in de grote steden). De Macverpakkingen tref ik zelfs bij mij om de hoek aan.
  Dit alles heeft te maken met de mentaliteit van de mensen. Jammer dat het hier niet zo kan zijn als is in dit mooie straatje van Barcelona.

 11. Waarom we zoveel troep hebben , ja dan hoeven we het natuurlijk nog niet van ons af te smijten . Maar we stikken in al de verpakkingen en gemak van de mens om het maar gewoon op straat te laten vallen .
  Nu drinkt men op straat , dus blikje leeg gooi gewoon weg .
  Wat ze niet op de stranden achter laten .
  Zullen wij vandaag en altijd maar een goed voorbeeld geven , geen troep op straat achter laten .
  Elma over het einde van House of Elliot , het was een prachtige serie dus vele uurtjes genoten .
  Ik denk maar zo ons eigen einde is ook nog open , daar moeten we de komende tijd nog vrolijk aan verder borduren en breien .

 12. Gerrie heeft het weer mooi verwoord, onze toekomst is ook nog open. Van het concert des levens krijgt niemand een program.
  Ik ging zo in de serie op dat ik vergat dat het een verhaal was.
  Bea en Evi zag ik als de echte personen. Misschien is het wel goed zo, er staan in die voor- en naoorlogse jaren ook grote veranderingen te gebeuren en ook op modegebied. Dus wij dromen maar verder aan ons eigen verhaal.
  Elma

 13. Honderdrollen vooral in de grote steden….?
  Berthi, ik woon in het randje van Sittard aan een ventweg. Daar staan ongeveer 20 huizen. In die huizen woont nergens een hond. Ik moet regelmatig de drollen midden voor de oprit weghalen. Overdag zorgen de hondenbezitters ervoor dat de drollen in het plantsoen terecht komen. ’s Avonds als het donker is…dat is een andere zaak. Dat ziet toch niemand. Vanaf 1 januari a.s. moeten de sittardse hondenbezitters verplicht een opruimset bij zich hebben. Wie controleert dat ’s nachts?

 14. O jee, dat was wel een hartkreet hè? Sorry, maar dat moest ik even kwijt.
  Jeanny, we zijn eens in Torremolinos geweest. Ook daar spic en span!

 15. Mieke gooi de hondendrollen maar in ons midden, het lucht op.
  Maar je weet wat je krijgt als je hondendrol omdraait?
  Vieze vingers.
  Elma

 16. haha Elma, ik zat al “lord lord??” moest nog even verder lezen.
  Gisteren tijdens de 4daagse zag ik ook het goede voorbeeld. 3 kinderen op een rijtje bij het hek, voorzien van een hapje en een drankje: “maham…” en moeder nam de lege pakjes in ontvangst en stopte ze in een plastic tasje.
  Goed voorbeeld doet goed volgen.

 17. Van het keurige straatje van Eline zijn wij in Miekes hondendrollen gekomen.
  In een ver verleden werd er in het Lauwersmeer een sterk vermagerde Duitse Staande korthaar gevonden. De jachtopzienders hadden de taak om deze hond af te voeren. Ze vonden het een lief beest en op een verjaardag werd er overlegd dat hij naar ons zou komen. Alles was in gereedheid gebracht. Een grote teil met lekker warm water, hondenshampoo, voerbak, hondenvoer enz. stond klaar.
  Hulp gehad bij het wassen van deze hond, waar hij erg van genoot. Lekker schoon kon hij aan zijn voer beginnen. De jachtopzienders die hem brachten verwenden hem met eeen reuze bokkenpoot die bestemd was voor bij de koffie. Die avond ging ik trots met hem wandelen. Een nieuwe halsband en riem. In plaats van buiten het dorp te gaan liep ik door het dorp en daar gebeurde het. Midden op de stoep een grote drol en geen zakje bij mij. Maar gauw doorgelopen en nooit meer in het dorp gelopen met de hond. Het was en bleef een zwerver, als hij zijn kans schoon zag ging hij op pad.
  Hij wist altijd als het woensdag marktdag was. Dan wist hij toch te ontsnappen ondanks dat hij dan tijdelijk aan de ketting lag. De poelier belde dan of ik de hond kwam halen. Het was een afgang, met de ketting nog om sleepte hij zich naar huis en vond het niet leuk dat hij naar huis moest. Als hij lag te slapen voor de kachel en ik maakte de sluiting open van de weckfles waar de koekjes inzaten was hij meteen wakker, ik voelde mij dan betrapt door de hond. Vijftien jaar hebben wij Herta met enorm veel plezier gehad.
  Elma

 18. Hihi, da dames slaan op h(dr)ol !!!
  Misschien hingen de lakens er over tegen het bleken of de inkijk.
  Altijd genant wanneer de buurvrouw jouw was zit te bespieden !!?
  Maar vogeldrol-letjes zou ook kunnen !!;-)

 19. Wat een foto al niet teweeg kan brengen. Van een schoon straatje komen we terecht bij de ergenissen van de hondendrollen.
  Ik zou haast zeggen, wie heeft er geen hekel aan de hondendrollen. Iedereen toch!?
  Het baasje van de hond is verantwoordelijk en hoort de drollen netjes op te ruimen. Maar hoeveel doen dat er? Marian’ne m doet het zeker!
  @Elma, slimme hond! Hij wist precies wanneer hij ergens moest zijn!:-)
  @marian’ne m, wie de volgende keer in Barcelona komt, moet maar eens informatie gaan inwinnen over deze waslijnen!:-)

 20. Nou MM loopt niet met de hond dat doet DH, maar in ons dorp zijn speciale uitlaat zones, de hond heeft aangeleerd nergens anders zijn behoefte te doen !!
  En dan komt er een mooi drollen karretje met een grote slurf de viezigheid opruimen, geen gezicht.
  Arme man die dat moet doen.
  En arme mensen die naast zo’n zone wonen.
  Wanneer een hond goed(duurder) voedsel krijgt heeft hij ook veel minder hoopjes.
  Voorheen konden de kinderen bij ons niet op de stoepen spelen en liep je met je kinderwagen steeds door die viezigheid. (toen hadden wij nog geen hond, wel veel luier-ende kinderen !!;-))

 21. @marian’ne m, jouw DH geeft het goede voorbeeld.
  Ik zou ook niet zo graag in de buurt van zo’n zone willen wonen!:-)

 22. Leuke foto. Als het een beetje leuke was is wat er hangt dan kijk ik er met plezier naar. Als ik de was zo moest drogen had ik er elke dag wel wathangen en niet alleen op maandag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *