Young@Heart

Frederike en Marjon zagen de documentaire Young@Heart in het filmhuis. Frederike: ‘De film was hilarisch, maar ook van een grote ontroering.’ Marjon: ‘Ik zag ‘m in het filmhuis. Bekijk de trailer maar eens, echt een aanrader!’ Vanaf april 2009 is de dvd uit en ik kocht deze voor de 89e verjaardag van mijn schoonmoeder. Afgelopen maandagavond zat de hele familie voor de tv. Ontroering, humor en rockmuziek zijn de elementen van de documentaire. Young@Heart is een koor uit Northampton, Massachussets. Speciaal is dat de gemiddelde leeftijd van de koorleden 80 jaar is. Niets achter de geraniums zitten, maar hard werken om de teksten uit het hoofd te leren. Gedurende zeven weken volgt de Britse documentairemaker Stephen Walker de koorleden en hun koorleider. Zelfs tot in het ziekenhuis toe. Tijdens de opnames overlijden twee koorleden, maar ze gaan door met de repetities van hun nieuwe show, samengesteld uit liedjes van The Clash, James Brown en Sonic Youth om vervolgens voor een uitverkochte zaal in Northampton hun nieuwe show ten gehore te brengen.

Over de hele wereld verovert Young@Heart de harten van de mensen. Ze traden al op in delen van Europa en voor vorsten. Binnenkort komen ze naar Nederland. Drie voorstellingen staan gepland in de Rotterdamse Schouwburg, 18, 19 en 20 september 2009.

14 gedachten over “Young@Heart

 1. Leuk zoveel zingende mensen .
  Had bijna plannen om me te melden , maar dan zal ik moeten immigreren . . . .
  En ik zing voor mijzelf , heb al twee koren achter de rug en nog wat muzikale ervaringen .
  Toen ik eens ergens las dat een alleenstaande zei , ik heb vandaag mijn eigen stem nog niet gehoord . Mijn idee ga dan eens zingen .
  Ik zoek zo min mogelijk groepen ouderen op . Wil mij graag mengen onder jong en oud .
  Omdat jullie nog jonge blommen zijn heb ik het hier ook zo naar m,n zin !

 2. @Gerrie, wij zorgen er wel voor dat jij jong blijft. Je ‘moet’ van ons bezig blijven, wij houden van je verhalen!

 3. Wij moeten maar een vaste tijd afspreken dat wij wat zingen, dan wordt het een enorm weblogkoor voor Berthi.
  De dames nemen vast tijdens de repetities een breiwerkje mee als hun partij niet aan de beurt is.
  Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.
  Van huismus tot vliegende gans.
  Wat zullen deze ouderen genieten van hun koor en optredens.
  Elma

 4. Een paar dagen geleden zag ik op de duitse televisie dat ook daar zo’n koor wordt opgericht. Alleen 65 plussers mogen lid worden. Een mevrouw van 85 had van haar kleinkinderen de opdracht gekregen om vooral deel te nemen want ze kregen te weinig zakgeld en zo kon oma het aanvullen…. De kinderen bedoelden het natuurlijk als een grap. Die mevrouw kon overigens prachtig zingen.
  Mooi initiatief!

 5. Nog niet over gehoord, leuk !!
  Mooi dat deze mensen hun passie volgen, lekker zingen.
  Ik zal de link nog even langer bekijken.
  Doet mij zelf denken aan de DVD die ik heb van de Cubaanse mannetjes(?), muziekanten die na jaren weer zijn gaan optreden, ondertussen ook bejaard dus.
  Ook zo’n ontroerende én zwingende documantaire geworden.
  (iets meer mijn stijl ‘-))
  Ik zing(zong) graag, maar krijg toch wel errug veel commentaar van huisgenoten, dus een koor zit er niet in.
  DD heeft met het koor van Elly en Rikkert meegezongen op een LP en opgetreden op EO dagen, gezellig vrolijk koor.
  DS mocht op school alleen maar playbacken ipv zingen in de klas vanwege zijn overheersende monotone bromgeluid, hahaha, aaach arme jongen !!!
  Alhoewel (andere)DS gisteren vroeg of ik mee wilde zingen met zijn gitaarspel !!;-)

 6. @mieke s, heel goed zijn dit soort initiatieven!
  @marian’ne m, creatieve familie, zowel op handwerk- als muzikaalgebied!
  Het muzikale talent is in mijn familie ver te zoeken!:-))) Zoals ik al eens eerder vertelde zing ik zo vals als een kraai, nee… veel erger!:-)))

 7. Ik kreeg vroeger op school een boek te lezen. Bracht iesereen in de war. ,Dit Amerikaanse koor is enig.

 8. Leuk dat deze ouderen hier veel plezier aan beleven.Ook mijn zangkwaliteiten zijn zeer slecht,m’n overbuurvrouw vroeg of ik met haar op hun koor kwam.Zei haar dat hun koor door mij er beslist niet op vooruit ging.Kan geen noot lezen ondanks de 2 jaar muziekles te hebben gehad en het is ook niet om aan te horen.Nee ik hou het wel op m’n handwerkje en 2 weeklijks bezoek aan Elma.

 9. En . . . zit iedereen naar de binnenkomst van de Nijmeegse vierdaagse te kijken ?
  Wat een internationaal gebeuren . Ik vind het prachtig .
  Mijn eigen parcours zal er wel bij inschieten vandaag , alleen even de brievenbus leeg halen denk ik .
  Canadese militairen nemen ook tijd om een plechtigheid van herdenken te hebben op een millitaire begraafplaats waar zoveel Canadese gevallenen zijn begraven na 1945 .
  En dat dit evenement al zoveel jaren een groot succes is . Gelukkig voor de deelnemers was het weer soms wel wat nat , maar niet een te grote hitte .
  Ik ga nog even wuiven , en een bos gladiolen bemachtigen om ze uit te delen .

 10. Berthi, ik reageer niet zo vaak maar ik lees je blog bijna iedere dag. Ik heb laatst aan mijn man uitgelegd dat jij toch wel een heel belangrijke rol in de textiel wereld hebt. Je blog is, in elk geval voor mij, een schatkist met de mooiste textiel informatie die je maar wensen kan. Ik wilde je dat graag een keer laten weten. Bij deze.
  Groetjes Marion.
  http://www.atelier44.blogspot.com

 11. @Truus, wij kunnen elkaar de hand schudden wat de muzikaliteit betreft!:-)
  @Gerrie, ik zag slechts een schim van de binnenkomst. De vele gladiolen vielen op. Leuk gedaan!
  @Marion, ik word erg verlegen van je erg mooie compliment! Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *