Knitting in Nature 2009 I

De eerste breireis Knitting in Nature van 2008 krijgt deze week een vervolg. Om een beetje de sfeer te proeven stuurde Miriam Tegels gisteravond een kort verslagje met foto’s.

Miriam: ‘En dan… zijn de eerste twee dagen van Knitting in Nature alweer voorbij! Wat een leuke internationale groep! Het geweldige weer en de prachtige omgeving zorgen voor de ideale omstandigheden voor een geslaagde breivakantie. Terwijl de deelnemers hier op de voorgrond de teen meerderingen breien van hun mini-toe-up-sok gaat op de achtergrond het werk met de paarden van de ShiiTake kwekerij Paardenkracht gewoon door. Dichter bij de natuur kunnen we niet zijn zoals je ook wel ziet op bijgaande foto. Hier leidt mijn man Frans Tegels de groep van 14 gasten door het prachtige Groenewoud.
Morgenvroeg gaan we kantbreien met kralen, ben benieuwd of de breisters dan weer zo fanatiek aan de slag gaan? De eerste mini sokjes waren af voordat we vanavond aan tafel gingen. Tussen de gangen van de maaltijd werd zelfs gebreid om het sokje maar af te krijgen!’

11 gedachten over “Knitting in Nature 2009 I

 1. … en door het stralende weer kan men buiten breien. De naam Knitting in Nature komt helemaal tot zijn recht!

 2. erg leuk en een mooi plaatje zo met dat paard op de achtergrond..

 3. Een prachtig plaatje,die breiende dames,of waren er ook heren bij.
  Ben benieuwd naar de eindresultaten,zowel naar de sokjes als naar het kantbreien.

 4. Wat ziet dat er gezellig uit met “paardenkracht” op de achtergrond.
  Vakantie houden en lekker zitten breien in een prachtige omgeving. Wat een goed idee van Miriam, ook heeft ze er aan meegewerkt dat breien weer meer in de belangstelling staat. Door het verdwijnen van de handwerklessen op scholen komt er steeds meer vraag naar breiles. De oude oma’s en tante’s die altijd de sokken breiden sterven ook uit.
  En er is een gezegde een paardentand en dameshand mogen nooit stilstaan. Het is zo heerlijk om een brei of haakwerkje bij de hand te hebben.
  De link naar de SHIITAKE paddestoelen vond ik erg interesant. Altijd heb ik een potje gedroogde Shi-takes schijfjes in huis. Na even wellen in warm water kun je ze net zo gebruiken als champignons. Bij http://www.qualino.nl kun je er meer over lezen.

 5. Mooi tafereel in de stille natuur .
  Nou ja de vogeltjes zullen zo af en toe wel hun snaveltjes laten horen . En dan het ritme van de rikketikkende breinaalden . Tenminste als ze van metaal zijn , want de bambu naaldjes gaan zeker meer geruisloos .
  Steeds meer en meer wordt er gebreid , zo gaat de techniek niet zo maar voorbij en blijft in beweging .
  Wat een keuze aan breiwol in allerlei soorten en vrolijke kleurtjes .
  Haken en breien daar zal voor mij niet zoveel meer van komen . Maar ik denk dat ik toch wel weer eens het brei en haakgevoel even wil beleven . Al was het maar om een paar pannenlappen te breien .
  Er zijn nog zoveel plannen , kom ik wel klaar? Gewoon door gaan en we zien wel .

 6. Gerrie het is een goed idee om om toch wat op de pennen hebben, pannenlappen zijn altijd welkom. Vrijdag hoorde ik een verhaal dat dames lapjes breien van katoen en daar mee soppen en poetsen. Een prima idee zo kun je alle resten katoen verwerken en kunt wat nuttigs breien.
  Elma

 7. Hee eerst dacht ik de foto van vorig jaar te zien. Zelfde gezichten denk ik.
  Heerlijk buiten, in een prachtige omgevingg
  Hoop wel dat het wat stil is want aan al die gezaagde stammen te zien daarachter !!?

 8. Ja we zitten inderdaad op een prachtige stille plek, horen heel veel soorten vogels. De stammen waarop de Shii Take groeien worden in de winter uit het bos gehaald en alleen met paardekracht vervoerd, dus geen overlast voor de breisters. Goed opgemerkt, een aantal gasten van het vorig jaar is er dit jaar weer bij. Foto’s van alle breiprojectjes komen eraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *