Pia Fischer

De handtas heeft de laatste jaren in toenemende mate aan populariteit gewonnen. Mede door films als Sex and the City. De nieuwste, hipste en duurste exemplaren komen voorbij. En wie de mode op de voet volgt, valt maar al te graag voor zo’n bijzonder exemplaar. Maar is het nog wel exclusief als je massaal de trendy tassen tegenkomt? Nee, geef mij maar een tas van Pia Fischer. In het nieuwe nummer van Anna staat een artikel over Pia Fischer. Overal in haar atelier/winkel in Berlijn liggen etiketten, knopen, ritsen en stropdassen. Dit alles naait ze allemaal aan elkaar tot een bijzonder ontwerp. Het kan een tas zijn, maar ook evengoed een modieuze jurk. Pia Fischer leerde het kleermakersvak in Luzern. Na deze basisopleiding volgde ze de studie modedesign in Basel. Daarna werkte ze bij de firma Zewi. Voor een nieuwe uitdaging besloot ze om de opleiding toneelvormgeving te gaan volgen in Wenen. Door gevoelens van heimwee keerde ze terug naar Luzern en richtte haar modelabel Creation Pia Fischer op. Met haar kostuums ge├»nspireert op het carnaval weet ze menigmaal de eerste prijs in de wacht te slepen. Door de liefde kwam er weer een verandering in haar leven. Ze verhuisde naar Berlijn, kreeg drie zoons, en na een pauze begon het weer te kriebelen om creatief aan de slag te gaan. Ze kwam op het idee om stoffen te gaan ontwerpen en aan de slag te gaan met knopen, ritsen, bandjes etc. En het schitterende resultaat is te bewonderen op haar website. O ja, op haar modeshows lopen geen jonge modellen rond in haar ontwerpen, maar vrouwen van rond de 50 jaar. Ook vrouwen in rolstoelen laten haar kledingontwerpen zien.

Op de bovenste foto zie je tassen die gemaakt zijn van bandjes en de onderste foto spreekt voor zich. Een formidabele vondst.

23 gedachten over “Pia Fischer

 1. Waar zag ik dit eerder , ja natuurlijk de nieuwste ANNA .
  Ik had ook al met belangstelling de ritsen bewonderd .
  Er zijn fraaie ontwerpen te bewonderen op haar Site .
  Wanneer we goed om ons heen kijken en de kasten eens naspeuren is er zeker nog heel veel te vinden waar je iets leuks mee kunt doen . Ik heb ook nog dassen liggen en diverse sjaaltjes in mooie kleuren en sommige van zijde .
  Wanneer ik het weer eens een keer door m,n handen laat glijden dan komen er allerlei ideeen naar boven .
  Wat is er mooier om gebruikte stof tot iets te maken als een fijne herinnering .

 2. Ook ik had ze in de Anna bewonderd, en ik moest eigenlijk aan Iheure denken.
  Vooral de ritsen tas vind ik geweldig.
  Was er nog niet toe gekomen ze op internet op te zoeken.
  Ga nu dus eens lezen/kijken !!;-)

 3. @Saskia, jazeker!
  @Marian’ne m, de ritssluitingentas heeft ook mijn voorkeur! Overigens vind ik haar jurken ook subliem!
  Als je zo overal om je heen kijkt zie je toch ontzettend veel creatieve mensen. Het verbaast met telkens weer om iets nieuws te ontdekken. Creativiteit is oneindig!

 4. Bedankt voor de tip over het artikel. Zal het meteen halen. Geweldig van die ontwerpers die niet van die magere en jonge mensen laten lopen, maar gewoon mensen zoals ze zijn.

 5. De ritstassen doen me denken aan pompoenen. Te hopen dat er goede voeringen achter sitten anders zou je zo de hele inhoud eruit kunnen “ritsen”. Leuk idee om ook andere leeftijden en rolstoelmensen te gebruiken voor je ontwerpen, Is toch eigenlijk wel een beetje vergeten groep en in die omstandigheden wil je er toch ook goed uitzien ? Fijn weekend allemaal

 6. De ritstassen doen me denken aan pompoenen. Te hopen dat er goede voeringen achter sitten anders zou je zo de hele inhoud eruit kunnen “ritsen”. Leuk idee om ook andere leeftijden en rolstoelmensen te gebruiken voor je ontwerpen, Is toch eigenlijk wel een beetje vergeten groep en in die omstandigheden wil je er toch ook goed uitzien ? Fijn weekend allemaal

 7. Wat een kleurrijke dame, met haar eindeloze ontwerpen. De ritstassen zijn het einde, kom maar eens op het idee.
  Elma

 8. Dag Berthi,
  Bij toeval kwam ik met je weblog in aanraking. Heb hem onmiddellijk bij mijn favorieten gezet. Wat een inspiratie! Toen ik je blog over Pia Fischer las, moest ik meteen denken aan een Deventer ontwerpster, Hinke Luiten. Zij maakt prachtige kostuums van de meest uiteenlopende materialen. Haar website: http://www.hinkeluiten.nl.

 9. Wat geweldig die tassen, ze zien eruit alsof je ze ook zelf zou kunnen maken, maar schijnt bedriegt volgens mij!

 10. KORT BERICHTJE !!!
  Op TV GELDERLAND las ik snel iets over de MODEBIENNALE .
  Straks om 17.20 en daarna vanavond nogmaals om 18.15 – 19.15 – 20.15 uur enz te zien op de TV zender van Omroep Gelderland .
  Kijk ook op http://www.omroepgelderland.nl
  Er is een uitzendings programma uitzending gemist .
  http://www.arnhemmodebiennale.nl
  In enkele snelle flitsen zag ik veel kleurigs voorbij gaan .
  Dus in allerhaast dit nog even hier doorgeven .
  Maar misschien zit iedereen lekker buiten .

 11. Ik heb net speciaal de (Ariadne) At Home gekocht voor je artikel over mangeldoeken!
  De vormgeving en foto’s waren erg mooi en duidelijk, nu snel gaan lezen…

 12. @Tijm, het zou mooi zijn als dit initiatief door anderen wordt opgevolgd.
  @mieke s, geweldige tip van je! (*_*) (*_*)
  @basje, geniet van een mooi weekend!
  @elma, het lijkt allemaal zo simpel als je het ziet, maar er is heel goed nagedacht over de uitvoering. En ja, als eerste moet je maar op het idee komen.
  Hoi Aty, leuk om van je te lezen en prachtig dat je mijn blog bij je favorieten hebt gezet. Hinke Luyten ken ik van een artikel in HZG in nummer 141/142. Prachtige kunstige ontwerpen.
  http://www.hinkeluiten.nl/index_L.html
  @Elza Nak, ik geloof dat bijna iedereen zeer gecharmeert is van de ritssluitingentas.
  @Corrie, daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben!
  @Jeanny, helemaal mee eens!
  @Gerrie, dank je voor je berichtje. Ik las het net op tijd zodat ik om 18.15 uur voor de buis zat om dit programma te zien. En ik kan alleen maar zeggen: Wat een talenten heeft Nederland! Mooie, kunstige ontwerpen.
  @Marianne, wat ontzettend leuk dat je speciaal het julinummer van ariadne at Home hebt gekocht. Ik vind het zelf ook een mooi geheel geworden.

 13. Leuke tassen van Pia Fischer. De materialen op een hele bijzondere manier verwerkt tot een tas.

 14. Leuke ideeen die tassen. Ik had ze ook al bij Anna gezien. Je moet er maar op komen.

 15. @Hilda, als ik het zo lees hebben veel handwerksters een abonnement op Anna of kopen hem in de winkel.

 16. Hallo allemaal!
  Ik, karlijne een meisje uit Eindhoven, loop op dit moment stage bij Pia. Voor de ge├»nteresseerden; ze heeft geen webshop, daar ben ik op dit moment druk mee bezig, maar stel dat jullie zelf zo’n ‘unikatdesign’ willen hebben, (leuk voor de kerst) stuur haar gerust een mailtje! met de gewenste tas en daarbij duidelijk de kleur omschreven.
  de prijzen van de tassen zijn zeer verschillend; van 15 tot 120 euro.
  ps. en alle tassen zijn van binnen met een vrolijk kleurtje gevoerd, dus geen angst voor ritsdieven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *