Printer

In de rubriek ik@nrc.nl van NRC Handelsblad lees ik het volgende van Marcel van der Horst:

‘De printer haperde al enkele dagen en heeft het nu helemaal laten afweten. Onze jonge zoon moet morgen een werkstuk inleveren op school. Ik heb beloofd hem te helpen bij het uittypen van de tekst.
Ik haal mijn ouderwetse Remington-schrijfmachine van zolder, zet deze op de plaats van het toetsenbord voor het beeldscherm van de computer, draai er papier in en begin. Zoon komt erbij staan. Als hij de tekst op het papier ziet verschijnen zegt hij niet zonder bewondering: “Dat is een goeie computer. Die print al als je nog typt.” ‘

Thijmen moest vorige week ook een werkstuk inleveren. Op het allerlaatste moment werd een poging gedaan om het verhaal te printen. De printer wilde niet, terwijl deze toch tot op dat moment altijd deed wat hij moest doen. Van alles geprobeerd, maar de printer had er geen zin in. Helaas heb ik geen typemachine in de buurt staan voor als de nood aan de man is. Thijmen heeft wel een schoolpasje waar aan het begin van het schooljaar een tegoed op wordt gezet van 10 euro. Hiermee moet je het hele jaar doen wat betreft het printen en kopiëren. Tja, we zitten aan het eind van het schooljaar en de 10 euro was nagenoeg op. Er zat niets anders op dan met lege handen naar school te gaan.

27 gedachten over “Printer

 1. Ooh mijn printer laat me ook al een tijd in de steek . Je kunt zo,n ding niet meer missen . Voor veel verhaal heb ik het echt nodig .
  En als vervanging een ander aparaat op m,n toetsenbord zetten dat is er ook niet .
  Leuke opmerking van zo,n joch , vroeger wisten we niet beter met een tikmachine .
  Het was zo druk vandaag ben hier nergens aan toe gekomen . Zou wel die trap bij de Hermitage willen afdalen met zo,n sleep , maar als ik toch struikel .
  Een heel waardig kleed .
  Het is niks hier op dit ogenblik , zonder licht gaat het moeilijk .
  Morgen komt de hulp weer en zal ze hopelijk een nieuwe lamp kunnen indraaien .

 2. We hebben hier hartelijk gelachen om het verhaal met de typemachine!
  Doet je printer het weer? Heeft Thijmen het werkstuk alsnog mogen inleveren? Was er werkelijk geen buur, vriend of familielid met een werkende printer waar hij naartoe kon gaan? Sneu hoor!

 3. Altijd ruzie met printers.
  Mijne wil niet meer, nu stuur ik het door naar boven wanneer daar een familielid er tijd aan wil besteden.
  En ook inderdaad van die school nood gevallen.
  DS zette het laatst op een mp 3 (kan dat), zodat het hij het op school kon openen.
  Ja, die oude typemachines, dat was het !!;-))
  IS/WAS !!!???

 4. @Gerrie, och jee, zit je zonder licht? Dat is niet echt handig! Dat moet snel verholpen worden!
  @Saskia, ’s avonds kwam er een goede film op tv, die niet gemist kon worden!? Laat op de avond moest toen nog snel het verhaal geprint worden. Tja, dan vraag je om moeilijkheden. Het is dan te laat om anderen in te schakelen. Gelukkig was het een groepswerkstuk en hadden de anderen een het wel kunnen printen. Alles kwam op zijn pootjes terecht.
  @marian’ne m, mp3? Geen idee! Thijmen zet het op een USB-stick!
  Printers zijn altijd een probleem, daarom kopen wij de goedkoopste als er een nieuw exemplaar nodig is.

 5. Heerlijk, een volle lach van echtgenoot ’s morgens vroeg als ik dit voorlees. We hebben boven nog een oude typemachine in een kast staan. Geen idee of hij het nog doet!

 6. Je ziet….gooi je oude typmachine niet te vlug weg ..kan nog wel eens van pas komen.
  Maar wat een verschil..je moet er echt op stampen. Ik vergeljk het altijd maar met een piano en een carillon..je hebt er echt kracht voor nodig.
  Trouwens…wat is er weer veel stof tot schrijven…ik zat al te kijken of je het nummer van Elsevier Thema Interieur nog in je log zou noemen. (is al van April)
  staan zulke beeldige foto’s in van Marken Klederdracht tussen aan het platteland ontleend design.Lies Huizer

 7. Hij nam hem net wéér mee, voor een presentatie !!??
  Zal toch eens vragen waarvoor/hoe precies !!
  NEE, niet voor de muziek want die hangt in zijn oor via zijn Ipod !!;-))

 8. Ja wij kopen ook altijd de goedkoopste/eenvoudigste en nog opletten dat de inkt niet overdreven duur is.
  Maar mijne was zo van slechte kwaliteit dat hij voor het schoolwerk niet geschikt was.
  Maar ik printte er de patroontjes mee uit en dat was prima.
  Had eens een hele ingewikkelde met tig functies, daar had je les voor nodig om hem te bedienen, is/was niks(voor MIJ ;-)).

 9. Vorige week, het was al laat, stonder een over verhitte moeder aan de deur. Zoonlief moest ook nog een werkstuk inleveren. Dagen al uitgesteld en nu dit de printer het niet meer. Als het werkstuk niet de volgende dag werd ingelverd dan moest zoonlief van school.DH heeft na middennacht het uitgeprint. Moeders hebben samen een kop rooibosthee met chocolade genomen. op de techniek kun je niet altijd vertrouwen.

 10. @mieke s, de typemachines zijn onverwoestbaar. Nieuw lint erin, en typen maar!:-)
  @j.huizer3@kpnplanet, ha die special van Elsevier heb ik, of had ik. Ik ga in de krantenbak zoeken en zal er alsnog een log over maken want het zijn schitterende foto’s.
  @marian’ne m, daar willen we meer van weten!
  Hoe eenvoudiger een apparaat, hoe minder er stuk kan gaan. Al die extra functies zijn vaak overbodig, je gebruikt ze toch niet.
  @Hilda, dat is een harde maatregel! Ik vraag me af of je dit als regel mag hanteren bij het verwijderen van een kind van school.
  Thijmen heeft altijd zijn werk af, de leerkrachten weten dat en vorige week lukte het net een keertje niet met het printen. Dat mag dan toch geen problemen geven op school, vind ik.

 11. @Berthi ,als je al een keer bent blijven zitten en je haalt ook nu niet de basis dan mogen scholen je “verwijderen”. De oorzaak waarom je het niet haalt telt natuurlijk wel mee. Het probleem verder is dat de meeste scholen gefusieeerd zijn. Dus je krijgt ook geen plek op de andere scholen.

 12. Mijn typemachines zijn weg. 2 krijgertjes en ze deden het allebei niet meer.
  Lang leve mijn printer!!
  leuk “prietpraat” verhaal van Marcel.

 13. Dit is een bekend verhaal in deze tijd, in mijn omgeving komt dat ook regelmatig voor, op de laatste avond voor dat het werkstuk ingeleverd moet worden weigert de printer.
  Het is wel een luxe, maar er draaien hier altijd 2 printers.
  Een 20 jaar geleden moest ik naar Groningen (30 km.) rijden om mijn kopietjes te laten maken. Dit is nu een stuk makkelijker, bij de plaatselijke supermarkt kun je nu ook terecht.
  Elma

 14. murphy ligt altijd op de loer ….
  ik had nog een heel oude underwood tikmachine, die pronkt nu bij mijn dochter. tot groot vermaak van kleine bezoekertjes!

 15. @Hilda, ik hoop dat je zoon zich nu realiseert dat hij goed zijn best moet doen!
  @mieke s, op marktplaats vind ik enkele advertenties die typelint te koop aanbieden!:-) Verder is het natuurlijk een beetje zoek- en speurwerk!:-))
  @ine, toen ik gistermiddag dit stukje las in de krant, ging ik direct naar Thijmen en Matthijs om dit voor te lezen. Ze moesten er allebei, net als ik, smakelijk om lachen!
  @elma, och, het is ook overal hetzelfde!:-)))

 16. wij ondervinden altijd dat het net is alsof de duvel ermee speelt: vrijwel altijd als er voor school een toetsweek is, een werkstuk of een handelingsdeel moet worden ingeleverd, zegt de printer: ’t is eventjes op!
  tussendoor printen we naar hartelust. afgelopen week nog, ik heb maar geconstateerd dat we een de cartridges gewoon naar 3 maanden weer leeg zijn.
  groetjes

 17. Het was wel een hele overgang van typemachine,
  naar computer met printer.
  In het gegin konden sommigen niks meer zien op het beeldscherm, helemaal volgesmeerd met typepex.
  Elma

 18. @ Berthi voor de duidelijkheid het was de overbuurjongen die zijn werk nog moest inleveren. Hoewel mijn eigen jongens kunnen er soms ook wat van.
  Voor de liefhebbers van 30 mei t/m 13 sept is de tentoonstelling van Kraplap tot klepbroek in Nieuwe Land (Lelystad). Voor meer informatie http://www.nieuwlanderfgoed.nl. Op die site staat een prachtige foto van een vrouw in kledendracht met er naast een vrouw in gaatjes hemd, spijkerrok met er onder romeinse schoenen.

 19. Soms , wanneer ik zoveel praatwerk aan het papier wil toevertrouwen en dan natuurlijk via computer en printer die laatste spuwt de papiermassa gewoon uit .
  Dan lijkt het hier wel een klein drukkerijtje . En dan ben ik toch zo trots dat dit allemaal mogelijk is .
  Mijn vader was een goede op de tikmachine .
  Hij heeft deze veranderingen en vernieuwingen niet mee kunnen maken .
  Maar owee als de printer het niet doet .
  Ooh gunst Elma heeft ook zo,n mooi verhaal .
  Zijn we vandaag helemaal in de letteren beland . Gaan we daarna allemaal aan de slag aan een letterdoekje ?
  Zo passend toch , een beetje in een andere vorm .
  Gelukkig is hier in m,n computeropslagrommelkamertje weer een lamp .

 20. ja die goede oude typemachine, er moest inderdaad op gestampt worden. Maar we presteerden het toch maar om 120 aanslagen per minuut te halen.

 21. ja en dan te bedenken dat er een technische omschrijving van een machine uitgetypt moest worden zonder correctie stickers te gebruiken en een typfout mocht er niet inzitten, want dan ging de koop niet door.
  (ik werkte bij een liftenfabriek)

 22. Het is vaak een gedoe met printers. Ik zorg er tegenwoordig voor dat ik een heleboel cartridges in de kast heb liggen. 2 weken terug was de inkt op toen ik een belangrijk werkstuk moest uitprinten 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *