Borduur auto-onderdelen

Borduur je op linnen en wil je best eens een ander materiaal proberen? Misschien is je eigen auto of die van je man een optie? Severija In?irauskait?-Kriaunevi?ien? laat je mogelijkheden zien met haar project Way of Roses.

Severija In?irauskait?-Kriaunevi?ien?: ‘Way of roses is an expression about successful life. However I read it literally, eliminating figurative positive meaning from this phrase. Embroidered cars rather tell us about dangers facing on the road which are reminded to us by silent flower wreaths often standing by the roadside. The problem is still very hot – tv and newspapers are full of “war on the road” topics everyday. Furthermore this work is a textile version of peculiar “tuning” as functional design. That is the way I understand means by which a woman can decorate her car. It differs from widespread, commonly projecting an aggressive image autotuning of men.’

28 gedachten over “Borduur auto-onderdelen

 1. De auto is wel heel erg gaaf. Ik was ‘m al op een web-log tegengekomen, maar weet zo niet meer bij wie.Ik ben benieuwd of ik er ooit zo een zie rijden.

 2. Ik denk dat DH niet zo blij zou zijn met een dergelijke decoratie. Maar ik vind het wel leuk ,beter dam een agressieve spreuk

 3. Ik denk dat DH niet zo blij zou zijn met een dergelijke decoratie. Maar ik vind het wel leuk ,beter dam een agressieve spreuk

 4. Ik mag op onze Ford geen kruissteken borduren, te lastig met het autowassen.
  Het is een superidee en was al aan het denken, hoe boor ik de gaatjes op gelijke afstand.
  Elma

 5. Oh, dat wil ik ook op m’n micraatje! Ik roep altijd tegen DH dat ie me op moet geven voor dat TV-programma dat ze auto’s pimpen (ik weet de naam ff niet). Patchwork op de auto lijkt me ook een leuk alternatief.

 6. Tuuut tuut tuut , opzij opzij ik wil zo graag met m,n tootootje voorbij !
  Iedereen maar gluren , wat heeft ze hier nou zitten borduren .
  Ik vind het prachtig , dit brengt fleur in het verkeer .
  En met nog het tapijt van gisteren in m,n geheugen denk ik wat kan het volgende project zijn om op te fleuren ?
  Ik heb al een plan en vraag me af wat vinden jullie er van ?
  Mensen met hun koffers op weg naar een vakantieoord versieren hun koffer soms met een riem of koord in vrolijke felle kleuren .
  Maar waarom eens niet zo,n borduurwerk gemaakt aan beide zijden geplaatst en het niet zo snel in de massa geraakt .
  Borduur vrinden en vriendinnen , wie kan er nog meer ideeen vinden ?

 7. Elma gewoon eerst een mal gaan maken en zie ieder gaatje zal op z,n eigen plekje geraken !

 8. Voor vandaag is het toch een drukke dag , ik kreeg een uitnodiging voor het veteranen-défile . Dat laat ik me niet ontgaan , er is al een plaatsje besproken gewoon bij me thuis daar zal ik zitten helemaal vooraan in het midden en er wordt ook nog een gratis drankje aangeboden .
  Zag zoeven een uitzending hoe veteranen in Bosnie een school hebben opgeknapt zodat alles er weer in de puntjes uit zag .
  Er is heel wat werk hiervoor verzet .
  Een eerbetoon aan deze mannen . Ik zag de reportage al eeder , maar het heeft mij opnieuw ontroerd .

 9. Net bij de post een pakje van Needles4all, de Poolse tijdschriften met Richelieu borduurwerk. Erg mooi, vooral als je ook deze techniek in je pronkrol wilt borduren. Er staan ook wat kleinere patronen in die je prima kunt gebruiken. Hier wordt Richelieu gewerkt op Kingston een 100% linnen van Zweigart.
  Bedankt Ineke Siewertsen voor de snelle levering.
  Elma

 10. De gaatjes en de kruisjes zijn steeds in mijn gedachten, we moeten maar met de vergiet beginnen, daar zitten al gaatjes in.
  De gaatjes moeten ook niet te scherp zijn anders slijt het garen te snel.
  Elma

 11. wat een schitterend idee, een borduurwerk op je auto. zou je zoiets ook met plexieglas kunnen doen of dun doorschijnend plastic en dan plakken en aflakken???

 12. @marian’ne m, even snel een korte reactie. Ik was niet thuis, maar zat in Amsterdam waar geen drup regen is gevallen.
  Eline was thuis en het heeft hier flink geregend en in haar kamer in Nijmegen staat 10 cm water. Alles moet uit haar kamer zodat er nieuwe vloerbedekking gelegd kan worden. Morgen gaat ze de schade opnemen.

 13. Familie Smith, erg veel sterkte met het opruimen van de kamer van Eline. Hopelijk beperkt de schade zich tot alleen de vloerbedekking.
  Elma

 14. Zo kun je op een volle parkeerplaats ook makkelijk je auto terug vinden!!

 15. OOO wat sneu !!!
  Wat een gedoe gelijk zóveel extra werk.
  Succes allemaal.
  Domper op de dag.
  Want ik denk dat je naar iets moois bent geweest !!?

 16. Ik wens je heel veel sterkte met het opruimen en schoonmaken.
  Ik zal eens aan DH vragen of ik kruisjes op de auto mag maken. De kleur zal wel goed zijn dat weet ik zeker.

 17. Leuk zo’n auto met borduurwerk. Misschien kun je op bestelling we je eigen ontwerp er op laten zetten!

 18. nog even, hier heeft het gisteren alleen geregend, maar geen hoosbuien. die zijn dus bij Eline gevallen. Sterkte met opruimen ervan. Hopelijk krijgt ze snel weer droge voeten.

 19. Konden we maar een handje helpen , water scheppen en dweilen .
  Met z,n allen in de weg lopen .
  Je ziet het zovaak op TV mensen met zo,n watermassa thuis .
  Wat doen wij ?
  Alleen maar meeleven .

 20. Eline heeft voor zover mogelijk de schade opgenomen van haar kamer. Readers die ze net de afgelopen week had uitgezocht en bewaard moesten blijven had ze opgeborgen in een doos en onder haar bed geplaatst. Heel vervelend dat deze nu nat zijn geworden. Ze weet nog niet of ze de readers gaat weggooien of probeert om deze te drogen. Adaptors zijn nat geworden en niet meer te gebruiken, de snoer van het Senseo-apparaat is nat geworden. De vloerbedekking is door en door nat, maar die is van de huisbaas. Hij gaat zorgen voor nieuwe vloerbedekking. Maar al met al heeft ze veel werk te doen. Het is maar goed dat Eline net klaar is met haar studie Personeel & Arbeid aan de HAN. Ze had net haar eindgesprek gehad en volgende week krijgt ze haar batchelor.
  Het is voor alle mensen heel vervelend die ondergelopen huizen of kelders hebben. Zeker als het niet de eerste keer is.
  In het verleden heb ik ook al een paar keer meegemaakt dat het water via de wc naar boven kwam en in een recordtempo de wc en de hal blank zette. Tegenwoordig wordt de wc-deksel dichtgeplakt en een emmer met ‘water’ komt erop te staan.

 21. @marian’ne m, jazeker, ik was in Amsterdam naar een mooie expositie. Morgen daar meer over.
  En in Amsterdam viel geen druppel regen!
  @Marijna, de heftige buien vielen met name in het zuidoosten.
  @Noor, prachtig idee van je en zeker de moeite waard om uit te proberen.

 22. oh, wow, ik zou het zo op mijn auto willen hebben, ik ben alleen bang dat mart een rolberoerte krijgt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *