Patchwork carpet

De wol op stramien borduurwerken uit de vorige eeuw zijn trendy. Veelal worden ze gekocht bij een kringloopwinkel om ze vervolgens in een ‘nieuw jasje’ te steken. Zo liet ik je kennismaken met deze stoel, een Happy Mealtasje, tassen en schoenen. Esther Veereschild werkt ook met soortgelijke borduurwerken. Zij verwerkt ze in een patchwork carpet.

In dit filmpje van RTL EditieNL zie en hoor je Esther.

25 gedachten over “Patchwork carpet

 1. @anneke landeweer, ik hoop dat je deze reactie leest, want ik heb namelijk twee keer geprobeerd om je een e-mail te sturen, maar beide keren kwamen ze bij mij terug. Er klopt iets niet aan je e-mailadres.

 2. Prachtig zo,n tapijt . De mooie kleuren in dat witte interieur .
  Ik vraag me alleen af , is het carpet bewerkt naderhand om de wol toch een laagje te geven ter bescherming .
  Want met veel voetstappen zal er snel slijtage optreden .

 3. Nóg een keer léuk !!
  Zag ook een tas van mangeldoek !!;-)
  Leuk filmpje, moet nog een keer luisteren want had iets verkeerd aangeklikt en hoorde een dubbel verslag !!
  OF IK ben nog niet helemaal wakker of mijn PC !!

 4. Leuk idee. Ik zou er ook niet op durven te lopen. Trouwens de stoelen heb ik toen ook leuk gevonden al past het niet in ons huis.
  Zo zie je maar alles komt terug. Over terug komen gesproken. Hebben jullie de nieuwe Anna al? Daar staat een techniek in die Elma mij jaren geleden al wilde leren. Helaas was het eind product niet echt een succes.
  @ Elma ik geef jou graag het woord.

 5. Dank je Berthi! Wat een leuk stukje!
  @ Gerrie, ik heb de wol niet behandeld, het carpet ligt nu meer dan anderhalf jaar in de kamer en we lopen er gewoon overheen ( m’n zoontje van 7 met z’n vriendjes liggen er meer op!) en we stofzuigen het ook. Het blijft prachtig! Breng het binnenkort wel even naar de stomerij om de vlekken weg te laten halen…
  @ Marian’ne, ja, ik gebruik ook mangeldoek om er tassen van te maken… Maar dit zijn de gewone mangeldoeken hoor! Mijn tassen worden altijd van oude stoffen gemaakt. Dank je voor het kijken naar m’n filmpje, het is al een tijdje oud, misschien dat het daardoor komt?

 6. Toevallig zit ik achter de computer aan de boekhouding, maar geregeld komt Berthi’s web-log in beeld. (even lezen) Nu kan ik meteen Hilda antwoord geven. Ze bedoeld uit de Anna het kantklossen. Dit kleed met Russisch bandkant (past goed bij het verhaal van de Hermitage) Hilda heb ik ontmoet op een spinavond in de Borg Verhildersum. Ze wilde graag leren kantklossen, ze kraaide en druiste er vrolijk op los. (draaien en kruisen)
  Een van haar resultaten, die ze zelfstandig heeft gemaakt is te zien bij de hartenfoto’s zie: Hilda 1.
  Hilda maakt erg mooie geurzakjes en deelt ze graag uit.
  Het kantklossen is voorbij gegaan maar onze vriendschap blijft eeuwig bestaan.
  Elma

 7. Hihi, Hilda heeft het zo verdrongen dat ze de naam van de Techniek niet meer weet !!
  Elma, net een Poésie gedichtje zo, lieff !!;-)

 8. Esther, je maakt mooi kleurrijke dingen als ’thuiswerker’, en het ziet er zo gezellig uit.
  Heb je een speciale machine voor dit zwaardere werk zoals tassen.
  Veel succes.
  Psst, lag aan mij, filmpje nu goed gezien.
  Ik zei tegen mijn dochter dat ik een zelfdenkende PC niet waardeer. Ze zei dat IK waarschijnlijk verkeerde opdrachten gaf, dat een PC niet zelf kan denken, nou ja zeg !!;-)

 9. IK ben even op zoek naar de nieuwe Anna, en ook al een ander hobby blad waar Baboesjka’s in zouden staan, dusssss …
  IK vermaak mij wel, alvast een fijn weekend !!!;-)

 10. psss Ik zie dat MM baldadig wordt en de hier de boel volkwebbelt.
  Daardoor weet ze dat ze haar medicijnen is vergeten, dus dat NU eerst, dagdag >>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 11. @ Marian’ne, ik werk op een kayser die ik 10 jaar geleden tweedehands heb gekocht. Heb het idee dat die wel meer dan 40 jaar oud kan zijn. Hij heeft een heerlijk sterke motor! Maar ik ben al heel voorzichtig aan het rond kijken naar een andere… Zal hem zo missen…

 12. Esther, even lekker rond gekeken bij al het moois wat je gemaakt hebt. Ook hoe je de tassen in elkaar zet, perfect. Het is bepaald geen makkelijk materiaal om te verwerken. Ook kwam ik de tas tegen met “the crying boy” zo herkenbaar al die borduurwerken.
  Het zal nog een probleem worden om een goede naaimachine te vinden met de kracht van de oude Kaiser.
  Elma

 13. @Lieve Elma jij hebt de Anna niet goed bekeken. Er staat een chenille tasje in.Jaren geleden was Elma op een beurs in Duitsland geweest. Vol trots kwam ze vertellen dat ze een nieuwe bewerking van stof had geleerd. Bij mij thuis werd de stofjes uitgezocht en bewerkt. Stoffen op elkaar gelegd, diagonaal doorgestikt tusssen het stiksel doorgeknipt.Daarna ging het in de wasmachine en tot slot in de droogtrommel. Vol verwachting zaten we te wachten dat het zoemertje ging. En……..het lapje kwam er precies zo uit als het erin ging. Helemaal geen mooie pluizige randjes. Wat ging verkeerd. Je kunt alleen nieuwe katoenen lapjes gebruiken. We hebben er smakelijk om gelachen. Weer een ervaring rijker.
  @Marian’ne m ik heb het niet verdrongen. ik klos af en toe er nog vrolijk op los.

 14. @marian’ne m, jij was er lekker vroeg bij vandaag! Ik kom nu pas aanzetten!:-)))
  Ben al lang wakker hoor, maar heb veel andere dingen gedaan die voorrang moesten hebben!:-) Zo gaat dat af en toe.
  De mangeldoek die Esther gebruikt heeft voor haar tas is een eenvoudige doek met een brede rode rand langs de zijranden. Een zelfde exemplaar heb ik in mijn verzameling. Zelf gebruik ik eenvoudige mangeldoeken als tafelkleed. Ziet er mooi uit en weer eens
  wat anders!:-) Je kunt ook borduren op een mangeldoek. Het is mooi fijn linnen. Ik heb het ooit overwogen, maar ja, zoals het wel vaker bij mij gaat, komen er veel te veel andere leuke dingen voorbij. De mangeldoek ligt gewoon geduldig te wachten tot ik tijd heb!:-))) Wanneer dat is…?
  @Esther, dat je het carpet niet behandeld hebt, en dan toch nog mooi is na 1,5 jaar duidt op kwaliteit.
  Juist bij de witte meubels komt het patchwork carpet extra mooi tot zijn recht.
  Je maakt uiteraard veel meer dan alleen dit carpet. Je tassen zijn ook prachtig. Zeker de laatste tijd krijgt de tas veel aandacht.
  Eline verzamelt zelfs tassen!:-) Handig voor mij!:-) Ik zoek er af en toe eentje uit die ik als treintas kan gebruiken! En Eline neemt liever mijn tas mee!:-)))
  @Hilda, zo’n leuke ervaring vergeet je nooit meer!

 15. Esther , je was al zo snel met je antwoord .
  Dankjewel !
  En deze dag mochten we met velen zo maar over je carpet wandelen !
  Eigenlijk prachtig dat al deze werkstukken uit vervlogen tijden zo mooi zijn samen gebracht .
  En ben en blijf helemaal weg van de mooie kleurencombiaties .

 16. Hilda, ooo jij kan klossen, ook nog eens een wens van mij.
  Tuurlijk weet jij de naam, MM was baldadig vanochtend !!;-))
  Heb klossen liggen die vroeger bij “Het Komplete Handwerken” in de pakketten zaten, wie weet ooit.

 17. Berthi, daarna heb ik toch ook nog wat belangrijke zaken kunnen doen.
  En ik vermoed dat jij ons weer wat te vertellen hebt na vandaag, of niet !!!??? 😉

 18. Nu we het toch over het carpet hebben, net heb ik een half uur over het perzische tapijt gekropen om het heel goed te zuigen.
  Al een paar dagen vliegen er motjes rond, die onder de kast vandaan komen. Daar wordt niet gelopen en is het voor de motten luilekkerland. Er staat een mottenval en nu maar hopen dat ze verdwijnen.
  Vroeger thuis had je nog een flitspuit waar je mee op jacht ging.
  Elma

 19. Ik vind dit werk van Esther met oude borduurwerken ook erg leuk.
  Het schoenenlogje heb ik ivm mijn vakantie gemist, dus nu ook nog even bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *