Vaderdag 2009

Vandaag zijn de vaders door hun kinderen in het zonnetje gezet en verwend met een kleinigheidje. De leukste cadeautjes zijn altijd de eigengemaakte creaties van de kinderen. Met liefde en zorg is er aan gewerkt. Emma was creatief met de textielstift en zorgde voor een kleurrijke abstracte tekening op een zakdoekje. Als vader zijnde smelt je toch helemaal als je van je kleine snotneus een eigen bewerkte zakdoek krijgt voor je snotneus!

De meeste oudere kinderen gaan niet meer met papier, stiften, schaar en plak te werk. Nee, ze gaan op pad en proberen een toepasselijk cadeautje te vinden. Zo ook in huize Smith. Nu is manlief hevig besmet met een virus. Niet het griepvirus, maar het schaakvirus, en zo werd hij verblijd met het boek Waarom het leven op schaken lijkt van Garry Kasparov. Deze tekst borduurde ik op mijn hartenlap.

14 gedachten over “Vaderdag 2009

 1. Door het lezen van dit boek kom je er misschien achter hoe dit virus ontstaat.
  Het lijkt mij niet gevaarlijk maar wel besmettelijk en erfelijk.
  Elma

 2. Zaterdag was in Rotterdam Nacht van de Kerken. kGing met een auto’tje vol naar de CredoKerk aan de Slinge. Eerst dacht ik…die Kerk is verdwenen..maar bleek na afbraak opnieuw herbouwd onderin een flatgebouw…economischer zeker??
  Prachtige viering van Taizee met dwarsluit-piano-zang-meditatie.
  Na afloop een film over Taizee en koffie in de ontmoetingsruimte.
  Tot m’n grote verbazing zie ik daar aan de muur in een super groot formaat de merklap “”Äbrahams offer “” hangen en ook nog de lap “leer ons alzo onze dagen tellen”met de plaatjes van de 12 maanden.
  Beide uitgegeven indertijd door Goed Handwerk ?? Je begrijpt ik voelde me gelijk thuis !!
  Na afloop door naar de oude kerk in IJsselmonde waar een Jeugd groep speelde en zong.
  De kerk ziet er geweldig mooi uit en er hingen reproducties van Anneke Kaai (kunstenares) over de Psalmen.
  De straten en het plein rond de kerk zijn allemaal vernieuwd en het gaat er geweldig uitzien…een oase onderaan de van Brienenoordburg !!
  Toen op verzoek van een van de dames nog de brug over naar Schiebroek want in de Goede Herderkerk aldaar is ze ooit gedoopt-belijdenis gedaan en getrouwd..dus nu een unieke gelegenheid om dat allemaal nog eens tezien.
  Genoten van Prachtig orgelspel en improvisatie van een jonge organist. Toen maar op huis aan en helaas niet meer de slotmanifestatie op het plein bij de Laurenskerk meegemaakt.. tís tenslotte morgen vaderdag !!!.volgend jaar beter !!
  groetjes van Lies
  p.s. ik geloof dat het tijd wordt voor een eigen web-log.

 3. @j.huizer3@kpnplanet, een prachtige dag!
  Jij hebt zeker geen moeite om een weblog te vullen! Jij reist wat af zodat er altijd voldoende stof is om over te praten.

 4. Ín het AD stonden ontroerende verhalen van vaders met hun kinderen .
  Prachtig als ze zeggen dat ze de liefste vader van de wereld hebben .
  En och zo heerlijk vader kunnen zijn .
  Berthi ik ben nog even naar je harten galery gegaan en heb het luierborduurwerk opnieuw bewonderd . Een geweldig idee van je ! Ergens zweeft er hier nog een luier die verpakt was in een puzzledoos uit Amerika .
  Het was om de puzzlestukjes niet te laten rammelen . En wie weet wat ik nog bedenk eens . . .?
  Gewoon in het plannenboek opnemen en dan zien we wel .

 5. @Gerrie, het is altijd leuk om plannen te maken en als het plan je daadwerkelijk aanspreekt, wordt het uitgewerkt!

 6. Buiten om de gewone cadeautjes heeft mijn ego twister gekregen van de kids.Om 10.00 uur stond ik met de kids met gekruisde benen en mijn hoofd tussen de jongste zijn benen in op de twistermat. Mijn husband vond het niet meer verantwoordelijk om mee te doen.Hij was bang om met zijn lichaam van 2 meter schade aan te richten bij eventueele val.

 7. Al bij ons beider ouders deden we niet aan vader- en moederdag en nu onze kinderen ook niet meer met schoolcadeautjes thuiskomen, hebben we het ook voor onszelf afgeschaft.
  Het staat ons een beetje tegen hoe de commercie met dit soort feesten omgaat. Hetzelfde geldt trouwens ook voor Valentijnsdag en het gebeuren rond Halloween.

 8. Ook ik wil geen vader/moeder dag vieren. Met veel moeite bij de drie dubbele ouders afgezegt, er belde er altijd wel één de volgende dag om te vertellen wie er wél was geweest, grrrr.
  En nu bij mijn kinderen probeer ik hetzelfde, maar een paar eigewijze (lieverds) houden gewoon vol !!!;-))
  Blijft een gevoelig iets.
  Deze zakdoek is geweldig en tuurlijk die kindercadeautjes mogen áltijd !!!

 9. Hilda, dat was weer een gevaarlijk avontuur.
  Pas toch op, als Harrie eenmaal in de knoop zit heb je hem zo nog niet weer in het juiste model. Op de reis naar huis vond ik dat Ton wel een ijsje (cornetta) had verdiend, het was tenslotte vaderdag. Zelf heb ik er ook maar een genomen voor moederdag.
  Elma

 10. Geen ouders meer en kinderloos gaan vader- en moederdag geruisloos aan ons voorbij.
  Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *