Regenjas/zuidwester van Marloes van Geel

Jaarlijks organiseert de HEMA een ontwerpwedstrijd, en met succes. Prachtige nieuwe producten is het resultaat. De HEMA streeft ernaar één of meerdere winnende ontwerpen in productie te nemen. Een schitterende beloning voor de winnaar. In het verleden kregen al twintig ontwerpen een plaats in de winkel. Voor 2007 was dat bijvoorbeeld het geval met het wegwerptaartplateau Tast Toe van Annet Hennink. Het meest bekende ontwerp dat voort is gekomen uit de HEMA ontwerpwedstrijd en tevens het eerste ontwerp dat in productie werd genomen is de fluitketel Le Lapin uit 1989-1990. De opdracht voor dit jaar was: ‘Ontwerp een product door bestaande artikelen, vormen of materialen te hergebruiken of een nieuwe toepassing te geven. Kortom: oud is nieuw.’ Maar liefst ruim 200 inzendingen kwamen er binnen. In de categorie mode was de oogst schaars. Eén ontwerp werd bekroond, de regenjas/zuidwester van HEMA materiaal van Marloes van Geel. ‘Oud HEMA-foldermateriaal dat wordt hergebruikt als “stof” voor een onweerstaanbare regenjas met bijpassend hoedje. “Hergebruik” op een hele directe en originele manier gecommuniceerd. Het is een heel fris en optimistisch ontwerp, met een grappige twist. En je kunt zien dat het met veel liefde en aandacht gemaakt is. Ook belangrijk: het ontwerp biedt tal van mogelijkheden, voor leuke tassen en andere accessoires’, volgens de HEMA.

Nieuw dit jaar is de publieksjury. De twintig beste ontwerpen staan vanaf 17 augustus op de website. Mijn stem gaat naar de blitse regenjas van Marloes van Geel, Academie Beeldende Kunsten Maastricht.

6 gedachten over “Regenjas/zuidwester van Marloes van Geel

 1. ik ben – zoals velen – een echte HEMA-fan en ik vind het geweldig dat de HEMA elk jaar jonge ontwerpers zo’n kans biedt.

 2. Ook ik ben een HEMA-fan.
  Dit is een hele mooie regenjas geworden. Ik ben benieuwd naar de andere ontwerpen.

 3. In mijn jeugd stond de Hema voor de ‘gewone’ mens !!!
  TOEN, betaalbare produkten met een redelijke kwaliteit, ik denk voornamelijk aan ondergoed en sokken.
  In de winter ging ik met mijn ouders naar een Hema in de stad kerstspullen kopen.
  in ons dorp was geen Hema.
  De feestelijk verlichte winkel was zo gezellig om heen te gaan. Als tiener had ik er een zaterdag baantje en heb er mijn eerste brommertje van gekocht.
  Toen mijn kinderen klein waren kocht ik er ook voornamelijk ondergoed en sokken én stápels luiers 😉
  Nog steeds geen Hema in mijn dorp.
  Langzaam aan is het assortie uigebreid, de schoolspullen vielen het meeste op.
  De laatste jaren is de Hema vlotter en kleurrijker geworden en er kwam een nog uitgebreider assortiment.
  De kwaliteit werd ook nog beter.
  En ik koop er dan ook regelmatig spulletjes.
  Van de Hema plastic bakken heb ik een hele stapel om mijn handwerk voorraad veilig in op te bergen.
  Sind een paar jaar is er een klein Hema-tje in ons dorp, eindelijk !!!!
  Leuk zo’n wedstijd met de kansen voor jonge ontwerpers !!

 4. @marian’ne m, de HEMA is sterk verbeterd, gaat met de tijd mee. Uit de ontwerpwedstrijd komen altijd zeer doordachte ontwerpen tevoorschijn die in hun lijn passen. Nu ben ik zo benieuwd of deze regenjas in productie wordt genomen. Ik hoop het zo want deze jas valt op in het verkeer en het vrolijkt de boel op tijdens de regen. Nog mooier, je kijkt uit naar de regen met zo’n flitsende regenjas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *