Cursussen 2009-2010

Over een paar dagen begint de zomer. De periode breekt aan dat we veel tijd in de tuin doorbrengen, wellicht met een handwerkje. De handwerkcursussen lopen langzaam op zijn einde en wil je voor het nieuwe jaar eindelijk de cursus gaan volgen die je al lang op je lijstje hebt staan, dan is het nu de tijd om rond te kijken en je in te schrijven. Volgende week zaterdag heeft Museum de Kantfabriek een cursusmarkt. Is Horst te ver voor je, kijk dan eens bij Needles4all. Of bij Moeder Aarde. Jeanny, Mieke S en Elma hebben vast hun cursusprogramma ook al klaar voor het nieuwe seizoen.

11 gedachten over “Cursussen 2009-2010

 1. Zo tijdens het koninginne concert moest ik zo maar denken aan een vrouw vroeger bij ons op het dorp , ze was eigenlijk een stadse en niet bij ons uit de Provincie . Wellicht kwam ze uit Amsterdam , met haar felle ogen en snelle stem was ze ook nog zeer kundig in het breien van de prachtigste ronde kanten kleden .
  Kunstige patronen en geen kleden over een klein tafeltje , maar wat grotere salontafels werden door haar rijkelijk van kantgebreide kleden voorzien en die hingen dan ook met een brede rand over de tafel .
  Ik heb haar eigenlijk nooit bezig gezien met het breiwerk . Maar de kleden zag ik bij mensen die wel eens een kleed gekregen hadden . Ze was er erg bekend om in het dorp . Ik denk dat ze als huishoudster is komen werken bij een alleenstaande man . Hij heeft haar ten huwelijk gevraagd en ze gaf niet zo snel haar ja woord .
  Ze wilde trouwen onder één voorwaarde , absoluut geen polonaise aan d,r lijf .
  Of ze zonder polonaise kon verder breien is mij niet bekend .
  Heb ernstig nagedacht of ik deze geheimenis hier wel zou vertellen , maar och de gebeurtenissen zijn al verjaard .
  Op het lijstje les mogelijkheden lees ik ook over kantbreien .
  Het is enorm knap wie dat kan met al dat fijne garen .

 2. Nog even vertellen dat ik vanmiddag in AVRO KUNSTUUR een prachtige reportage zag over de restauratie van Het Paleis op de Dam .
  Schitterend , al het meubilair opnieuw bekleed met speciaal geweven en ontworpen stof ook met goud er in verwerkt . Sommige wanden met een katoenen weefsel bespannen , met een bijzondere opdruk .
  Ik zat natuurlijk weer helemaal vooraan te genieten . Heb al zitten spitten in de omroepgids , want ik meen dat die uitzendingen altijd herhaald werden . Kon het nog nergens vinden of keek er over heen .
  Anders bij uitzending gemist !
  Welterusten . . .

 3. jammer zilke leuke lessen zijn erbij ,maar de grenzen moeten aangehouden worden,. Ik doe het met wat mij thuis gebracht wordt per pc.en daar ben ik heel gelukkig bij.

 4. nee hoor, ik heb geen cursusprogramma klaar! Verder dan een paar workshops bij naald en draad in Roermond ga ik niet meer!
  Maar het volgen van cursussen is altijd heel gezellig! De stimulans die ervan uitgaat is onbetaalbaar. Daarom ben ik vaste gast bij Jeanny Cobben

 5. Waar een logje over mooie cursussen al niet toe leidt! Ik zit te smullen van het polonaiseverhaal van Gerrie, wiens verhalen ook onbetaalbaar zijn.

 6. Gerrie, wat een schitterend verhaal. Aan mijn lijf geen polonaise. Hoe is het met haar af gelopen en is ze altijd aan het kantbreien gebleven. Wij willen graag een vervolg.
  Prachtig dat er in Horst zo veel te doen is en dat zaterdag getoond wordt. Ook al heb je niet veel tijd, om een cursus te volgen is altijd leuk, leerzaam en gezellig.
  Elma heeft geen cursus programma. Als je hier eenmaal een voet over de drempel hebt gezet overleg je met welke techniek je bezig wilt. Alles kun je uitproberen. Er zijn heel wat dames die hier al 30 jaar komen en velen zijn nu aan de rol(pronk) gegaan.
  Elma

 7. Haha, ik ben iets te voorbarig geweest om hier cursussen te noemen van Mieke S en Elma. Maar goed, óók jullie dragen een zeer belangrijk steentje bij om het handwerken te stimuleren én vooral om het handwerken erg leuk te vinden zodat een creatie ontstaat van eigen hand.

 8. Interessante blog en wat maken jullie toch mooie zaken! Die interesse van jullie en de handwerkcursussen die vind ik niet, hier in Antwerpen. Ik zal een keer op dit blog komen kijken.
  Evelien-België

 9. @Evelien, leuk dat je mijn blog bezoekt en praat gerust met ons mee.
  Misschien is het iets voor je om de handwerkexpositie in Roermond te bezoeken? Die is op 21, 22 en 23 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *