Hundertwasser

Op 12 oktober 2007 bracht ik voor de eerste keer een bezoek aan het Hundertwasserhuis in Houthem. Tijdens de pinksterdagen waren we wel heel dicht in de buurt van Houthem, een mooie gelegenheid om opnieuw een kijkje te nemen. In deze log lees je meer over het Hundertwasserhuis in Houthem.

Afgelopen maandag maakte ik nieuwe foto’s. Er was beduidend meer groen dan anderhalf jaar geleden. Een rondleiding kun je aanvragen via de VVV: Tel. 043-325212114 gedachten over “Hundertwasser

 1. Wat zal dit voor kinderen die het toch al niet eenvoudig hebben een droomplek zijn! Ik kende het bestaan in Nederland niet

 2. Onze ogen worden weer gestreeld door prachtige vormen en kleuren .
  We wandelen gewoon weer met Berthi mee .
  En ook nog bedoeld voor de prachtige projekten van RONALD Mc DONALD
  Dan denk ik , goed dat er in deze roerige tijden toch heel veel moois tot stand komt .

 3. Zeg vrouwleu verget nie um effen bie boomkruiper te kieken .
  Sie hef zo vulle mooi spul um te loaten zeen !
  Det wok ma eem zegn !
  T beste met oeluu !

 4. Erg hè: zó dichtbij en nog steeds niet geweest! Prachtig dat je me daar even aan herinnerd hebt.
  Ook de link naar boomkruiper is de moeite waard. Mooie foto’s

 5. Gerrie wat leuk dat je reageert in dialect, het is de taal die ik hoorde tot mijn 7e jaar. De foto’s van Boomkruiper zijn prachtig.
  Dat Berthi terug is gegaan naar het huis in de stijl van Hundertwasser kan ik mij voorstellen, je ziet steeds weer een nieuw detail en nu het er om heen groener is lijkt het ook anders. De twee objecten in de buurt van Frankfurt ga ik zeker nog eens bekijken.
  Elma

 6. Elma net een mailing met m,n zus er gingen in alle vroegte mailen over en weer in het dialect .
  Helaas is dat moeilijk om te schrijven , die taal is niet op schrift .
  Maar meestal gaat alles in netjes Nederlands .

 7. Mooi dialect, Gerrie! En jazeker, Boomkruiper maakt prachtige foto’s! Ik ga regelmatig bij haar op bezoek.
  @Mieke S, meestal als een museum, bijzonder huis of wat dan ook dicht bij huis is, duurt het lang voordat we er een kijkje gaan nemen. We zoeken het liever ver van huis!?:-)))
  @Elma, moet je beslist doen… en maak je dan ook foto’s?

 8. Net een sprookjeshuis uit duizend-en-een-nacht. Je verwacht zó een of andere Oosterse prinses die je komt verwelkomen.

 9. Wat een pracht en dat in Nederland.
  Heb het ooit gezien in Wenen en was er meteen weg van.
  Als ik eens in de buurt komt ga ik beslist langs.

 10. Ja, inderdaad heel mooi. Ik zou willen dat er in Nederland meer huizen in de Hundertwasser-stijl gebouwd werden, al was het maar omdat vormen en kleuren mooi op kunnen gaan in de omgeving.
  Maar stel je zou je huis in deze stijl willen bouwen hier in dit van wetjes en regeltjes vergeven land, dan kan het nog zijn dat dat nog niet eens mag…zucht…maar verder blijven dromen…

 11. Gisteravond een stukje van het programma BN-ers in de zorg gezien. Een van de deelnemertjes ging voor een bezoekje naar….dit sprookjeshuis.
  Wist dat ik het bij jou had gezien, maar kon niet meer op de naam komen. Dus zoeken….en nou de naam Hundertwasser niet meer vergeten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *