Pinkpop 2009

Zeg je Pinksteren, dan komt er in één adem Pinkpop achteraan. Morgen gaat de 40ste editie van start. Een jubileum dus, reden voor een feestje. Afgelopen weken werd Pinkpop door de media al in het zonnetje gezet. Op de cover van de VPRO gids treffen we een mooie afbeelding aan met het logo van het openluchtfestival. Het ontwerp is van Angelique en Hanna Viester. De naam Viester herken je vast van deze merklap.

Jan Smeets heeft vanaf het prille begin de touwtjes in handen. Uniek! Dit persoonlijke jubileum was voor het Limburgs Museum aanleiding om een expositie samen te stellen met het thema 40 Jaar Pinkpop, de keuze van Jan Smeets. Op 24 april 2009 was de opening van deze tentoonstelling, en ik was er bij. Net als op het festival staan op deze tentoonstelling dranghekken opgesteld, waar foto’s tegenaan zijn bevestigd uit het verleden. Verder zijn de mooiste herinneringen en memorabilia tentoongesteld. Affiches, posters, stickers, T-shirts, zonnehoedjes, het is er allemaal te zien. Voor de echte Pinkpopfan een expositie die hij/zij niet mag missen. Voor mij springt onderstaande foto eruit.

Plateauzolen, wie heeft ze niet gedragen? Ideaal voor een festival als je boven de rest van de menigte uit wilt steken. Om te lopen en dansen minder geschikt. Maar wat doet het er toe, mode is mode. Handig of niet, als je jong bent doe je eraan mee. Zo ook deze dames. De foto werd gemaakt in 1974.

Een ‘must’ voor de komende zomer zijn elegante schoenen met hoge hakken, zo’n 15 cm. Ga er maar aanstaan, of liever gezegd, probeer er mee te lopen. Zelf wil ik altijd graag een hak onder mijn schoenen, maar je moet het niet te gortig maken.

Van de meester schoenenontwerper Jan Jansen en vormgever Swip Stolk is tot en met 30 augustus 2009 een expositie te zien in Museum Valkhof. Al veertig jaar ontmoeten beide heren elkaar in het creatieve proces.

De komende dagen zal tv, radio, en internet de nodige aandacht besteden aan de 40ste editie van Pinkpop.

8 gedachten over “Pinkpop 2009

 1. De wijk waar ik woon, grenst aan het Pinkpopterrein. Als de wind goed staat, kunnen we meegenieten van de muziek. Het is de komende dagen toch heel rustig hier, want alleen bewoners mogen de wijk in en uit. Een wandeling langs het terrein is altijd interessant. Mensen van velerlei pluimage en zeer divers van leeftijd lopen er dan rond. Ik kom ogen en oren tekort de komende dagen.

 2. @Saskia, in de tuin met een handwerkje en op de achtergrond een muziekje. Om af en toe de benen te strekken maak je een wandeling langs het terrein waar het festivalgebeuren plaats vindt. Jij komt de pinksterdagen wel door! Het weer werkt ook nog eens mee, niet te warm en niet te koud. Ideaal! Fijne dagen!

 3. mooie pinksteromslag van de radiobode, Ik woon te ver weg. maar volgende week is hier “kade rock “en met de wind gunsig kan ik alles horen zonder oordoppen, Fijne dagen, geniet van de zon,

 4. Pinkpop muziek , mij te lawaaierig , dus ik ga snel verder . . .

 5. Ikke!!
  Ik heb ze niet gedragen. Mijn moeder was verstandiger. Ga denk ik wel kijken in Venlo. Pinkpop was toch iets verafs maar heel groot. Daar werden wij echt niet naar toe gelaten. Stel je voor.
  Nu kan ik gaan kijken wat ik heb gemist ;-))

 6. Nooit op gelopen !!!
  Nooit naar pink pop geweest.
  Zit hier toch in de herrie van alle gemotoriseerde tuinhulpstukken die mijn buurmannen wensen te gebruiken voor hun postzegeltje tuin van 2 bij 2 meter.
  Met vaderdag krijgen ze weer uitbreiding. Dus de eerste weken kan ik mijn LOL op.
  Zit met dopjes in mijn oren muziek te luisteren om geen overlast te veroorzaken !!;-)))

 7. Door DS, nou even alleen S, hier ook Pinkpop maar dan op tv.
  zucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *